[ul. Lubelska/Ciepłownicza] Most im. Tadeusza Mazowieckiego

Dyskusja o ukończonych projektach.

Re: [ul. Lubelska/Ciepłownicza] Most Północny

Postautor: Gustaw » 16 lis 2014, 20:09

pisul pisze:Nie wiem czy już drugiego elementu nie montują. Ostatnio przynajmniej nic nie wisiało na dzwigu?

Drugi element jest już zamocowany. Widać to na pierwszym zdjęciu. Po prostu oba elementy są ze sobą połączone i nie widać tak tego dobrze.
Gustaw
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 24 lip 2014, 19:26

Postautor: pisul » 16 lis 2014, 21:21

Czyli co tydzień nocą przywozić będą kolejne elementy?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: swiety » 16 lis 2014, 22:52

Jak nie częściej, do końca roku pewnie cała konstrukcja będzie nasunięta. We wcześniejszych artykułach była mowa o 10 tygodniach na cały proces.
4 elementy od Lubelskiej bedą montowane normalną metodą (podnoszone i układane na podporach).

Dziwi mnie dlaczego nie ruszają z północnym elementem pylonu, nie zaczęli go nawet zbroić. Nie mogę się doczekać kiedy pylon 'pójdzie' mocno w góre i będzie widoczny z Lubelskiej. Żuraw też czeka na montaż już wiele tygodni ( a będzie dosyć duży :) )
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: iamRZE » 18 lis 2014, 17:50

Nowo budowany most na Wisłoku, łączący ul. Rzecha z Lubelską, będzie nosił im. Tadeusza Mazowieckiego. Podczas wtorkowej sesji, po burzliwej dyskusji uchwałę zaakceptowali rzeszowscy radni.

http://rzeszow-news.pl/most-bedzie-mazowieckiego-kopaczewski-dostanie-ulice/
Awatar użytkownika
iamRZE
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 lip 2014, 12:56

Postautor: pisul » 23 lis 2014, 3:23

Jakieś 2 tygodnie temu nad Rzeszowem ktoś musiał pstrykać zdjęcia lotnicze. Bardzo aktualne, widać już zarysy drogi i podstawe pylonu.

Obrazek

Obrazek
fot.gogle maps
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: Gustaw » 23 lis 2014, 12:48

To ciekawe bo u mnie jeszcze wyświetlają się stare mapy. Dobrze przemyśleli sprawę z ewentualna kontynuacją drogi w kierunku zachodnim. Na zdjęciu widać że ul. Krogulskiego będzie północną częścią jezdni i w przyszłości wystarczy dobudować tylko jezdnię południową a nie trzeba będzie niszczyć dobrej drogi. Btw. był ktoś focić?
Gustaw
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: iamRZE » 23 lis 2014, 13:24

zdjęcia lotnicze pochodzą z 9 października, dostępne są w Google Earth oraz pod linkiem https://followyourworld.appspot.com/poi/?key=ahVzfmZvbGxvd3lvdXJ3b3JsZC1ocmRyFwsSD1BvaW50T2ZJbnRlcmVzdBiXulAM&hl=pl
Awatar użytkownika
iamRZE
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 lip 2014, 12:56

Postautor: pisul » 23 lis 2014, 17:38

Nowe mapy masz na https://www.google.pl/maps . Niewiedzieć czemu tez mi wyświetlało stare mapy ale zaktualizowałem aplikacje na smartfonie i tablecie i zaczęło pokazywać mi najnowsze równiez na laptopie może to przez to że wszystko powiązane jednym adresem @gmail.com?

Rzut na pylon, między pylonem mozna juz zobaczyć elementy metalowe jezdni w oddali:

Obrazek

I zbliżenie:

Obrazek

Przepchneli już drugi element prawie na środek jeziorka:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I film. W 1080p na fullscreenie widać dużo detali:

Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: Gustaw » 24 lis 2014, 20:06

Śmieszna sprawa bo na telefonie mam nowe mapy a na laptopie stare :). Super że zaczęli betonowanie pylonu i zaczynają zbroić następne "piętro" :D. Nic tylko czekać jak konstrukcja osiądzie na pylonie a z moich obliczeń wynika że będzie to 26 grudnia jeśli będą pracować w święta
Gustaw
Rozkręca się
Rozkręca się

Postautor: pisul » 25 lis 2014, 1:13

Patrząc na rysunek ronda z pierwszych postów chyba miasto myśli już o kolejnym etapie? A może się mylę?
Chodzi mi o ul. Krogulskiego. Rondo na ul. Lubelskiej będzie miało aż 2 zjazdy na ul. Krogulskiego tylko po co?

Obrazek

Teraz jest 2 pasy a ulica ślepa. Po co budować aż 4 pasy do nikąd?

Obrazek

Miało to by sens gdyby pociągnąć to dalej do ul. Warszawskiej. No i jak zbudują rondo z tak ukształtowanymi wysepkami ci co mieszkają na Krogulskiego będą mogli tylko wyjechać z osiedla a wjechać już sie nie da no chyba że przez łąke. Ale to pewnie tylko przypuszczenie.

Obrazek
fot.gogle earth
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane