[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: grizli » 07 kwie 2017, 14:15

Nasz Gaj pisze:tym razem serio są spore przesunięcia... do 120 dni nie dojdzie, ale koło 40-70 możemy zaliczyć, niestety (licząc do daty przeniesienia prawa własności i licząc wszystkich Lokatorów)... Klucze są wydawane wcześniej. Wygląda na to, że przeszacowaliśmy swoje możliwości w tym zakresie i nie wzięliśmy pod uwagę m.in. zimy...

Jako klient III etapu zakładam, że NG Development wyciągnęło wnioski z obsuw przy etapach I i II oraz podjęło działania, np. określone ustalenia z wykonawcami, które sprawią, że mleko nie rozleje się po raz trzeci. Zima już nie wróci, pogodę na najbliższe tygodnie można przewidzieć, więc i tempo prac chyba też.

W moim harmonogramie dla budynku E widnieje data 3 lipca jako termin wykonania 100% robót. Jeśli ten termin jest zagrożony, to uprzejmie proszę dewelopera o informację, jaki termin wykonania 100% robót jest realny. Oczywiście nie musi być to informacja tu na forum, ale myślę, że każdemu klientowi krótki e-mail, jeśli NG Development bierze pod uwagę możliwość opóźnienia, po prostu się należy.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: aigor » 07 kwie 2017, 23:00

grizli pisze:
Nasz Gaj pisze:tym razem serio są spore przesunięcia... do 120 dni nie dojdzie, ale koło 40-70 możemy zaliczyć, niestety (licząc do daty przeniesienia prawa własności i licząc wszystkich Lokatorów)... Klucze są wydawane wcześniej. Wygląda na to, że przeszacowaliśmy swoje możliwości w tym zakresie i nie wzięliśmy pod uwagę m.in. zimy...

Jako klient III etapu zakładam, że NG Development wyciągnęło wnioski z obsuw przy etapach I i II oraz podjęło działania, np. określone ustalenia z wykonawcami, które sprawią, że mleko nie rozleje się po raz trzeci. Zima już nie wróci, pogodę na najbliższe tygodnie można przewidzieć, więc i tempo prac chyba też.

W moim harmonogramie dla budynku E widnieje data 3 lipca jako termin wykonania 100% robót. Jeśli ten termin jest zagrożony, to uprzejmie proszę dewelopera o informację, jaki termin wykonania 100% robót jest realny. Oczywiście nie musi być to informacja tu na forum, ale myślę, że każdemu klientowi krótki e-mail, jeśli NG Development bierze pod uwagę możliwość opóźnienia, po prostu się należy.

Koniec wrzesnia to realny termin ktory uslyszysz od dewelopera :)
aigor
Świeżak

Na forum od: 28 lut 2017, 21:59

Postautor: david22pl » 09 kwie 2017, 6:51

vicomte pisze:Szymon wawa, nie mam zadnego poczucia, ze w czymkolwiek sie mylilem w stosunku do dewelopera a opoznienia sie po prostu zdarzaja.

Napisałeś to jakby to było coś normalnego - a nie jest - ktoś źle wykonał harmonogram prac. A ten ktoś to generalny wykonawca.
Więc nie pisz że się "po prostu" zdarzają.
david22pl
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 09 mar 2016, 16:44

Postautor: vicomte » 09 kwie 2017, 14:36

david22pl, nigdzie nie napisalem, ze opoznienia to cos normalnego. Poza tym pozwol, ze sam bede decydowal o tym, o czym pisze, dobrze?
W rewanzu ja tez nie bede Ci mowil, czego masz nie pisac, umowa? :)

Na budynku D pojawila sie niesmialo pierwsza okleina elewacyjna.

Obrazek
Obrazek

Budynek E.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: Rze-NM » 09 kwie 2017, 18:10

Parę zdjęć ode mnie :twisted: (więcej w galerii pod tym linkiem - http://imgur.com/gallery/reevX )
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Rze-NM
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 25 mar 2015, 18:08

Postautor: foreigner » 09 kwie 2017, 18:54

Lokalsow zachecam do wieczornego spaceru- to trzeba zaobaczyc :)

Obrazek

@vicomnte
Sorry, że tak trochę z innej beczki, ale... kurde zrobiłeś mi smaka.
W sumie jestem lokalsem. Agaty, tak jak mówisz, wstyd nie zobaczyć, ale może mógłbyś polecić coś więcej w tym temacie na niedzielną wycieczkę, coś w stylu "szlakiem rzeszowskich sklepów wielkopowierzchniowych" ? :P I czy można tam się rozłożyć gdzieś z rodziną na kocu, jak się zmęczymy robieniem zdjęć ?
foreigner
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 06 gru 2014, 17:12

Postautor: pisul » 09 kwie 2017, 19:43

Ostatni budynek dalej rośnie :shock: a myślałem że osiągnął docelową wysokość a tu się szalunek pojawił na samej górze. Winda, iglica?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Groszek » 10 kwie 2017, 0:46

pisul pisze:Ostatni budynek dalej rośnie :shock: a myślałem że osiągnął docelową wysokość a tu się szalunek pojawił na samej górze. Winda, iglica?

Ostatnie mieszkanie z basenem miało być 2u piętrowe więc nie jest to ostateczna wysokość :)

foreigner pisze:
Lokalsow zachecam do wieczornego spaceru- to trzeba zaobaczyc :)

@vicomnte
Sorry, że tak trochę z innej beczki, ale... kurde zrobiłeś mi smaka.
W sumie jestem lokalsem. Agaty, tak jak mówisz, wstyd nie zobaczyć, ale może mógłbyś polecić coś więcej w tym temacie na niedzielną wycieczkę, coś w stylu "szlakiem rzeszowskich sklepów wielkopowierzchniowych" ? :P I czy można tam się rozłożyć gdzieś z rodziną na kocu, jak się zmęczymy robieniem zdjęć ?

Lokalsi mogą w kapciach wyskoczyć na Hot Doga za 2 zł do Agata Meble "coś a'la hot dog Ikea"
Groszek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 27 sie 2016, 10:53

Postautor: vicomte » 10 kwie 2017, 7:52

To, co sfotografowal kolega Pisul tworzy juz niejako trzecia kondygnacje top apartamentu, stad pewnie jego zdziwienie.

Agata ma swoja gastormonie pisze kolega... Teraz wiem, kto robil cizbe na otwarciu ;)

Tak w ogole (chyba, ze sie myle) to forum dla zainteresowanych nowymi inwestycjami, ten watek konkretnie inwestycja NG, ale slyszalem, ze "Kabaret pod Wyrwigroszem" ma swojego fun page"a, moze tam jest wiecej okazji, by sie rozwijac w kpiacych wpisach?
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: grizli » 10 kwie 2017, 11:40

aigor pisze:Koniec wrzesnia to realny termin ktory uslyszysz od dewelopera :)

Aigor, ja w lutym usłyszałem termin "koniec września" jako przekazanie kluczy i jest to dla mnie jeszcze OK, ale było to zanim deweloper ogłosił opóźnienie II etapu. Liczę na to, że przekazanie kluczy "końcem września" jest dalej realne, a jeśli nie, to oczekuję od dewelopera proaktywnej postawy i poinformowania o opóźnieniach.

Opóźnienia się zdarzają, pewnie większość z nas je brała pod uwagę, ale nie oznacza to, że mamy je traktować jako coś normalnego. A deweloper jeszcze ciągle ma okazję wykazać się szybkim zakończeniem budowy naszego osiedla, zanim rozpocznie budowę trudniejszej logistycznie dzielnicy (Parkowej). :)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane