[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: swiety » 03 paź 2016, 17:02

Wyjazd z osiedla będzie co raz większym problemem - spory minus to jedna, jedyna droga wyjazdowa w stronę centrum. Problem rozwiązałaby planowana droga do Wyzwolenia. Powoli miasto powinno zacząć nad nią myśleć. Zaznaczyłem ją na czerwono. W dłuższej perspektywie ma ona iść przez osiedle aż do Bł. Karoliny (na satelicie widać zostawiony pas zieleni).

Obrazek
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: Sindus » 03 paź 2016, 20:23

swiety pisze:Wyjazd z osiedla będzie co raz większym problemem - spory minus to jedna, jedyna droga wyjazdowa w stronę centrum. Problem rozwiązałaby planowana droga do Wyzwolenia. Powoli miasto powinno zacząć nad nią myśleć. Zaznaczyłem ją na czerwono. W dłuższej perspektywie ma ona iść przez osiedle aż do Bł. Karoliny (na satelicie widać zostawiony pas zieleni).

Obrazek

Plan masz dobry,ale to co zaznaczyłeś na czerwono to tereny bagniste,podmokłe i potok Przyrwa.Teren jest tam nie zabudowany ,gdyż tędy przechodzą cieki wodne z pobliskich górek.
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: swiety » 03 paź 2016, 20:31

Sindus pisze:Plan masz dobry,ale to co zaznaczyłeś na czerwono to tereny bagniste,podmokłe i potok Przyrwa.Teren jest tam nie zabudowany ,gdyż tędy przechodzą cieki wodne z pobliskich górek.

To nie mój plan tylko miasta. Teren jest przeznaczony pod przedłużenie Wyzwolenia. Potok, podmokły teren? Co to za problem? Mamy XXI wiek.

Polecam zapoznać się z planami : http://i.imgur.com/EehCto4.jpg
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: Sindus » 03 paź 2016, 21:43

swiety pisze:
Sindus pisze:Plan masz dobry,ale to co zaznaczyłeś na czerwono to tereny bagniste,podmokłe i potok Przyrwa.Teren jest tam nie zabudowany ,gdyż tędy przechodzą cieki wodne z pobliskich górek.

To nie mój plan tylko miasta. Teren jest przeznaczony pod przedłużenie Wyzwolenia. Potok, podmokły teren? Co to za problem? Mamy XXI wiek.

Polecam zapoznać się z planami : http://i.imgur.com/EehCto4.jpg

Dokładnie XXI wiek ;) ...niech budują.Która to ta droga?Na zielono zaznaczona? Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: JanzRzeszowa » 04 paź 2016, 7:17

Szkoda dywagacji nad jakimś konceptem przedłużania Wyzwolenia..., pisałem-Ferenc chce komunikować Przybyszówkę ( i tę wiejską i tę miejską) poprzez Iwonicką i Pańską, która idzie do poszerzenia, potem Dębicką. To realia. Skrzyżowanie z Krakowską, najprawdopodobniej zostanie przebudowane lub przesunięte i przebudowane.

Ferenc zamiast zadbać o oś komunikacyjną Osiedla Projektant(drugi pas Bł Karoliny i światła, a nie rondka dla krasnali), gdzie już komunikuje sie z centrum ok 5000 ludzi, bawi się w dobroczynne poszerzanie uliczek dla wieśniaków z Przybyszówki, a ruch z rosnącego z dnia na dzień osiedla chce wyprowadzać tymi wąskimi uliczkami.
Już w tej chwili przez rondko przy Krakowskiej Pd trudno jest włączyć się w Wyspiańskiego, a zafunduje nam następne dwa rondka.
Każdy wie (może oprócz urzędników), że ronda nie spełniają swojej roli gdy ruch jest intensywny. Sprawdzone na setkach przykładów empirycznie. Ale to osobna kwestia.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: PzD91 » 04 paź 2016, 12:54

Szkoda dywagacji nad jakimś konceptem przedłużania Wyzwolenia..., pisałem-Ferenc chce komunikować Przybyszówkę ( i tę wiejską i tę miejską) poprzez Iwonicką i Pańską, która idzie do poszerzenia, potem Dębicką. To realia. Skrzyżowanie z Krakowską, najprawdopodobniej zostanie przebudowane lub przesunięte i przebudowane.

O jakiej części wiejskiej mówisz? Przybyszówka w całości jest w Rzeszowie. Poszerzanie Pańskiej czy Iwonickiej to kompletny absurd, bo to drogi osiedlowe. A przy Dębickiej to domy przy samym chodniku stoją, nie da rady poszerzyć bez wyburzeń, co też jest kompletnie bezsensu. Zresztą wszystko widać na mapie.
Obrazek
Awatar użytkownika
PzD91
Maniak
Maniak

Na forum od: 16 lut 2015, 22:04

Postautor: ankawro » 04 paź 2016, 13:36

Mateusz.B pisze:Oddanie budynku 9 już za zakrętem, stąd też pytanie, czy są u kogoś jakieś grubsze niedociągnięcia ze strony Admy ?
U siebie mam raczej jakieś drobne sprawy typu regulacja okien, ewentualnie mógł bym się czepiać wymiarów bo w kilku miejscach są różnice względem projektu. Ciekaw jestem sytuacji w innych mieszkaniach.

Ja niczego szczególnego nie zauważyłam. Co masz na myśli pisząc o problemie z regulacją okien?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: ringoss » 04 paź 2016, 17:12

Witam,

Powoli przygotowuje się do odbioru mieszkania w bloku nr. 8 (wykonawca ARKADA) byłem tam dzisiaj i trochę przeraziła mnie jakość wykonania tynków czy u Was również ich wykonanie było niskiej jakości ?

Czy komuś udało się to jakoś reklamować przy odbiorze, są jakiekolwiek szanse żeby to poprawili ?

pozdrawiam,
pawel
ringoss
Świeżak

Na forum od: 09 sie 2016, 10:23

Postautor: JanzRzeszowa » 05 paź 2016, 7:03

PzD91 pisze:

O jakiej części wiejskiej mówisz? Przybyszówka w całości jest w Rzeszowie. Poszerzanie Pańskiej czy Iwonickiej to kompletny absurd, bo to drogi osiedlowe. A przy Dębickiej to domy przy samym chodniku stoją, nie da rady poszerzyć bez wyburzeń, co też jest kompletnie bezsensu. Zresztą wszystko widać na mapie.
Obrazek

W sensie samorządowym cała Przybyszówka jest oczywiście osiedlem Rzeszowa, w sensie mentalnym, charakteru zabudowy, komunikacyjnym, demograficznym, struktury społecznej czy stylów życia, parafii(co dla niektórych jest także ważne) to osiedle własnie w tej chwili się tak dzieli-na część miejską i wiejską. Stąd też inicjatywa przyłączenia osiedla Projektant do Kotuli... .

A informacje mam z pierwszej ręki co do "rozwiązywania" problemów komunikacyjnych, bo ze spotkania z Gospodarzem, na którym poruszałem ten problem. A problem będzie narastał, bo już w tej chwili jest to część miasta, gdzie dynamika budowania i zasiedlania jest chyba najwyższa w Rzeszowie.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: sirtomasz » 05 paź 2016, 10:25

ringoss pisze:Witam,

Powoli przygotowuje się do odbioru mieszkania w bloku nr. 8 (wykonawca ARKADA) byłem tam dzisiaj i trochę przeraziła mnie jakość wykonania tynków czy u Was również ich wykonanie było niskiej jakości ?

Czy komuś udało się to jakoś reklamować przy odbiorze, są jakiekolwiek szanse żeby to poprawili ?

pozdrawiam,
pawel

Lepiej wszystko sobie dokładnie posprawdzaj, u na wyszło: pęknięte tynki w rogach przy oknach, za wysoka wnęka na drzwi, brak spadku na parapecie, żółte ślady z taśmy na oknach, okna do regulacji -sprawdz czy nie masz od spodu jeszcze blokad transportowych, jak tak poodkręcaj bo niszczą futrynę. My mieszkania nie odebraliśmy w wyznaczonym terminie czekamy na poprawki.
sirtomasz
Świeżak

Na forum od: 05 paź 2016, 10:13

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa