[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: BIG BOSS » 03 lip 2017, 17:23

Spotkanie dalej jest aktualne - tam gdzie poprzednio, czyli pod blokiem nr 40 od strony ogródków działkowych.
BIG BOSS
Świeżak

Na forum od: 01 lip 2017, 7:50

Postautor: Szymon wawa » 03 lip 2017, 18:20

Czy ktos moze to potwierdzic , ze sytuacja z garazami wyglada lepiej ??
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: emi » 03 lip 2017, 18:55

widzę ze I etap tych przywilejów corocznych przeglądów i inspektora już nie dostąpi jak również nikt się nie martwi o nasze koszty no tak bo oczywiście już nikt nie zrezygnuje z mieszkania.jesli chodzi okoszty to bardzo ciekawa jestem bo z tego co wiem garaz jest polączony z wszystkimi częściami wspólnymi bardzo mnie intryguje jak to wyliczą.
juz nie mowiąc o tym ze z jakis dziwnych powodów budynki CG sa połączone z budynkiem A dowiedzieliśmy sie na szczęście jak ktoś zrobił sobie żart i włączył nam alarm ppoiz z jakiś dziwnych powodów światła awaryjne włączyły się również w innych budynkach czyli CG. spoko poczekamy zobaczymy.
no cóż nasz developer nie lubi jak mu się błędy wytyka wiec pozbył się niewygodnego metalowca
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: django » 03 lip 2017, 21:53

vicomte pisze:
django pisze:
Ziom_82 pisze:To ja tu czegoś nie rozumiem, dostaliście klucze a blok jeszcze nie jest odebrany przez nadzór ?

a co tu nie rozumieć standardowa polska rzeczywistość. kiedy sie to skończy.....................echhh, chyba nigdy

Panowie, czy jest to zabronione, jest przedmiotem nie do konca jasnym. Gdyby bylo zabronione- organy nadzoru budowlanego sypalyby kary jak zloto po wejsciu do budynkow (mieszkan), w ktorych- jak w przypadku n. NG- juz od ladnych kilku tygodni trwa wykanczanie.

Ustawa i prawo budowlane zabrania UZYTKOWANIA mieszkania nieodebranego przez nadzor i znam orzeczenia sadow, ktore wyraznie wskazywaly, ze proces wykanczania mieszkania nie jest tozsamy z jego UZYTKOWANIEM. Mozliwe jest nawet przywiezienie mebli :)

wykańczanie nie jest zabronione ale ludzie równe robią rzeczy włącznie z wyburzeniami ścian, a tego robić nie wolno, dodatkowo setki budowlańców i osób postronnych za których odpowiada kierownik budowy
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: nikanika » 03 lip 2017, 22:05

Zdecydowanie nie mogę zgodzić się z postem Naszego Gaju. Wiem, że są deklarują Państwo chęć współpracy, ale tylko deklarują. Usterki w I etapie nadal nie są usunięte: wilgoć w garażach i komórkach, psujące się oświetlenie przed klatkami, brudna elewacja. Na przykładzie I etapu widać, że wilgoć w garażach wcale nie znika, a nawet po roku jest większa.
Może więcej działań, mniej deklaracji?
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: vicomte » 03 lip 2017, 22:18

django pisze:wykańczanie nie jest zabronione ale ludzie równe robią rzeczy włącznie z wyburzeniami ścian, a tego robić nie wolno, dodatkowo setki budowlańców i osób postronnych za których odpowiada kierownik budowy

Tak stawiajac sprawe, to chyba lepiej, ze jest ktos, kto za te "setki budowlancow" odpowiada i potem - ewentualnie ktos, kto moze wylapac te "rzeczy, ktore ludzie robia".

Zreszta -luudzie robia podobne rzeczy rowniez po odbiorze przez nadzor, a nawet jeszcze gorsze.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: KWK » 03 lip 2017, 22:24

Parking poziemny 01.jpg
Parking poziemny 01.jpg (284.04 KiB) Przeglądany 4163 razy
Szymon wawa pisze:Czy ktos moze to potwierdzic , ze sytuacja z garazami wyglada lepiej ??

No i tu ktoś z Nasz Gaj pośpieszył się z opublikowaniem takiej wiadomości. Być może któryś z garaży został wysprzątany pod sesję zdjęciową choć tak naprawdę tego nie widać. Tłumaczenie, że rozlano mnóstwo wody po ścianach i posadzkach w celu umycia nie trzyma się "kupy". Nie radze takiej techniki sprawdzać nikomu w domu. Sąsiad z dołu będzie wkurzony, wszystko mokre i wcale nie będzie czysto. Polecam sprawdzone metody, trochę wody z środkiem czyszczącym i i szorować do sucha. Są też takie sprzęty np. jak jeżdżą po supermarketach, które czyszczą dokładnie i to bez wylewania dziesiątki litrów wody.
Poniżej kilka zdjęć zrobionych kilka godzin temu, szkoda komentować, bo aż przykro się robi jak się widzi taki stan przy takiej wydatku na podziemny garaż.
Załączniki
Parking poziemny 03.jpg
Parking poziemny 03.jpg (290.53 KiB) Przeglądany 4163 razy
Parking poziemny 02.jpg
Parking poziemny 02.jpg (374.59 KiB) Przeglądany 4163 razy
KWK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2016, 8:22

Postautor: KWK » 03 lip 2017, 22:25

Parking poziemny 04.jpg
Parking poziemny 04.jpg (327.68 KiB) Przeglądany 4128 razy
KWK pisze:
Załącznik Parking poziemny 01.jpg nie jest już dostępny
Szymon wawa pisze:Czy ktos moze to potwierdzic , ze sytuacja z garazami wyglada lepiej ??

No i tu ktoś z Nasz Gaj pośpieszył się z opublikowaniem takiej wiadomości. Być może któryś z garaży został wysprzątany pod sesję zdjęciową choć tak naprawdę tego nie widać. Tłumaczenie, że rozlano mnóstwo wody po ścianach i posadzkach w celu umycia nie trzyma się "kupy". Nie radze takiej techniki sprawdzać nikomu w domu. Sąsiad z dołu będzie wkurzony, wszystko mokre i wcale nie będzie czysto. Polecam sprawdzone metody, trochę wody z środkiem czyszczącym i i szorować do sucha. Są też takie sprzęty np. jak jeżdżą po supermarketach, które czyszczą dokładnie i to bez wylewania dziesiątki litrów wody.
Poniżej kilka zdjęć zrobionych kilka godzin temu, szkoda komentować, bo aż przykro się robi jak się widzi taki stan przy takiej wydatku na podziemny garaż.
Załączniki
Parking poziemny 06.jpg
Parking poziemny 06.jpg (241.08 KiB) Przeglądany 4128 razy
Parking poziemny 05.jpg
Parking poziemny 05.jpg (360.54 KiB) Przeglądany 4128 razy
KWK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2016, 8:22

Postautor: tyka » 03 lip 2017, 22:32

Tak wygląda, że w przeciągu 48 ostatnich godzin wysuszono naprędce powierzchnię posadzki wszelkimi możliwymi sposobami, aby tylko nie podpaść nadzorowi i pokazać wyrwane z kontekstu zdjęcia. ;)
W ruch poszły ręczne mopy (ukłon w stronę Pań i Panów sprzątających), wycieraczki, szmaty, wiele przemysłowych osuszaczy oraz palniki gazowe. :P
Rano efekt wizualny rzeczywiście się poprawił, ale mam wrażenie, że to tylko doraźny i powierzchowny zabieg, bowiem wieczorem znowu pojawiły się zamoczenia, a w komórkach lok. sytuacja W OGÓLE się uległa poprawie! Tam NG niestety nie był skłonny pochwalić się fotkami (Viconte też nie :P ).
Problem wilgoci był i pozostaje nadal. Wykonawca jest pewien solidności wykonania wannowej konstrukcji podziemi bloków i tego, że woda nigdzie nie przecieka mimo braku drenażu terenu i braku rynien spływowych. NG ani wykonawca nie potrafią wskazać ile potrzeba czasu aby wysuszyć poziom -1, nie potrafi też ustalić terminu użyteczności parkingów podziemnych i komórek lokatorskich...
tyka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 29 cze 2017, 23:58

Postautor: emi » 03 lip 2017, 22:55

ja ze swojej strony tylko dodam żebyście nie dali się omamić słodkimi słówkami ze strony NG to jest gra na czas niestety znamy to z autopsji a jeśli chodzi o zarządce to za rok znowu potwierdza się moje słowa i tak jak tyka pisze wszystko zostało wysuszone do sesji/ bądź nadzoru ewentualnie dla wynajętego inspektora choć w takiego nie wierzę mam nadzieje ze dziś zarząd NG po spotkaniu przekonał się ze nie tylko ja jestem niezadowolona z tego co się dzieje
Sąsiedzi w kupie siła nie dajcie się zrobić w balona i oby wasz nowy zarzadca stal za wami murem jak metalowiec
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane