[Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [Al. Sikorskiego] Osiedle Sikorskiego (BOZ Developmnet)

Postautor: Silent » 18 sie 2016, 9:33

hawk, nie jesteśmy w stanie z tym nic zrobić, niestety... Kondensacyjny kocioł odpada, a wymiana pieca na inny model nie wchodzi w grę, chyba że na własną rękę. Raczej ciężko będzie znaleźć piec dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania o tak niskiej mocy jaka byłaby wystarczająca do ogrzania 70m kw.
Awatar użytkownika
Silent
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 paź 2015, 16:36

Postautor: riko » 18 sie 2016, 20:03

Nowe fotki z fb.

Trwają prace wykończeniowe klatek schodowych. Odbiory techniczne coraz bliżej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Droga wewnętrzna już niedługo połączy wszystkie budynki z Al. Sikorskiego.

Obrazek
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: riko » 19 sie 2016, 19:25

SIKORSKIEGO - właśnie ruszamy z budową i sprzedażą 12 mieszkań w szeregówce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: kicajrze » 19 sie 2016, 21:28

Akurat co do drugiego etapu to ja się czuję oszukany....Miało być tak że nie będziemy mieszkać na budowie (dlatego też osiedle miało być oddane w całości..) Ciekawi mnie którędy będą jeździć maszyny budowlane bo po drodze osiedlowej to ja sobie nie życzę...
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: dzystek » 20 sie 2016, 13:10

dokładnie tak ! po nowo ułożonej kostce gruszka z cementem swoje zrobi , i poprawki murowane - myślałem czy jest możliwość zrobienia dwóch progów zwalniających , ale przy budowie kolejnych domków to raczej nie możliwe .
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: kicajrze » 20 sie 2016, 21:07

a po co progi, (tzn na przyszłość mogłyby się przydać żeby nikomu nie przyszło do głowy tam szarżować po tej drodze..) ja myślę że po zorganizowaniu się wspólnoty wystarczy zamknąć od samego początku drogę (przy głównej drodze) bramką ze szlabanem na pilota i problem z głowy..tylko trzeba by było ponieść koszty..no ale to też na lata
kicajrze
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 mar 2016, 18:35

Postautor: Mieszkaniec » 20 sie 2016, 21:14

Przewidziany sterownik pogodowy (pokojowy) do pieca to typ Mini CRD. Dzieki temu piec może nie będzie się włączał pińcet razy / dobę :D
Na różnych forach można znaleźć posiadaczy naszego pieca przy metrażach sporo mniejszych bo m.in. 48m kw. Ze sterownikiem pogodowym piec nie zachowuje się jak szalony jak ktoś powyżej wspomniał. Miejmy nadzieję, że tak źle nie będzie :)
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 07 gru 2015, 21:33

Postautor: Mieszkaniec » 20 sie 2016, 21:45

kicajrze pisze:a po co progi, (tzn na przyszłość mogłyby się przydać żeby nikomu nie przyszło do głowy tam szarżować po tej drodze..) ja myślę że po zorganizowaniu się wspólnoty wystarczy zamknąć od samego początku drogę (przy głównej drodze) bramką ze szlabanem na pilota i problem z głowy..tylko trzeba by było ponieść koszty..no ale to też na lata

Zapewne będą zwolennicy i przeciwnicy szlabanu. Jakby nie było są plusy i minusy. Minusem np może być problem wjazdu służb ratowniczych czy naszych gości .Nie jest to odosobniony przypadek. Nalezy to wziąć pod uwagę. Koszty po rozłożeniu na wszystkich nie powinny być wysokie.
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

Postautor: dzystek » 20 sie 2016, 23:07

, (tzn na przyszłość mogłyby się przydać żeby nikomu nie przyszło do głowy tam szarżować po tej drodze..) to właśnie miałem na uwadze - długa i równa prosta ! Będąc dzisiaj na terenie budowy zauważyłem , że spadek drogi od drzwi garażowych w kierunku drogi nie jest zbyt duży a nawet przy jednym jest minimalny w porównaniu do innego ( nie pamiętam na tę chwilę dokładnie przy których nr ) ale widać to wyraźnie na tzw. oko obawiam się że przy większym deszczu może być problem z odprowadzeniem wody - obym się mylił .
dzystek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 27 lip 2016, 15:41

Postautor: Mieszkaniec » 20 sie 2016, 23:24

dzystek pisze:, (tzn na przyszłość mogłyby się przydać żeby nikomu nie przyszło do głowy tam szarżować po tej drodze..) to właśnie miałem na uwadze - długa i równa prosta ! Będąc dzisiaj na terenie budowy zauważyłem , że spadek drogi od drzwi garażowych w kierunku drogi nie jest zbyt duży a nawet przy jednym jest minimalny w porównaniu do innego ( nie pamiętam na tę chwilę dokładnie przy których nr ) ale widać to wyraźnie na tzw. oko obawiam się że przy większym deszczu może być problem z odprowadzeniem wody - obym się mylił .

Kostka ma to do siebie, że przepuszcza wodę w glebę przez szczeliny. Prymitywne odprowadzanie wody, ale samo w sobie jest :)

Próg zwalaniający na pewno sie przyda, odcinek drogi prosty to i zawsze się ktoś znajdzie kto pośpieszy :!:
Mieszkaniec
Bywalec
Bywalec

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane