[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: emi » 30 cze 2017, 22:21

To juz wiem gdzie zniknely osuszacze z naszego garazu :p ciekawe czy wam tez zaleca wietrzyc garaz tak jak nam coraz bardziej zabawne to jest
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: tyka » 30 cze 2017, 23:35

giver pisze:Mnie osobiście to przeraża, szczególnie te komórki lokatorskie w których woda leje się dosłownie ze ścian. Rozmawiał ktoś na ten temat z developerem lub głównym wykonawcą?

Tak, rozmawiałem jakieś 2 tygodnie temu. Temat został potraktowany spychologicznie i skierowano mnie telefonicznie do kierownika budowy, który stwierdził, że jest to zjawisko konwekcji w związku z dużą różnicą temperatur. Pan Baran stwierdził uprzednio, że wszystko zostało wykonane według planów i oczywiście nie widział on problemów z wodą gruntową w garażach. Kierownik budowy rozbawił mnie stwierdzeniem, że rano był osobiście na budowie, żadnej wody nie widział i że sprawdzi jeszcze raz... :shock:
Proszę Państwa sprawa jest dość dramatyczna. W mojej opinii:
- projektant/wykonawca spartolił kwestię hydroizolacji,
- niedostatecznie (lub prawie wcale) nie wydrenowano terenu inwestycji, który jest podmokły (Drabinianka)
- beton zagładzono bez odpowiedniego wysuszenia płyty dennej,
- źle wykonano izolację korków szalunkowych, z których teraz sączy się woda gruntowa. Są coraz liczniejsze wysolenia i pojawia się pleśń na ścianach!
- Pojawiają się wycieki z dylatacji ponieważ wody gruntowej jest bardzo dużo (i niestety może być dużo więcej w okresie jesiennym).

Znikome spadki posadzki oraz mała liczba kratek ściekowych świadczą o rażącym zaniedbaniu projektanta/NG/wykonawcy w kwestii garażów.

Garaże i komórki lokatorskie z racji bardzo wysokiej wilgotności kompletnie nie nadają się do użytkowania dlatego po intensywnej, powierzchownej i doraźnej kuracji opalarkami gazowymi pomalowano naprędce pasy na przyszłych miejscach parkingowych (SIC !!!) :evil:
Jest wysoce prawdopodobne, że przy tak wadliwej izolacji prędzej czy później woda dostanie się do szybów windowych, co stworzy mieszkańcom sytuację zarówno niebezpieczną jak i uciążliwą.
W poniedziałek zapowiedziano wizytę nadzoru budowlanego. NG nie odpisuje na niewygodnie maile i udaje, że problemu nie ma. Dąży do jak najszybszego zamknięcia tematu. Proponuję zainteresować tym poważnym problemem odpowiednie osoby, a w przypadku braku odzewu, pozwać NG sądownie.
tyka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 29 cze 2017, 23:58

Postautor: emi » 01 lip 2017, 6:41

To ja wam powiem jak to teraz bedzie wygladac przez rok bedziecie sie przepychac z NG bo oni beda twierdzic ze wszystko jest wedlug projektu i ze tak ma byc bo budynek nowy i mury sie poca itd itp i oby wasz zarzadca mial jaja i nie bal sie ze straci bloki jak to bylo w przypadku metalowca jak beda chcieli bronic waszych praw po czym zostana wezwani wykonawcy i wszyscy stwierdza ze przeciez wszystko jest wedlug projektu wesolo jest w Naszym Gaju mam nadzieje ze inni dwa razy sie zastanowia zanim cos kupia od tego developera pieknie mowia jak chca sprzedac a potem szara rzeczywistosc
Takze jeszcze raz powodzenia sasiedzi
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: BIG BOSS » 01 lip 2017, 8:11

Witam .
W dniu 23.06.2017 roku miało się odbyć spotkanie mieszkańców bloku 40 ( budynek G ) z Zarządem SM Metalowiec .
Ale jak " wyszło na jaw" N.G. Development wysłał do mieszkańców bloku 40 mmsa informującego o tym iż spotkanie nie będzie !!??
Kilka osób zlekceważyło informacje , albo jej nie dostało i poszło na spotkanie ... i nawet sam pan Baran był na tym spotkaniu !!
Dlaczego N.G. Development używa naszych numerów telefonów - jeżeli nie wyrażaliśmy na to zgody , przecież każdy z nas dostał anty reklamę , a nie wiadomość telefoniczną !!?? Po wyżej wymienionym spotkanku kilku osób nawiązaliśmy z sobą kontakt i doszliśmy do wniosku iż będziemy próbować poinformować innych sąsiadów bloku 40 o zaistniałej sytuacji i rozwiesimy ogłoszenia na bloku o spotkaniu które odbyło się w dniu : 28.06.2017
Treść ogłoszenia/zaproszenia poniżej :

Z UWAGI NA NIEWIELKĄ FREKWENCJE POD CZAS SPOTKANIA W DNIU 23.06.2017 ZE SM METALOWIEC , INFORMUJE IŻ W DNIU 28.06.2017 ROKU (ŚRODA) O GODZINIE 19:00 ODBEDZIE SIĘ SPOTKANIE MIESZKAŃCÓW BLOKU 40 – PRZED KLATKĄ BLOKU .
PROSIMY O LICZNE PRZYBYCIE , IŻ ZOSTANĄ PORUSZONE BARDZO WAŻNE TEMATY DOTYCZĄCE BLOKU 40 :
- BRAK ZARZĄDCY NA BLOKU
- DLACZEGO ZOSTAŁA WYPOWIEDZIANA UMOWA SM METALOWIEC
- WODA W GARAŻU
- BRAK JASNYCH I PRAWDZIWYCH INFORMACJI OD DEWELOPERA
- CIĄGŁE ZMIANY TERMINÓW CO DO ODDANIA BLOKU I INNE

PODPISALI -SĄSIEDZI OBECNI NA PIERWSZYM SPOTKANIU ;)

Spotkanie się odbyło , za co bardzo dziękuję i frekwencja była nawet nawet ... dziękujemy za przybycia również sąsiadów z bloków sąsiednich !!
Dodam tylko iż ogłoszenie wisiało zaledwie tylko weekend i zostało 'zdarte" ze wszystkich miejsc gdzie było umieszczone !!
Szkoda że ktoś ściąga coś co ma na celu nam wszystkim pomóc . I szkoda że pracownicy N.G. Development uciekają przed nami , unikają odpowiedzi na wiadomości , a w rozmowach na żywo mówią coś o czym nie mają pojęcia - zachowują się jak "dobrze płatne roboty" !!

NASTĘPNE SĄSIEDZKIEGO SPOTKANIE ODBĘDZIE SIĘ PONIEDZIAŁEK TJ. 03.07.2017 O GODZINIE 19H - ZAPRASZAMY !!

PODPISALI: "SĄSIEDZI"
BIG BOSS
Świeżak

Na forum od: 01 lip 2017, 7:50

Postautor: vicomte » 01 lip 2017, 10:47

Big Boss, ogloszenie bardzo mi sie podobalo, zreszta juz go Wam tutaj gratulowalem. Wszyscy zarzadcy i deweloperzy tego swiata nie zastapia dobrze zorganizowanej spolecznosci sasiedzkiej. Szkoda tylko, ze nie rozwinales tematu obecnosci prezesa spolki na spotkaniu z aktualnym jeszcze wtedy zarzadca (no, chyba, ze sie myle), jakie stanowiska mialy poszczegolne strony, czyli przedstawiciel zarzadcy i dewelopera na temat swojej ewentualnej dalszej wspolpracy czy nadchodzacej perspektywy jej braku.

Jako czlowiek zdroworozsadkowy przyjalem do wiadomosci ostatnia informacje dewelopera o zmianie zarzadcy, bo to w jego gestii na dzien dzisiejszy lezy ten wybor. Chyba, ze o czyms nie wiem :)

Nie pamietam juz jaki jest podzial geodezyjny osiedla, a co za tym idzie, czy wspolnoty na osiedlu beda jedno-dwu czy trzy-budynkowe, ja w swojej bede wnioskowal o weryfikacje i ocene dzialan zarzadcy na kazdym zebraniu rocznym, tak, aby - w sytuacji, gdy bedziemy uwazac, ze zarzadca sie nie sprawdza- moc podjac szybka uchwale o jego zmianie.

I nie chodzi tu o mode na decyzje suwerena, tylko dobro nas wszystkich.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Ziom_82 » 01 lip 2017, 11:14

To ja tu czegoś nie rozumiem, dostaliście klucze a blok jeszcze nie jest odebrany przez nadzór ?
Ziom_82
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 08 mar 2017, 13:41

Postautor: emi » 01 lip 2017, 14:05

Tak
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: django » 01 lip 2017, 14:42

Ziom_82 pisze:To ja tu czegoś nie rozumiem, dostaliście klucze a blok jeszcze nie jest odebrany przez nadzór ?

a co tu nie rozumieć standardowa polska rzeczywistość. kiedy sie to skończy.....................echhh, chyba nigdy
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: paul202 » 01 lip 2017, 15:57

Sam nie byłbym pewien tego partactwa, gdyby nie wasze zdjęcia. Teraz już każdy musi się zgodzić że coś jest nie tak. Dla mnie ten parking wygląda tragicznie. Wciąż chciałbym wierzyć że posadzki, ściany będą wykańczane, ale patrząc jak maluje się już pasy (po płynącym parkingu) i oddaje ludziom mieszkania za które pewnie niebawem zaczną płacić... Teraz wilgoć w parkingu to naprawdę woda. Wody gruntowe, przechodzące przez posadzkę/ściany jak przez gąbkę. Komórki w których stoi woda, tak samo jak miejsca parkingowe jako takie kompletnie nienadające się do użytku. Komórka + parking to dla pojedynczej osoby wydatek 30+ tys. Czy to deweloper nazywa uczciwym wykonaniem "zgodnym z projektem" ? Sam na pewno mieszkania w takim stanie nie odbiorę.
paul202
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lis 2016, 15:52

Postautor: addicted » 01 lip 2017, 16:56

Ekspertyzy i masowe pozwy proponuje! lub nie odbierac mieszkan Szanowni Panstwo!
addicted
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 paź 2016, 19:02

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane