[ul.Warszawska/Lubelska] SkyRes (Developres)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [ul.Warszawska/Lubelska] SkyRes (Developres)

Postautor: kubaf » 26 sty 2015, 12:19

nie wiem dlaczego ale dużo osób narzeka na odległość mieszkaniówki L1 do biurowca od Lubelskiej. Przecież na wizualizacjach odległość Biurowca W <> W1 oraz Biurowca L <> L1 są bardzo podobne, nawet bym powiedział że biurowiec W jest bliżej mieszkaniówki.
kubaf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 05 wrz 2014, 12:20

Postautor: swiety » 26 sty 2015, 13:17

^^ Dokładnie, odległość będzie spora, jedynie niższe piętra będą miały mniej słońca.

Zmiana projektu wyszła mieszkańcom bloku na dobre, teraz nie mają przed sobą wysokich bloków a jedynie 4 piętrowy parking. A to oznacza więcej słońca.

Cena między 4500-5300zł/m2 (http://www.broker-rzeszow.pl/nieruchomo ... awska.html)
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: kubaf » 26 sty 2015, 13:19

bardziej mnie nie pokoi liczba miejsc parkingowych dla mieszkańców. gdzieś czytałem/słyszałem o wytycznych, że wymagane jest 1,2 (jedno i dwie dziesiąte) miejsca parkingowego dla jednego mieszkania, chyba że do tego zaliczane są miejsca postojowe podziemne które są oczywiście płatne
kubaf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 05 wrz 2014, 12:20

Postautor: paulfranco » 27 sty 2015, 16:50

Snibril pisze:Zgaduję, że zostały mieszkania o powierzchni powyżej 50m2, zapewne większość mieszkań poniżej 5 piętra (czyli tam gdzie słońce nie dochodzi) i zapewne mieszkania w budynku L1 w tej wysuniętej części. Przyznam, że te mieszkania w budynku L1 na początku wydawały się najatrakcyjniejsze. Największe balkony (ponad 20m2, dobrze nasłonecznione z oknami wychodzącymi na wschód, południe i zachód). Po zmianie projektu biurowca od ul. Lubelskiej mieszkania te straciły wiele ze swojej atrakcyjności. Ciekawy jestem jak tam będzie wyglądało teraz z nasłonecznieniem? I jaka odległość ma być między biurowcem, a mieszkaniówką? Bo na wizualizacjach to to wygląda tak jakby można było z biurowca splunąć wprost na balkon;P Wie ktoś może ile życzą sobie za m2 mieszkania na tym osiedlu? Ciekawe czy w związku ze zmianą planu zabudowy zmieniła się też stawka za m2.

Wydaje mi się, że nawet im ta sprzedaż jakoś poszła. Zostały mieszkania 60m2+, mieszkania na parterze i większość mieszkań w tym kształcie:Obrazek.
paulfranco
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 29 wrz 2014, 15:50

Postautor: rafik » 01 lut 2015, 11:34

Zdjęcie z 17 grudnia.Z Łanów.
Obrazek
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: pisul » 01 lut 2015, 22:01

W tym tygodniu WIECHA!

Przechodziłem a na samym rogu bydynku z daleka już widać koniec etapu prac stawiania ścian i stropów. Szkoda że wyżej nie będzie

Obrazek

Obrazek

I kolejny etap to chyba ten parking obok mieszkaniówki, przynajmniej w tym miejscu ostro kopia(?)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: swiety » 01 lut 2015, 22:27

Te budynki na roku Lubelskiej/Wyzwolenia strasznie szpecą to miejsce. Mógłby developres to wykupic i postawic 3ci biurowiec.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: Kognakus » 01 lut 2015, 23:41

Jakiś czas temu był wywiad z prezesem i z tego co pamiętam to mówił coś o możliwej kolejnej inwestycji w niadalekich okolicach Skyresu, więc czemu by nie tam ? :)
Awatar użytkownika
Kognakus
Administrator
Administrator

Na forum od: 20 cze 2014, 22:05

Postautor: pisul » 06 lut 2015, 18:07

Cały czas kopią ziemię pod parking. Pewnie pierwsze parking a potem kolejny biurowiec od Lubelskiej:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Snibril » 16 lut 2015, 12:44

Coś widzę, że ostatnio spadło zainteresowanie Skyresem. Ostatni komentarz 10 dni temu. Może pora coś napisać nowego? Wiadomo kiedy ma być oddanie inwestycji? Budynki mieszkalne już stoją gotowe, ciekawe jak wygląda to w środku? Jak Developres wykończył korytarze i klatki schodowe. Przyznam, że Apartamenty Zamkowe pokazują, że jakość wykończenia może zaskakiwać, choć dalej nie mogę się przekonać do koloru elewacji i tego zagęszczenia budynków. Wie ktoś może czy Developres planuje jakość dodatkowo oświetlić te budynki? Mam na myśli oświetlenie elewacyjne coś jak pod tym linkiem https://www.google.pl/search?q=iluminac ... CAYQ_AUoAQ
Snibril
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 17 lip 2014, 9:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane