[Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Postautor: dzystek » 14 paź 2016, 20:09

a odbiory kominiarskie to robi BOZ czy indywidualnie ?
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: kicajrze » 15 paź 2016, 6:49

teddy58 pisze:Rzeczywiście wierzycie w to, że firmie PGNiG mogą sobie ot tak zginąć dokumenty? Przecież za to jest kryminał, na dodatek nie moglibyśmy podpisywać umów. A przecież podpisaliśmy, na dodatek figurujemy w komputerowym systemie PGNiG już trochę czasu. Fajne te zbiegi okoliczności (pan w PGE na urlopie - jakby nie było delegacji obowiązków-, w mrocznych archiwach PGNiG giną dokumenty). Niedługo będzie można fabułę na ten temat nakręcić.Akurat z terminami mi tam rybka ale po co takie bajki przetwarzać

Ja nie wierzę :D bo po 1. Mój kolega pracuje w PGE i mówił że żadnego urlopu nie było tylko coś tam z papierami i instalacją. A po 2. trochę dużo tych zbiegów okoliczności...dlatego ja jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam i myślę swoje :)
Jakby jakieś fatum...?? :lol: :P
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: kicajrze » 15 paź 2016, 6:51

dzystek pisze:a odbiory kominiarskie to robi BOZ czy indywidualnie ?

dzwoń, pytaj i jeśli ktoś Ci będzie umiał w BOZie odpowiedzieć na to pytanie, pisz! ;)
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: Miszkaniec29 » 15 paź 2016, 8:22

Najlepiej to by było zebrać mieszkańców i wybrac sie do biura BOZu, tam zadawac pytania, wtedy kazdy by wiedział jakie sa problemy. Ciekawe jakby sie wtedy tłumaczyli, gdyby widzieli tyle ludzi,bo ogólnie wyglada to tak ze kazdemu osobno mówią coś innego.
Miszkaniec29
Świeżak

Na forum od: 20 wrz 2016, 11:37

Postautor: teddy58 » 15 paź 2016, 9:06

Miszkaniec29 pisze:Najlepiej to by było zebrać mieszkańców i wybrac sie do biura BOZu, tam zadawac pytania, wtedy kazdy by wiedział jakie sa problemy. Ciekawe jakby sie wtedy tłumaczyli, gdyby widzieli tyle ludzi,bo ogólnie wyglada to tak ze kazdemu osobno mówią coś innego.

Przecież szumnie nazwane "biuro BOZ Development" to pani Sylwia, bo tego drugiego pana widziałem ostatnio na podpisaniu umowy wstępnej, więc nie będzie liczby mnogiej "tłumaczyli". Może być zabawnie i być może kolejną ciekawą historię usłyszymy. Dobrze, że Rosja nie zakręca kurków gazowych bo może problem byłby międzynarodowy....:-)
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: venomen » 15 paź 2016, 9:34

jus407 pisze:Witam,
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w inwestycji nr 2 ale czytając ostatnie wpisy zastanawiam się czy warto... mam kilka pytań dotyczących terminów czy te z umowy rezerwacyjnej były inne niż na wstępnej umowie rezerwacyjnej i jak bardzo różniły się od tych rzeczywistych? Czy ktoś z was pytal/wie co z sadiednimi dzialkami?tymi za już istniejecymi blokami plus za inwestycja nr 2? Z góry dziękuje za odpowiedz

Oficjalnie to mają jeszcze 15dni więc wszystko i tak jest przed terminem. Na osiedlu już kilka osób dawno mieszka ;). Te projekty łazienek z pionami kibelkami wszędzie tak zrobili, no niestety przegapiliśmy wczesniej podglad dokumentów projektu ale nie bylo problemow wielkich zeby to przerobic, reszta raczej bez większych komplikacji. Czekamy na gaz i w sumie tyle.

Te działki obok jeszcze nie są wykupione, a mozliwosc zabudowy jest 40m od granicy działki bozu i na max wysokosci jak obecne budynki.
venomen
Świeżak

Na forum od: 25 sie 2015, 19:47

Postautor: Sąsiadka » 17 paź 2016, 12:11

Cóż, dziś w gazowni otrzymałam tą samą informację co równy tydzień temu od dyżurnej "pani Krystyny z gazowni" : ja nie wiem, tam nie ma zagazowania, nie wiem kiedy będzie, czekamy na informację od mistrza. Pytam w takim razie kiedy będzie ten mistrz- nie wiem, jest w terenie, jak przyjedzie to będzie. Może Pani dzwonić jutro. Jak będzie zagazowanie to będziemy umawiać. Czyli człowieku siedź i czekaj.
Żywy PRL i jego urzędnicy.
Deweloper nie ma żadnych informacji na ten temat, bezpośrednio odsyła do kontaktu z gazownią.
Także nawet trudno ustalić na czym stoimy.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 19 wrz 2016, 12:52

Postautor: jus407 » 17 paź 2016, 22:25

czy ktoś z osób na forum zakupił mieszkanie z antrersolą? zastanawialiście sie jaki będzie rzeczywisty metraż mieszkania? otrzymałam wzór umowy deweloperskiej zgodnie z nią powierzchnia której wysokość wynosi między 2,2 a 1,4 liczona jest jako 50% skoro deweloper podaje wymiar antresoli jako 20m powierzchni użytkowej a jej wysokość liczona jest od 1,4 to w rzeczywistości do powierzchni mieszkania zostanie wliczone 10m?
jus407
Świeżak

Na forum od: 14 paź 2016, 6:57

Postautor: jus407 » 20 paź 2016, 19:26

zdaje sie ze bede najbardziej meczącą klientaką bozu ;-) przegladam dziś księgi wieczyste i w rubryce: korzystanie z gruntu doczytałam się : łąki trwałe
na waszej działce też tak było?
jus407
Świeżak

Na forum od: 14 paź 2016, 6:57

Postautor: Mieszkaniec » 21 paź 2016, 10:18

I jak sprawa tego gazu? Już załatwione?

No i jak tam Wasze remonciki? :)

Kilka dni temu przejeżdżałem Aleją to sznur aut wzdłuż bloczków.

Ktoś wie kiedy koniec budowy (ostateczny)?
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane