[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Rolf » 10 lut 2017, 10:01

JanzRzeszowa pisze:
Rolf pisze: i wie ktoś co to takiego na samej górze ? to w kształcie "L" do góry nogami ? Raczej nie wygląda jak blok mieszkalny.

To bloki 50+ przy Iwonickiej

Jakieś takie duże te bloki na tle innych, ale ok, dzięki za odpowiedź.
Wie ktoś jak tam stan wykończenia wewnątrz w blokach Admy ?
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: bartek86 » 10 lut 2017, 10:21

Wiele tam nie robią. Byłem jakiś czas temu i wygląda to tak:
- garaże nie są ruszone tzn. nie ma płytek ani w sumie niczego (zgodnie z prospektem)
- przez mrozy nikt nie tynkował żadnych ścian (tynk był do 3 piętra, częściowo 4 piętra na B3)
- piony nie były wykonywane (jedynie widziałem przygotowane rury z izolacją na niższych kondygnacjach, które "wisiały" w powietrzu na jakichś mocowaniach)
- okna to tak jak widać na zdjęciach (zauważyłem, że niektóre zdjęli tj. 4,5 piętro - może jak była odwilż coś tam robili, ale wróciły mrozy to wiele pewnie nie narobili).
Wybiorę się na budowę za tydzień to dokładnie to opiszę, ale sytuacja jest delikatnie mówiąc nieciekawa. Niby od wtorku idzie odwilż, ale jak będzie kolejny nawrót zimy to będzie masakratycznie źle. Ogólnie pozostało 3,5 miesiąca do końca budowy, a jak widać to nie ma zrobionej blacharki dachu, nie ma elewacji, nie ma zrobionych pionów, nie ma garaży, nie ma zrobionych klatek schodowych i całe zagospodarowanie wokół leży (ale to wiadomo zrobią na końcu). Ciężko uwierzyć, że do 31 maja zrobią to wszystko .... szczególnie, że pogoda nie rozpieszcza, bo niektóre prognozy podają, że lekkie mrozy w dzień będą i do 06.03, a w nocy może i do -10 dochodzić. Licząc, że robota i pogoda wróci na stałe od marca zostanie równe 3 miesiące. Logika nakazuje myśleć, że będzie opóźnienie, pytanie tylko ile wyniesie? I jak widać deweloper nauczony błędami z budowy B2 i B3 w tym roku buduje już kolejne 2 bloczki wcześniej. Pierwsze betony na B2 i B3 były w kwietniu 2016, a teraz chyba zaczną wylewać w marcu ??? Cóż można zrobić, deweloper wie jaki mamy klimat w Polsce, zimy nie da się ominąć, zdarzało się, że i w kwietniu padał śnieg i było zimno. Oczywiście chciałoby się, żeby wszystko było cacy i było do przodu, żeby szybko się wprowadzić, ale boję się, że klucze otrzymamy na początku października 2017 (deweloper ma czas do 31 października). Czekamy cierpliwie ...

P.S. Nie byłem ma budowie jak była odwilż, więc opis może lekko odbiegać od stanu obecnego, ale w przyszłym tygodniu się wybiorę i zrobię małą fotorelacje ze środka.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: Rolf » 10 lut 2017, 10:52

bartek86 - dzięki za odpowiedź. Z tego co się dowiedziałem 5 miesięcy na "odbiory" od czerwca-października to i tak raczej takie niezbędne minimum. Nie znam się na budowlance ale nie wydaje mi się żeby odbiory mogły ruszyć jak jeszcze nie wszystko będzie gotowe. Mam nadzieje że do października włącznie dostaniemy klucze, ale widząc jakie mają opóźnienia trochę się o to boje...
I tak jak piszesz zima może jeszcze chwilę trwać - w prospekcie i planowanych pracach raczej nie zakładali że będzie jakaś "przerwa zimowa" (dość optymistycznie).
Rolf
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 25 maja 2016, 12:45

Postautor: bartek86 » 10 lut 2017, 10:58

Rolf pisze:bartek86 - dzięki za odpowiedź. Z tego co się dowiedziałem 5 miesięcy na "odbiory" od czerwca-października to i tak raczej takie niezbędne minimum. Nie znam się na budowlance ale nie wydaje mi się żeby odbiory mogły ruszyć jak jeszcze nie wszystko będzie gotowe. Mam nadzieje że do października włącznie dostaniemy klucze, ale widząc jakie mają opóźnienia trochę się o to boje...

Ekip budowlanych mają sporo co widać było jak np zasuwali z oknami. Okna zrobili w niecałe 2tyg. a mieli w prospekcie rozbite na całą budowę. To samo będzie z wylewkami - zrobią to w max. miesiąc na obu blokach. Deweloper ma dużo ekip budowlanych więc jak tylko będzie dobra pogoda to myślę ,że bardzo dużo nadgonią. Jest wiele rzeczy do zrobienia, ale większość rzeczy robi się szybko. My zrobić nic nie możemy niestety tylko czekać i wierzyć w zapewniania dewelopera.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: JanzRzeszowa » 10 lut 2017, 11:35

Rolf pisze:
JanzRzeszowa pisze:
Rolf pisze: i wie ktoś co to takiego na samej górze ? to w kształcie "L" do góry nogami ? Raczej nie wygląda jak blok mieszkalny.

To bloki 50+ przy Iwonickiej

Jakieś takie duże te bloki na tle innych, ale ok, dzięki za odpowiedź.
Wie ktoś jak tam stan wykończenia wewnątrz w blokach Admy ?

http://www.projektant.rzeszow.pl/index. ... &id=2#star
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Santinel » 10 lut 2017, 13:06

bartek86 pisze:Wiele tam nie robią. Byłem jakiś czas temu i wygląda to tak:
- garaże nie są ruszone tzn. nie ma płytek ani w sumie niczego (zgodnie z prospektem)
- przez mrozy nikt nie tynkował żadnych ścian (tynk był do 3 piętra, częściowo 4 piętra na B3)
- piony nie były wykonywane (jedynie widziałem przygotowane rury z izolacją na niższych kondygnacjach, które "wisiały" w powietrzu na jakichś mocowaniach)
- okna to tak jak widać na zdjęciach (zauważyłem, że niektóre zdjęli tj. 4,5 piętro - może jak była odwilż coś tam robili, ale wróciły mrozy to wiele pewnie nie narobili).
Wybiorę się na budowę za tydzień to dokładnie to opiszę, ale sytuacja jest delikatnie mówiąc nieciekawa....

Na pewno zdążą, bo sprowadzą konkretne ekipy gdy skończą się mrozy. Puki co to budowa jest tam na pierwszym biegu.

Czy ktoś z właścicieli bloków Projektanta nr. 11,12,13,14 był an budowie, rozmawiał z kierownikiem jak idzie budowa w środku i czy ten absurdalny termin 17 miesięcy na oddanie bloku jest nadal aktualny? Porównując do Admy to stan zaawansowania jest większy, bloki mniejsze a termin dwa razy dłuższy.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: evans » 10 lut 2017, 20:18

JanzRzeszowa pisze:te dwa szerokie, popielate pasy na planie zaznaczone są jako skarpy? dobrze widzę?

Te pasy to ponoć zaznaczona działka wykupiona przez jakiegoś prywatnego inwestora, który też ma wybudować tam bloki. Jakie, tego nie wiem .
evans
Świeżak

Na forum od: 09 lut 2017, 21:48

Postautor: marc » 10 lut 2017, 21:06

Witam, ktoś orientował się może kiedy rusza rezerwacja na 4ty blok admy? Narazie w ogloszeniach pojawił się tylko 3 budynek.
marc
Świeżak

Na forum od: 09 gru 2016, 20:50

Postautor: bartek86 » 10 lut 2017, 23:46

marc pisze:Witam, ktoś orientował się może kiedy rusza rezerwacja na 4ty blok admy? Narazie w ogloszeniach pojawił się tylko 3 budynek.

możesz wrzucić link do ogłoszenia na ten 3 blok? z ciekawości obejrze :P
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: marc » 11 lut 2017, 9:57

marc
Świeżak

Na forum od: 09 gru 2016, 20:50

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa