[ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Żmigrodzka] Słoneczny Stok (ADMA Development)

Postautor: INKA88 » 07 lis 2017, 19:23

Dzisiaj grzejniki ciepłe :) piszę o bloku numer 1 tzn. dawnym B3 ;) winda działa :)
INKA88
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2017, 17:14

Postautor: Kuba85 » 08 lis 2017, 14:50

Witam

proszę o informację, czy ktoś z Państwa analizował z prawnikiem umowę deweloperską? Czytając poniższe wypowiedzi zaczynam mieć obawy, czy słusznie dokonałem rezerwacji mieszkania.
Kuba85
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 lis 2017, 14:43

Postautor: maxdm87 » 08 lis 2017, 15:43

Witam. Ja też jako osoba, która zarezerwowała mieszkanie (BUD5) po przeczytaniu ostatnich wątków zaczynam mieć obawy.... dodatkowo przeraża mnie fakt iż w grudniu tamtego roku zarówno bud2 jak i bud3 miały już wybudowane wszystkie piętra... natomiast póki co ani w bud 6 ani tym bardziej w 5 nie zanosi się aby do końca roku były na podobnym etapie... oczywiście w konspekcie pod koniec września miały stać już do 3 piętra... a póki co każdy widzi jak jest... :evil: ostatnio byłem nawet w biurze i zapytałem się wprost skąd takie opóźnienia lecz oczywiście miłe panie tylko ładnie się uśmiechnęły i powiedziały, że wszystko będzie nadrobione i oddane w terminie... tylko pytanie z jakimi "brakami"... :roll:

P.S. Jakby miał ktoś zdjęcia jak obecnie wygląda teren budowy 5 i 6 to proszę o wklejenie... ciekawi mnie czy w końcu zatrudnili więcej osób czy nadal kręci się tam tylko garstka...
maxdm87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 lis 2017, 15:36

Postautor: Rolf » 08 lis 2017, 15:58

maxdm87 - u nas z tego co pamiętam była podobna narracja że nadrobią braki.
W maju zostaliśmy poinformowani że w związku z panującymi warunkami pogodowymi planowany termin realizacji inwestycji zostanie przesunięty z 31.05.2017 r. na 31.07.2017. (Ooo nie, znów był śnieg w zimie, jak to się mogło stać :? ) Oczywiście trochę się ironizuję, prawda jest taka że deweloper w zasadzie od samego początku miał opóźnienia i ich nie nadrobił - u Was pewnie będzie podobnie. Poza tym jak widać przesuniętego terminu 31.07.2017 z informacji o zmianie terminu realizacji też nie dotrzymali.
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: PawełzRzeszowa » 08 lis 2017, 18:38

Witam , ciekawi mnie jak to jest z oddaniem mieszkania. Skoro inwestycja nie jest jeszcze gotowa to dlaczego ludzie odbierają mieszkania i idą na rękę deweloperowi. Realnie patrząc mieli by chociaż odsetki za te opóźnienia. Przeraża mnie skala tych opóźnień jako przyszłego mieszkańca b6. Realnie rzecz biorąc to nowe budynki będą oddane luty-marzec 2019 (obym nie wykrakał ) przez to możliwe jest utracenie środków z MDM jeśli bank nie zwolni ostatniej transzy w 2018r. z powodu opóźnień. Czy można się jakoś przed tym zabezpieczyć ?
PawełzRzeszowa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 21 paź 2017, 23:29

Postautor: bartek86 » 08 lis 2017, 19:17

Każdy odbiera, bo chce szybko wykończyć i mieszkać, a wiekszosc pewnie płaci kredyt i wynajem. Jak ktoś teraz będzie rozpoczynał prace to akurat jak skończy budynek bedzie gotów do odbioru, taki prosty powód.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Czesiek » 08 lis 2017, 20:25

a co z ogrzewaniem mieszkania? jeśli nie macie jeszcze umówionej ekipy do wykończenia wyłączacie czy ogrzewacie?
Czesiek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 28 wrz 2017, 19:33

Postautor: Czesiek » 08 lis 2017, 20:42

bartek86 pisze:Każdy odbiera, bo chce szybko wykończyć i mieszkać, a wiekszosc pewnie płaci kredyt i wynajem. Jak ktoś teraz będzie rozpoczynał prace to akurat jak skończy budynek bedzie gotów do odbioru, taki prosty powód.

100% racji
Czesiek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 28 wrz 2017, 19:33

Postautor: Rolf » 09 lis 2017, 10:13

Czesiek pisze:a co z ogrzewaniem mieszkania? jeśli nie macie jeszcze umówionej ekipy do wykończenia wyłączacie czy ogrzewacie?

W 3 chyba jeszcze nie działa ogrzewanie, mają zrobić do końca tego tygodnia. Myślę że chyba trzeba będzie włączyć na 19-20 stopni żeby mieszkanie dobrze schło. Co o tym myślicie ? Szczególnie że za niedługo będzie zima i mogą być mrozy... Poza tym ekipa wykończeniowa też musi mieć ciepło ;)
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: INKA88 » 09 lis 2017, 10:22

Każdy zrobi jak uważa ale zgadzam się że powinno się grzać żeby osuszyć mieszkanie, najlepiej jeszcze niczym ekipa wejdzie...
INKA88
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2017, 17:14

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa