[ul.Podwisłocze] Capital Towers 85m (CT MGroup Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [ul.Podwisłocze] Capital Towers (MM Capital)

Postautor: pogodynka » 16 lut 2018, 22:47

pisul pisze:
kacper.40 pisze:Witam, czy może mi ktoś z forumowiczów powiedzieć coś o Generalnym Wykonawcy inwestycji?
Byłem w biurze Capital Towers, ale odpowiedzi jakie tam uzyskałem są lakoniczne, interesuje mnie konkretnie kto będzie wykonywał np. konstrukcję budynku? bo z tego co się orientowałem u doświadczonych kierowników różnych rzeszowskich i warszawskich budów, to raczej na podkarpaciu nie ma firmy która mogłaby wybudować obiekt powyżej 55 metrów, pytam bo jestem zainteresowany zakupem mieszkania w tej inwestycji, bardzo podoba mi się wizualizacja, ale znając historię powstawania wieży A mam obawy. Gdyby budował to renomowany wykonawca byłbym spokojniejszy.

1 post i krytyka?
Konkurencja?

Co do pytania, stoi tablica informacyjna z nazwą wykonawcy:

Jest nazwa firmy, a w internetach wszystko co potrzeba włącznie z portfolio wcześniejszych inwestycji:

http://www.eurobudgrupa.pl/

Po co te podchody? Czy wykonawca muzeum w Markowej które odwiedził i premier i prezydent RP wystarczająco się nadaje?
Czy za mało renomowany dla zazdrosnej konkurencji?

Jaka krytyka? Po to jest chyba to forum, zeby wyjasniac watpliwosci i pytac sie o niejasnosci? Nie ma sie co oburzac jak ktos zadaje pytanie.
pogodynka
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 07 lut 2017, 0:15

Postautor: kacper.40 » 17 lut 2018, 0:39

Nie krytykuję tylko pytam, pytam dlatego bo bardzo podoba mi się ta lokalizacja i wizualizacja i wpłaciłbym pieniądze nawet jutro na mieszkanie tam, gdybym miał pewność że ono powstanie, a nie uzyskałem w firmie capital towers pana M. informacji:
1. Kto ten 25-piętrowy obiekt wybuduję? Kto realnie bo przecież nie firma od stolarki okiennej :))
2. Czy inwestor posiada środki na realizację tej inwestycji?
3. Jak zagwarantuję przyszłym nabywcom mieszkań, że nie powtórzy się sytuacja jak z wieżą A, że zamieni w trakcie budowy elewację i inne elementy na gorsze i tańsze.
Proszę forumowiczów o pomoc bo firma capital towers niestety nie udzieliła mi odpowiedzi na te pytania tylko otrzymałem lakoniczne zapewnienia że wszystko jest w porządku.
kacper.40
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lut 2018, 17:56

Postautor: kacper.40 » 17 lut 2018, 1:13

Moje następne wątpliwości to dziwny zbieg okoliczności że Inspektorem nadzoru inwestycji jest Pan który był kierownikiem budowy wieży A capital towers, oczywiście to nie jest zakazane ale bardzo dziwne.
Inspektor nadzoru ma pilnować prawidłowości na budowie, jest takim bezpiecznikiem, ale jeśli działa razem z Wykonawcą to może to prowadzić do różnych dziwnych rzeczy. Nie rozumiem dlaczego oni tak postępują?
Podejrzewam, że w obecnym czasie, kiedy mieszkania sprzedają się jak świeże bułeczki, ta inwestycja biznesowo jest bardzo opłacalna, dlaczego więc inwestor nie skorzysta z solidnego, dającego gwarancję wybudowania tego pięknego obiektu wykonawcy typu Skanska, Budimex, z finansowania banku, tylko pozoruję prace na budowie nie mając nawet prawomocnego pozwolenia i ośmiesza się ogłaszając że Generalnym Wykonawcą jest mały producent stolarki okiennej?
Niech mi to ktoś wyjaśni? Nieumiejętność za tym stoi czy może coś innego?
kacper.40
Bywalec
Bywalec

Postautor: pogodynka » 17 lut 2018, 11:23

kacper.40 pisze:Moje następne wątpliwości to dziwny zbieg okoliczności że Inspektorem nadzoru inwestycji jest Pan który był kierownikiem budowy wieży A capital towers, oczywiście to nie jest zakazane ale bardzo dziwne.
Inspektor nadzoru ma pilnować prawidłowości na budowie, jest takim bezpiecznikiem, ale jeśli działa razem z Wykonawcą to może to prowadzić do różnych dziwnych rzeczy. Nie rozumiem dlaczego oni tak postępują?
Podejrzewam, że w obecnym czasie, kiedy mieszkania sprzedają się jak świeże bułeczki, ta inwestycja biznesowo jest bardzo opłacalna, dlaczego więc inwestor nie skorzysta z solidnego, dającego gwarancję wybudowania tego pięknego obiektu wykonawcy typu Skanska, Budimex, z finansowania banku, tylko pozoruję prace na budowie nie mając nawet prawomocnego pozwolenia i ośmiesza się ogłaszając że Generalnym Wykonawcą jest mały producent stolarki okiennej?
Niech mi to ktoś wyjaśni? Nieumiejętność za tym stoi czy może coś innego?

Kaceper40 rozumiem Twoje wątpliwości.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2018, 18:23 przez pogodynka, łącznie zmieniany 2 razy
pogodynka
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 07 lut 2017, 0:15

Postautor: django » 17 lut 2018, 13:37

Jakby budowala SKANSKA to byli byscie spokojni?. Przeciez skanska nie ma na tylu zbojarzy i cieśli zeby postawić ten budynek. Też działają podwykonawcami. I też chcą zarobić najwięcej na danej Inwestycji. Najwazniejsza jest uczciwość w podejmowaniu decyzji a jest to wartośc nie mierzalna

Z tym że najważniejsza jest tu uczciwość Inwestora a nie Wykonawcy. Po to zatrudnia on Inspektorów nadzoru żeby Inwestycja została zrealizowana zgodnie z dokumentacją i obowiązującymi przepisami
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: kacper.40 » 17 lut 2018, 15:15

Ja np. byłbym spokojniejszy gdyby budowała to Skanska, bo ma doświadczenie, kapitał i potencjał, ludzie my tu mówimy o budowie 25 kondygnacyjnego budynku !, to nie są żarty, taką konstrukcję żelbetową potrafi w Polsce wykonać kilka może kilkanaście wyspecjalizowanych ekip, jeśli ktoś myśli że zatrudni kierownika budowy i ludzi z białorusi lub ukrainy to zapewniam że skończy się to tragicznie. W firmie Capital towers chciałem uzyskać informację właśnie jaki podwykonawca wykona szkielet budynku a oni mi w kółko powtarzają że eurobudgrupa..., a co będzie z gwarancją dobrego wykonania??? Do kogo przyszli mieszkańcy będą mieli regres w przypadku jeśli np odpadnie elewacja? do firmy z kapitałem 5 tys. zł pana M. I dlatego właśnie każdy powtarzam każdy taki wysokościowiec w Polsce budował dotychczas solidny wykonawca.
kacper.40
Bywalec
Bywalec

Postautor: pisul » 17 lut 2018, 15:27

kacper.40 pisze:... zapewniam że skończy się to tragicznie ...
:lol:

I o tym właśnie mówiłem. Ile to już razy gdy startowały inne inwestycje w Rz to zawsze pojawiają się takie właśnie wpisy jednopostowców.

6 postów i każdy taki sam = konkurencja. Moja rada zamiast bezzasadnie krytykować konkurenta i pisać bzdury obniż cenę za m2 u siebie. Za stary już jestem żeby uwierzyć że "podoba Ci się wizualizacja" i chcesz kupić ale ...

Co do firmy którą polecasz - http://www.rynekinfrastruktury.pl/wiado ... 61597.html
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: kacper.40 » 17 lut 2018, 15:47

Mylisz się pisul, jestem zainteresowany zakupem mieszkania, nie żadną konkurencją, natomiast Ty jako przedstawiciel Inwestora może tu na forum rozwiałbyś nasze wątpliwości? Bo informacja że buduję to wykonawca elewacji muzeum w markowej chyba nas nie przekonuję? Choćby to muzeum odwiedził nawet sam Premier :)
kacper.40
Bywalec
Bywalec

Postautor: kacper.40 » 17 lut 2018, 15:56

I nie wstawiaj pisul cytatów wyrwanych z kontekstu, pisałem że skończy się to tragicznie jeśli nie zmienicie podejścia do wielu spraw, człowiek inwestuje w mieszkanie oszczędności swojego życia, ale Ty widzę masz to gdzieś, za grosz szacunku, gdzie jest prospekt informacyjny? przecież Wy nawet nie macie Pozwolenia na budowę, prawda?
Historia właściciela firmy też nie wzbudza raczej zaufania, prawda? Nie chcę jej rozwijać, wolę mieć nadzieję że to się już nie powtórzy. Podsumowując,
Oj, źle to wygląda, bardzo źle.
kacper.40
Bywalec
Bywalec

Postautor: n51 » 17 lut 2018, 15:56

Obiektywnie pisząc, ja już dawno zauważyłem, że użytkownik Pisul dostaje wręcz białej gorączki w momencie, gdy ktoś tylko napomknie delikatnie coś negatywnego na temat inwestycji, czy inwestora (mimo, że każdy widział, jak latami była budowana pierwsza wieża). Wiele razy moje posty były kasowane, w których tylko podawałem fakty dotyczące inwestora i innych inwestycji (np. podałem linki do artykułów nt. inwestycji w Zakopanem). Jak już wspominałem, takie zachowanie jest tragiczne i wręcz niebezpieczne dla potencjalnych kupujących, z tego względu, że zakup nieruchomości jest potężnym wydatkiem dla wielu ludzi i poważną decyzją życiową, a forum służy wymianie wszelkich informacji, a nie tylko czy fasada jest ładna lub nieładna. W całej Polsce jest pełno nieskończonych budynków mieszkalnych, które zarastają krzakami, a inwestor zawinął się z kasą. Nie mówię, że i w tym wypadku tak ma być, ale każda informacja jest cenna w procesie decyzyjnym o zakupie mieszkania.
n51
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 02 lut 2016, 17:45

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane