[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: maniek1 » 30 paź 2016, 11:40

dras pisze:Kolejna niedziela i przy koszach na śmieci pomiędzy Żmigrodzką 9 a Brzozowską 3 komuś się nie chciało otworzyć śmietnika, tylko stwierdził że zostawi tak żeby się walały po całej ulicy. Ktoś wie do kogo można to zgłosić? Być może monitoring na blokach na korczyńskiej już działa i uda się namierzyć flejtę.

Buraków nie brakuje,nic nie zmienisz chyba że bejsbolem jednemu albo drugiemu,tak samo jak tych leniwcow co nie zrobią dodatkowych dwóch kroków z parkingu tylko parkują swoje limuzyny wzdlóz żmigrodzkiej (i czasami wzdloz Brzozowskiego). A co monitoringu, to pewnie "kamera była w drugą stronę skierowana"....;-)
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: hoho » 30 paź 2016, 15:04

Panowie pytanie, na czym polega roznica w blokach Projektanta a Adma Dew. ? Na Projektanta trzeba się "zapisywać" a Admy blok prawie ukończony i jeszcze są wolne mieszkania. Estetyka i jakość chyba podobne...
hoho
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 24 sie 2016, 12:45

Postautor: Santinel » 30 paź 2016, 17:36

dras pisze:Kolejna niedziela i przy koszach na śmieci pomiędzy Żmigrodzką 9 a Brzozowską 3 komuś się nie chciało otworzyć śmietnika, tylko stwierdził że zostawi tak żeby się walały po całej ulicy. Ktoś wie do kogo można to zgłosić? Być może monitoring na blokach na korczyńskiej już działa i uda się namierzyć flejtę.

Czy to twoje pierwsze mieszkanie w bloku? Domyślam się że tak, bo nie znam osiedla gdzie by ktoś tak nie robił.
Niestety, pełno chamów, śmiecących, parkujących na drodze, wyprowadzających psy, które obsikują blok bo ich tępi właściciele myślą, że to perfumy, które wyparują za 5 min.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: Lokator14 » 30 paź 2016, 20:06

Witam, mam pytanie o jakość tynków w mieszkaniach z Arkady, czy tam wystarczy tylko zrobi tzw. przecierkę i zagruntować czy trzeba położyć gładź? Jak robicie u siebie??
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: Vube » 30 paź 2016, 20:41

Lokator14 pisze:Witam, mam pytanie o jakość tynków w mieszkaniach z Arkady, czy tam wystarczy tylko zrobi tzw. przecierkę i zagruntować czy trzeba położyć gładź? Jak robicie u siebie??

Ja przetarłem, zagruntowałem, pomalowałem (5 warstw) i... doszedłem do wniosku ze bez gładzi się nie obędzie :roll: miało być tanio i zdrowo ale, w przeciwieństwie do ścian, sufit był nie do zaakceptowania. a malowałem matową farbą aby nierówności sie zgubiły. przy sztucznym świetle jeszcze by uszło ale wyszło słońce i wszystko jak na tacy. Może to kwestia gustu i poczucia estetyki, mi sie wydawało, że wyprowadze tynk do stanu w którym będe go w stanie zaakceptować ale nie było takiej możliwości.
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: Lokator14 » 30 paź 2016, 21:38

Vube pisze:
Lokator14 pisze:Witam, mam pytanie o jakość tynków w mieszkaniach z Arkady, czy tam wystarczy tylko zrobi tzw. przecierkę i zagruntować czy trzeba położyć gładź? Jak robicie u siebie??

Ja przetarłem, zagruntowałem, pomalowałem (5 warstw) i... doszedłem do wniosku ze bez gładzi się nie obędzie :roll: miało być tanio i zdrowo ale, w przeciwieństwie do ścian, sufit był nie do zaakceptowania. a malowałem matową farbą aby nierówności sie zgubiły. przy sztucznym świetle jeszcze by uszło ale wyszło słońce i wszystko jak na tacy. Może to kwestia gustu i poczucia estetyki, mi sie wydawało, że wyprowadze tynk do stanu w którym będe go w stanie zaakceptować ale nie było takiej możliwości.

Miałam nadzieję, że uda się trochę zaoszczędzić, ale pewnie nic z tego :roll:
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: Santinel » 30 paź 2016, 21:55

Żartujesz? To tylko tynk a nie żadna gładź... Nie wymagaj zbyt wiele po tej cenie. Ja placem płytę G-K, bo ręcznie nigdy tego tak nie wyprowadzisz.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: JanzRzeszowa » 31 paź 2016, 10:54

Santinel pisze:

Żartujesz? To tylko tynk a nie żadna gładź... Nie wymagaj zbyt wiele po tej cenie. Ja placem płytę G-K, bo ręcznie nigdy tego tak nie wyprowadzisz.

Ja kładłem tylko jedną warstwę (na tynk grunt, potem warstwa szpachlowa Knauf-a (szlif) i farba x2) ..., no ale ja akurat nie lubię efektu gładkości, lubię drobne faktury ...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: hoho » 31 paź 2016, 12:17

pytanie, jakie są opłaty przewidziane w budynkach, które buduje Adma ? nr 2 i 3? jaki tam jest czynsz?
hoho
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 24 sie 2016, 12:45

Postautor: JanzRzeszowa » 02 lis 2016, 8:14

hoho pisze:pytanie, jakie są opłaty przewidziane w budynkach, które buduje Adma ? nr 2 i 3? jaki tam jest czynsz?

Pół roku temu na spotkaniu SM Projektant, wywalczyliśmy z sąsiadem zamieszczenie składników opłat w spółdzielni. Sięgnij do tego na stronie SM, a także do mojego postu z foto rozliczenia...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa