Odnośnie dróg na osiedlu to fajnie jakby na początek poszerzyli odcinek od ul. Wiktora do ul. np Strzyżowskiej lub Sanockiej (dobre na sam początek). Dodatkowo wg mnie problemem jest wyjazd z osiedla gdyż w sumie jedyną drogą jest Bł. Karoliny + Wiktora, o ul. Pańskiej nawet nie wspominam, bo tragedia, ale fajnie jakby połączyć Bł. Karoliny z ul. Pańska i ul. Pańską poszerzyć. A odnośnie nowej drogi to może np. wybudować drogę od żłobka do ul. Wywrockiego lub Staroniwskiej (tylko te ul. odpowiednio dopasować). Na początek to chyba dobry pomysł, bo uważam, że poszerzenie całej Bł. Karoliny nie jest do końca dobre, powinna być maksymalnie poszerzona do żłobka, a od krzyżówki ze żłobkiem mogłaby już być normalna, a to z tego względu, ze jest tam właśnie żłobek, przedszkole, szkoła, dużo dzieci i wołałbym, żeby jednak tam był mniejszy ruch (o ile to możliwe), a na koniec dodam, że tragedią jest to, że od początku ul. Błogosławionej Karoliny aż do końca zabudowana jest tylko 1 strona (2 strona to ogródki działkowe, które bym od razu zlikwidował).
Ogólnie idą ciężki czasy, gdyż SM Projektant w tej chwili buduje już chyba koło 8-10 bloków, ADMA buduje 2, a będą na pewno 2 kolejne i jak do tego dojdzie wszystkiego 2 strona ulicy Bł. Karoliny (naprzeciwko żłobka i galerii) to będzie niezły bigos. Jeśli druga strona osiedla też będzie miała tylko jedną opcje pod nazwą Bł. Karoliny to czeka nas zagłada. Musi powstać 2 alternatywna droga i to już. To tylko moja własna opinia

nie jestem drogowcem, także nie oceniajcie surowo, jeśli napisałem dużo głupot.