Kształtem bardzo będzie przypominał most Swiętokrzyski z Warszawy. Tamten ma troszke ma inne zwieńczenie pylonu i ścieżki rowerowe i chodniki są za pylonem a nie jak u nas w srodku ale jeśli chodzi o iluminacje nocną będzie to pewnie podobny pozytywny efekt. Choć nasz ma mieć podświetlony również bok z herbem więc może być ciut lepiej i bardziej okazale niż podświetlenie samych lin. Oba mają zbliżoną wysokość
Jedno pewne bardzo zmieni się panorama miasta od północy Rzeszowa
Most (pylon) w Warszawie ma 90m wysokości, nasz będzie miał prawie 108m. Różnica dosyć spora (18m). Po drugie most w Wawie podtrzymuję 48 lin, u nas tych lin będzie 60-64 ! Mam nadzieję, że liny będą również podświetlone.
Na tym filmie który zamieściłem na pierwszej klatce widać że tam lampy zamocowane daleko od lin i ich mało ale dużej mocy. Ale może być i tak jak mówi święty i każda z lin może być podświetlona z osobna ale mniejszym reflektorkiem.
Szkoda, że otoczenie mostu jest jakie jest (zbiornik elektrociepłowni a dalej bodajże oczyszczalnia ścieków). Mosty Rędziński i Świętokrzyski pod tym względem są do przodu.
Ale to ma swoje + : - w tym odcinku Wisłok nie jest reprezentacyjną, szeroką rzeką, która dobrze współgrałaby z widokiem dużego mostu - lepiej będzie kadrować, tak by most odbijał się w lustrze zbiornika - niedaleko jest kopiec Konfederatów, którym może wreszcie ktoś z UMu się zainteresuje
^^ Może z czasem ucywilizują brzegi Wisłoka i zrobią chodniki/ścieżki rowerowe od nowego mostu do Lwowskiej. Sąsiedztwo mostu trochę zniechęca do spacerów, szczególnie po wschodnim brzegu gdzie czasami zalatują zapachy z oczyszczalni.
No właśnie a propos ścieżek rowerowych, chodników i komunikacji w tamtym rejonie wzdłuż Wisłoka. Czy jest planowane system ścieżek rowerowych i chodnik wzdłuż kikutu Rejtana na północ? Jak generalnie wygląda uproszczony plan sytuacyjny i możliwość połączenia kolejnego etapu owego przedłożenia z mostem przez Ciepłowniczą (chyba to było już wałkowane), ale jakoś mi umknęło