[Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Postautor: pachruska » 21 sie 2016, 23:39

Cześć,

pytanie mam:
orientujecie się czy drzwi wejściowe do mieszkań są dwustronne?
(Trochę późno ale) przemyślałam sprawę i chciałabym aby otwierały się odwrotnie niż teraz... Myślicie że da się coś z tym jeszcze zrobić (nie za miliony monet)?
pachruska
Świeżak

Na forum od: 25 sty 2015, 12:55

Postautor: Mieszkaniec » 22 sie 2016, 0:29

Drzwi wejściowe do mieszkań już wszystkie są zamontowane. Najlepiej pytać bezpośrednio a nie na forum czy się ulitują ;)

Osobiście wątpie
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

Postautor: Mieszkaniec » 22 sie 2016, 22:41

Wracając do poprzednich tematów, osobiście zrezygnowałbym z montowania szlabanu na drodze osiedlowej. W chwili obecnej raczej nie mamy się czego obawiać, że będą zajmować miejsca parkingowe chyba, że goście weselni na weekendy z Villi :D Skupił się natomiast na progach zwalniających (jeśli nie są przewidziane) bo tyczy się to już naszego wspólnego bezpieczeństwa, wyjeździe z drogi w stronę lewą (wysepka bądź zmiana organizacji ruchu na drodze głównej), zwłaszcza teraz jak mają dalej przerabiać Sikorskiego. Oraz 3cia sprawa to montaż ekranów akustycznych.
Co sądzicie-pytanie kieruje do mieszkańców :?:
Myślę, że to obecne priorytety dot. osiedla

Kwestia zebrania podpisów i pisma do odpowiednich wydziałów.
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Postautor: pisul » 22 sie 2016, 23:00

Nie pamiętam czy Sikorskiego nie była finansowana z pieniędzy unijnych? Jeśli tak przez 5 lat nie można dokonywać zmian. Czyli nici z wysepek.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Mieszkaniec » 22 sie 2016, 23:14

pisul pisze:Nie pamiętam czy Sikorskiego nie była finansowana z pieniędzy unijnych? Jeśli tak przez 5 lat nie można dokonywać zmian. Czyli nici z wysepek.

Dofinansowana tak, czy finansowana w całości wątpię.
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Postautor: teddy58 » 23 sie 2016, 6:45

Mieszkaniec pisze:Dofinansowana tak, czy finansowana w całości wątpię.

Przy takich inwestycjach zawsze jest tzw "wkład własny" co nie zmienia 5-letniej karencji.

Z wcześniejszych propozycji....ekrany akustyczne to dobry pomysł i warto go pociągnąć. No i sam wyjazd na Sikorskiego....niektórzy na słabszych oponach mogą mieć w zimie kłopot.

A przy okazji pytanie do przyszłych mieszkańców os. Sikorskiego. Jak tam odbiory techniczne? Ja mam dzisiaj :-)
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: dzystek » 23 sie 2016, 7:56

co do ekranów to jak pisałem wcześniej - rozmowa była telefoniczna z osobą która się tym zajmuje, że potrzebują do tego by cokolwiek w tym temacie zrobić pismo od mieszkańców
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: teddy58 » 23 sie 2016, 8:39

dzystek pisze:co do ekranów to jak pisałem wcześniej - rozmowa była telefoniczna z osobą która się tym zajmuje, że potrzebują do tego by cokolwiek w tym temacie zrobić pismo od mieszkańców

No to pewnie musimy się stać formalnie mieszkańcami, żeby wystosować takie pismo. Pozdrawiam
teddy58
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 09 gru 2015, 19:27

Postautor: dzystek » 23 sie 2016, 8:56

pisul pisze:Nie pamiętam czy Sikorskiego nie była finansowana z pieniędzy unijnych? Jeśli tak przez 5 lat nie można dokonywać zmian. Czyli nici z wysepek.

w temacie progów zwalniających , bardzo ciekawe i funkcjonalne zamontowano ostatnio w Trzebownisku ( droga biegnąca przy urzędzie gminy i kościoła jeżdżę tam często i takiego progu nie widziałem w Rzeszowie , na pewno nie skacze się na nim jak np. przy Tesco
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: riko » 23 sie 2016, 19:55

Nowe fotki z budowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane