[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: vicomte » 28 wrz 2016, 17:44

Blok G.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tempo budowy bloku H jest ostatnio najszybsze chyba.

Obrazek

Podobnie jest z budynkiem D. Nie wiem, czy ktos czelendżuje specjalnie wykonawce, czy to normalne tempo budowy, ale pewnie juz tylko dni dziala nas od wylania stropodachu i wiechy na nim :D

Obrazek

Budynek C.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: etka2 » 28 wrz 2016, 18:18

Z planu wynika ze bezpośrednio do drogi przylegają parkingi,potem jakby skarpa i "przejscie"-chodnik tuż przy bloku.D ma jakby "tarasik" czy cuś???A macie jakies przecieki jakie"usługi" sa planowane na osiedlu?
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: grizli » 30 wrz 2016, 9:43

Vicomte, może "poświata" nie jest odpowiednim określeniem zjawiska, które mam na myśli. A chodzi mi o to, czy światło odbijane od tylnej ściany Agaty nie sprawi, że ściany budynków znajdujących się najbliżej sklepu z meblami nie będą lekko żółte, szczególnie w słoneczne dni.

Etka2, nam powiedzieli w biurze sprzedaży, że nie będzie tam żadnej spożywki, ale nie wiem na ile taka deklaracja NG jest wiążąca dla właścicieli lokali. Osobiście chciałbym żeby na osiedlu był jakiś sklep spożywczy.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: etka2 » 30 wrz 2016, 13:26

Ja zdecydowanie tez! I uważam,ze mieszkańcy na to powinni miec jakis wpływ.Nie zawsze jest czas i siła jezdzic czy ganiac gdzies dalej jeśli czegos zabraknie.A tu troche ludzi zamieszka.
etka2
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 20 mar 2016, 15:59

Postautor: vicomte » 30 wrz 2016, 14:10

Grizli NG niekoniecznie będzie lokale użytkowe sprzedawał, może je wynajmować, wtedy będzie miał wpływ na rodzaj działalności podnajmujących. Nie wiem, skąd macie info, ja otrzymałem przeciwne zapewnienia, że nie zostawią nas bez możliwości kupna świeżych bułek rano. Chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby nie było chętnych, bo rynek jest trudny. Znajomy zaryzykował i otworzył ostatnio dość dużą Stokrotkę w nowej inwestycji przy Żwirowni, ale nasz osiedle jest w trochę innej rzeczywistości rynkowej, kreowanej przez duże markety w pobliżu. Choć nasze miasto ma nieobliczalny potencjał -przykład bloku Harbexu przy Zaporze, gdzie w czworokącie kilkudziesięciu metrów współegzystuje Biedronka, Frac, Żabka i sklep Mlekovity z nabiałem to pokazuje ;)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: magdalena » 30 wrz 2016, 23:11

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak to jest z telewizją na tym osiedlu? Czy to prawda że nie wolno wieszać anten na balkonach?
magdalena
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 30 wrz 2016, 23:09

Postautor: sewkol » 04 paź 2016, 12:10

magdalena pisze:Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak to jest z telewizją na tym osiedlu? Czy to prawda że nie wolno wieszać anten na balkonach?

A po co montować i jakie anteny? Sygnał będziesz miała w gniazdku RTV...

SK
sewkol
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 lut 2016, 19:47

Postautor: dzinks0 » 04 paź 2016, 13:07

jakby niebyło niektórzy potrzebują tv satelitarną, więc fajnie by było wiedzieć jak to dokładnie jest. Chyba że jeden talerz i konwerter na wielu użytkowników- ale niejestem pewien czy i jak można to podzielić na tak dużą liczbę mieszkańców.

a tak ogólnie chciałbym się zapytać jak oceniacie jakość tych bloków, tego dewelopera?
dzinks0
Świeżak

Na forum od: 04 paź 2016, 13:02

Postautor: magdalena » 04 paź 2016, 13:24

Skoro z tych gniazdek jest sygnał to czy jeśli się podepnę to "złapie" mi darmowe kanały? Czy nawet na te 5 darmowych musze podpisac umowę z jakąś kablówką?
magdalena
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 30 wrz 2016, 23:09

Postautor: Groszek » 04 paź 2016, 15:59

W każdym mieszkaniu będzie podłączenie do SAT oraz kablówki. Z tego co wiem 1 konwerter przypada na jedno mieszkanie. Jeśli ktoś chce mieć 2 lub więcej niezależnych konwerterów musi dopłacić. Wszystko było uwzględnione w cenniku zmian lokatorskich
Groszek
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 27 sie 2016, 10:53

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane