[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Lokator14 » 30 wrz 2016, 11:20

W mieszkaniu mam piec Ariston i na ścianie wypuszczone kable pod sterownik. Skoro muszę we własnym zakresie kupić sterownik, a planuje kiupić sterownik wifi, to czy muszę kupić sterownik który będzie przymocowany do ściany i drugi przenośny wifi, czy pozbyć się kabli i kupić tylko sterownik wifi? Czy wifi łączy się bezpośrednio z piecem czy ze sterownikiem na ścianie? Ile kosztuja takie sterowniki i jakie polecacie?
Lokator14
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 25 wrz 2016, 13:40

Postautor: dras » 30 wrz 2016, 12:04

Wystarczy jeden sterownik. Bezprzewodowy lub naścienny wg. uznania. Sterowniki w zależności od marki i dostępnych funkcji są w różnych cenach. Ja mam bezprzewodowy od Pana który odpalał piec, na razie się sprawdza. Dokładnie nie pamiętam ile kosztował, ale chyba ok. 250 zł. Jak źle mówię to mnie na pewno poprawią osoby bez sklerozy, bo sporo osób go też wzięło.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: grande1970 » 30 wrz 2016, 21:40

dobry normalnie w sklepie można kupić za 150 zł (bezprzewodowy oczywiście)
grande1970
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 sie 2016, 17:19

Postautor: bart87 » 01 paź 2016, 15:16

Lokator14 pisze:Co do sterownika od piecyka...czy jest już zamontowany przed odbiorem mieszkania, czy trzeba go samemu dokupić? Chodzi mi o sterownik przymocowany na stałe w konkretnym miejscu, a nie Wi-Fi.

Jeśli instalacje robi firma TomSystem to przynajmniej ze mną kontaktował się jej przedstawiciel z pytaniem o chęć instalacji sterownika/ ogrzewania podłogowego lub zmiany pieca zanim cokolwiek zamontowali. Z tego co rozmawiałem z instalatorem to sterownik można też później u nich domówić.

Wrzucam w załączniku ofertę na sterowniki sprzed roku. Sprzedają sterowniki takich firm jak kotły. Można kupić jakiś inny jak pisali poprzednicy i zamontować we własnym zakresie. Trudne to nie jest bo należy połączyć tylko dwa przewody.

http://wyslijto.pl/plik/wse1xi14i7
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

Postautor: Sindus » 01 paź 2016, 16:50

Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: Santinel » 01 paź 2016, 21:45

Stan prac w budynku nr. inwestycyjny 13, w tle 12.
Na parterach robią instalacje elektryczną w mieszkaniach. Termin oddania bloku za 21 miesięcy. Aż się wierzyć nie chce, że tak długo. Chyba jakaś przerwa w pracach musi jednak nastąpić.

Obrazek
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: JanzRzeszowa » 03 paź 2016, 8:10

W ramach info:

Byliśmy z sąsiadem na spotkaniu z prezydentem Ferencem przy okazji otwarcia oficjalnego Domu Kultury na Przybyszówce.
Bo nie wiem czy szanowni mieszkańcy osiedla Projektant wiedzą, że mieszkamy na Przybyszówce.
Podsumowanie:
1. Całe spotkanie miało charakter "wazeliniarski" dla Ferenca z tzw. oklaskami klakierów na stojąco.
2. W zdecydowanej większości na spotkaniu byli mieszkańcy wsi Przybyszówka, a nie naszego osiedla
3. Zadałem dwa istotne pytania Ferencowi dotyczące bezpośrednio naszego osiedla, a mianowicie:
- czy miasto ma zamiar poszerzyć Bł Karoliny jako osi komunikacyjnej naszego osiedla
- czy zostanie zachowany charakter urbanistyczny, m.in. wysokość zabudowy w następnych budynkach
ad1-Ferenc nie przewiduje poszerzenia Bł Karoliny (a będą budować następne dwa rondka na tej ulicy), mówił, że jak mamy korki to trzeba jeździć przez wąską Pańską i Dębicką
ad2-będą preferowane coraz wyższe budynki (bo podobno działki są coraz droższe), jak to określił: Rzeszów ma być coraz wyższy, a jak ktoś nie chce mieszkać w mieście to jego sprawa

Nie omieszkałem zapytać, dlaczego miasto spóźniło się z przetargiem na Żmigrodzką i Brzozowską o rok narażając nas na skandaliczne warunki przez ostatni rok. Tę sprawę zasygnalizowałem dwa razy. Ferenc udał, że tego nie słyszy.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: Mateusz.B » 03 paź 2016, 13:50

Oddanie budynku 9 już za zakrętem, stąd też pytanie, czy są u kogoś jakieś grubsze niedociągnięcia ze strony Admy ?
U siebie mam raczej jakieś drobne sprawy typu regulacja okien, ewentualnie mógł bym się czepiać wymiarów bo w kilku miejscach są różnice względem projektu. Ciekaw jestem sytuacji w innych mieszkaniach.
Mateusz.B
Świeżak

Na forum od: 11 maja 2016, 19:55

Postautor: mz1990 » 03 paź 2016, 14:27

Uczulam na jedną rzecz. W bloku 32 rezygnowałem z drzwi wewnętrznych z metalowymi ościeżnicami, więc ich nie zamontowali, ale otwór zrobili o kilka cm wyższy, niż przewiduje standard. Po położeniu podłóg miałem jakieś 215cm, a zorientowałem się na samym końcu, jak już prawie wszystko było zrobione i przyszło do montażu drzwi... Nie jest to tragedia, ale dodatkowa praca, którą można zrobić wcześniej, o ile przyjdzie komuś do głowy, żeby sprawdzić
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: bart87 » 03 paź 2016, 16:37

Mają budować rondo ale nie wiem czy ono rozwiąże jakiekolwiek problemy http://www.nowiny24.pl/wiadomosci/rzesz ... ,10680058/ , raczej nie te z wyjazdem z bł. Karoliny w kierunku BI1
Ostatnio zmieniony 03 paź 2016, 17:37 przez bart87, łącznie zmieniany 1 raz
bart87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 sie 2016, 14:27

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa