[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Postautor: vicomte » 14 lis 2016, 14:06

Iris- jestem rodzaju meskiego. Domyslilem sie, wiec lepiej znajac forum i poczuwajac sie do odpowiedzialnosci, ze dolozylem cegielke do obszernosci tego forum- postanowilem Ci pomoc :) Nie wiem, czy Cie to pocieszy - ja teraz place podobnie :) Nie wiem, ile mieszkan/miejsc postojowych ma etap nr I, ale bloki C i D beda mialy razem- 108 miejsc parkingowych pod ziemia.

Tak na marginesie - miejsce postojowe co do zasady dotyczy tylko miejsca w garazu podziemnym, stanowisko pod blokiem, pod chmurka to miejsce parkingowe. Jesli brakuje komus miejsca w garazu podziemnym, moze zawalczyc o takie przed blokiem na wylacznosc. Jesli chodzi o I etap nie widzialem jeszcze zadnych oznaczen wskazujacych na jakies regulacje, deweloper ich nie sprzedwal, co oczywiscie nie oznacza, ze Wspolnota w drodze uchwały nie moze zmienic zasady korzystania z parkingow także w ten sposób, że wydzielone zostana w razie potrzeby poszczegolne miejsca parkingowe i zostana przypisane do jakiegos wlasciciela, na zasadzie quoad usum, podobnie jak to ma miejsce w garazu podziemnym. Zdarza sie tak w starym budownictwie, gdzie walka o miejsce do zaparkowania przed blokiem to czasem powazna sprawa :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: iris » 14 lis 2016, 14:15

vicome- a ten parking to jest jeden dla wszystkich bloków? czy są jakoś podzielone i znajdują się w różnych miejscach. u mnie miejsc jest 87, więc niewiele mniej i nie rozumiem tej różnicy w cenie. a Ty obecnie gdzie tyle płacisz i czy to jest nowe budownictwo czy stare?
iris
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2016, 19:43

Postautor: vicomte » 14 lis 2016, 15:23

Iris, nie wiem, od kiedy w Rzeszowie buduje sie parkingi podziemne- ale chodzi zdecydowanie o nowa inwestycje :) Zarzadza nia Setbau. Rozumiem, ze pytasz o liczbe miejsc, bo Twoj Zarzadca dzieli cala powierzchnie parkingu przez liczbe miejsc parkingowych? Szczerze mowiac, nie pamietam, jak jest w moim przypadku, ale jakos tak, wiec generalnie na kazdego wlasciciela przypada tyle, ze po przemnozeniu przez koszt zarzadzania metra (zloty z czyms) wychodzi niezla sumka, moze nie 60 ziko, ale cos kolo tego. W kazdym razie Metalowiec jest tanszy ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: iris » 14 lis 2016, 16:20

Vicomte- nie wiem jak nasz zarządca dzieli, na jakiej zasadzie to działa, dopiero dzisiaj dostałam pismo ze spółdzielni ile będziemy płacić i jestem zdziwiona. po prostu pytałam, bo jeśli parking podziemny ma kilkadziesiąt miejsc to jego koszty utrzymania będą niższe niż jakby parking miał kilkanaście miejsc, bo koszty dzielą się na większą ilość mieszkanców. chciałam się dowiedzieć jak to wygląda dokładnie, bo pierwsze muszę mieć informacje jak to wygląda w innych miejscach, żeby móc z nimi rozmawiać skąd taka jak dla mnie chora cena.
iris
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2016, 19:43

Postautor: Kres » 14 lis 2016, 17:22

U mnie opłata wynosi 50zł a jest około 160 miejsc postojowych.
Kres
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 lut 2016, 16:41

Postautor: ozzymir » 14 lis 2016, 17:41

U mnie 36.90zł / 50 miejsc.
ozzymir
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 04 sie 2014, 14:46

Postautor: vicomte » 14 lis 2016, 19:09

Iris - z powyzszego chyba komisyjnie mozemy zalozyc, ze jesli glowna skladowa oplaty to: "powierzchnia garazu : liczba miejsc postojowych x oplata za metr" to najkorzystniejszy jest jak najlepszy stosunek liczby miejsc postojowych do powierzchni ogolnej garazu. O ile wg tego klucza kasuje Twoj Zarzadca ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: cashew » 14 lis 2016, 19:19

Najkorzystniej to jest wtedy, kiedy znajdując się w garażu - aby zaparkować, należy skręcić w lewo. Bo jeśli w prawo, a już nie daj Bóg wciskać się w prawo na pojedyncze miejsce między dwie kolumny, to już duuużo gorzej ;-) To już lepiej koło Agaty. Skręcanie w lewo jest warte każdej ceny za miejsce postojowe.
cashew

Postautor: vicomte » 15 lis 2016, 11:43

Zimno nikomu dzisiaj nie jest straszne, a juz na pewno wykonawcom osiedla NG :) Ostatnia kondygnacja srodkowego budynku trzeciego etapu E, zaczela piac sie w gore.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: ireeek » 15 lis 2016, 16:37

...
Ostatnio zmieniony 23 lip 2018, 20:46 przez ireeek, łącznie zmieniany 1 raz
ireeek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 20 lis 2015, 18:44

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane