[Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Postautor: kicajrze » 23 wrz 2016, 20:29

Miałem dzisiaj odbiór techniczny (dopiero). Ogólnie pare ścian do poprawki- brak pionów (szczególnie we wnękach pod szafy i w łazience na kominie). Prócz tego w jednym miejscu brak kąta prostego. Na balkonie między cokolikami a płytkami zapadła się fuga w szczeliny i zrobiła się dziura, od razu poprosiłem o założenie sylikonu w te miejsca i w zasadzie od ręki zostało to poprawione jeszcze nim wyszliśmy z mieszkania. No i chyba najpoważniejsza usterka to nalot na suficie (coś jakby grzyb?) w jednym z pokojów. Poza tym byłem w BOZie i powiem Wam wszystkim że nie jest to wina samego BOZu, taki stan rzeczy jeśli chodzi o odbiory tech. no i same klucze. Wina leży po stronie wykonawcy niestety i dobrze że wyszło tak jak jest bo mało brakowało a przedłużyłoby się nam to jeszcze bardziej.
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: Mieszkaniec » 23 wrz 2016, 22:20

Zdziwilbym sie gdyby BOZ przyznal sie, ze sam zawalil :lol: Zapewne jeden bedzie zrzucal na drugiego :D
Tu prawie kazdy ma cisnienie. A na dobra sprawe to wszystko jest w terminie :)
Jak kupowalem mieszkanie (kawal czasu temu , jeszcze byly same fundamenty od 2jki) powiedziano mi, ze w pazdzierniku 2016 beda gotowe. Wedlug umowy czasu jest jeszcze wiecej, bo do poczatku przyszlego roku. Wiec nie wiem po co pisac ze ktos zawalil ... jesli jest wszystko ok, a nawet przed czasem. BOZ bedzie pospieszal wykonawce z wiadomego powobu :D :idea: :D Wykonawca ma czas do konca roku. Wszystko jest w umowie, wiec wszystko co przed czasem jest ...przed czasem :D
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

Postautor: teddy58 » 24 wrz 2016, 10:13

Mieszkaniec pisze:Zdziwilbym sie gdyby BOZ przyznal sie, ze sam zawalil

Miałem to też napisać. A co do przyczyn to zauważyłem, że każdy dowiaduje się czegoś innego u Pani Sylwii :-) Jest też wersja o długim urlopie pana z PGE, który odpowiada za odbiór inwestycji. Tu wcześniej można przeczytać o problemach Wykonawcy, więc dla każdego coś miłego. Problem tkwi chyba w czymś innym, braku lub kiepskiej komunkacji z klientami. Już na samym początku mówiono o ogromnym przyspieszeniu inwestycji z powodu lekkiej zimy, co podkręciło sprzedaż mieszkań dla tych, którzy zamierzają je wynajmować studentom. Wejście na mieszkanie w końcowce sierpnia brzmi inaczej niż pod koniec września ze względu na zjazd studentów do grodu nad Wisłokiem. Całości dopełniły maile o odbiorach technicznych, które część nowych mieszkańców Sikorskiego 134(plus litery alfabetu od a do...?) potrakowała niemalże jak promesę kluczy. A przecież na razie wszystko jest zgodne z harmonogramem.
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: Sąsiadka » 24 wrz 2016, 15:15

Zgadza się. Zgodnie z umową wszystko jest w czasie, tylko po co BOZ robi z gęby cholewe. Składa konkretną obietnice: klucze oddamy w najbliższy poniedziałek. To jest konkretna informacja. A tu w poniedziałek dowiadujemy się, że można o kluczach zapomnieć. Czy mieszkańcy są gowniarzami, których można zwodzic w ten sposób? Akurat ja przyspieszylam kredyty, inne moje zobowiązania względem dewelopera zostały załatwione, a w zamian słyszę tylko co dwa dni kolejne terminy. W swojej pracy też mam do czynienia z podwykonawcami, tylko że ja biorę odpowiedzialność za swoje słowa i wiedząc jak jest nie obiecuję gruszek na wierzbie. Najgorsze są właśnie te obiecanki cacanki. Szanujmy się nawzajem, drogi BOZie szanuje klientów i nie róbcie cyrku z durnymi obiecankami.
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 19 wrz 2016, 12:52

Postautor: kicajrze » 25 wrz 2016, 1:18

a propos PGE też usłyszałem o urlopie, prócz tego usłyszałem o wykonawcy (a wszystko ma jakieś, samo w sobie ,potwierdzenie bo na drugi etap jest już inny podwykonawca). Od Pana Grzegorza (nie od Pani Sylwii) usłyszałem też informację nt. tych maili (bo to on je wysyłał) i sam powiedział że dostał zapewnienia takie a nie inne do tego dołożył 2 tygodnie czasu i wyznaczył termin odbioru technicznego. Do tego usłyszałem od kierownika budowy że (co jest dla mnie najbardziej dziwne) klucze mają być odebrane z tego co wie jako wszyscy razem a oni nie mają jeszcze wszystkich odbiorów technicznych przeprowadzonych, bo ludzie jakoś się nie kwapią...Dziwne że BOZ miałby sobie "z gęby cholewę robić" bo to szarpie ich reputacje.. ogólnie dziwne to wszystko. A że tak troszkę z innej beczki: u Was też kierownik niezbyt był miły przy odbiorze technicznym, jak zobaczył że ktoś Wam w tym pomaga? :lol: Bo u mnie dość to zaznaczał :P
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: lorinser » 26 wrz 2016, 12:09

Nikt nie lubi wytykania błędów, a rzeczoznawcy sprawdzają mieszkania dość skrupulatnie, dlatego na odbiorach nie są "mile widziani" przez wykonawców. U mnie też po części dało się to odczuć.

A wracając do tematu odbioru kluczy, macie jakieś "świeże" informacje?
Z tego co się orientuję, to najbliższy realny termin to pierwszy tydzień października.
lorinser
Świeżak

Na forum od: 08 sie 2016, 13:41

Postautor: Mieszkaniec » 26 wrz 2016, 18:07

lorinser pisze:Nikt nie lubi wytykania błędów, a rzeczoznawcy sprawdzają mieszkania dość skrupulatnie, dlatego na odbiorach nie są "mile widziani" przez wykonawców. U mnie też po części dało się to odczuć.

A wracając do tematu odbioru kluczy?
Ma ktoś moźe konkretne informacje, czy jakiś pewny termin jest już ustalony?

Nie potrzeba rzeczoznawcy by Pan kierownik sie troszkę "zestresował". Odbiór robiłem sam i po 3ch wytknietych "bublach" juz mial dosc :lol: Ale potem mu przeszlo. A przy sporzadzaniu odbioru juz byl milutki :D
Co do kluczy BOZ na pewno sie odezwie SAM. NIe ma co pilic i sr*czkowac. Wspomniany mi prawie rok temu pazdziernik jak w morde :D Studenty pojda gdzie indziej :lol: A nawiasem piszac za ladne te nasze gniazdka dla studentow ;)
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

Postautor: Sąsiadka » 28 wrz 2016, 11:11

Co do kluczy, to z wczoraj mam informację, że w czwartek (jutro) BOZ powinien mieć dokumenty potrzebne do odbioru budowy i klucze mogą być w piątek, ale bardziej w poniedziałek (3.10.)
Sąsiadka
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 19 wrz 2016, 12:52

Postautor: dzystek » 28 wrz 2016, 15:37

czwartek wiem że napewno nie , bardziej termin przyszłego tygodnia ,
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: kicajrze » 28 wrz 2016, 21:02

dzystek pisze:czwartek wiem że napewno nie , bardziej termin przyszłego tygodnia ,

Skąd masz takie informacje?
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane