[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: ann » 11 sie 2016, 15:43

dras pisze:Czy ktoś z mieszkańców Żm 9 mających piwnicę na -2 będzie jutro w godzinach 10-12 w bloku żeby otworzyć Admie piwnicę w celu sprawdzenia wentylacji?
Godziny wybrali takie chyba po to żeby nikogo w bloku nie było...

W bloku 11 dzwonili jeśli kogoś nie zastali w tych godzinach. Można się z nimi umawiać od 7 do 17.

Czy mimo prowadzonych "jakiś tam" prac dot. problemów z wentylacją zgłaszaliście może sprawę do spółdzielni na piśmie? W bloku 11 w zeszłym tygodniu wykonawca wentylacji wykonał pomiary, które mimo wymiany wentylatora na dachu nie są zgodne z normami i przepływ jest wciąż za mały. Teraz za sprawę wzięła się znów Adma jako generalny wykonawca a piwnicach dalej grzyb...
ann
Świeżak

Na forum od: 11 sie 2016, 15:36

Postautor: Santinel » 12 sie 2016, 12:54

Przeglądając cały ten wątek od początku zauważyłem, że budowa zadania B-11, czyli bloków 7, 8, 9, 10 rozpoczęła się na początku 2015 roku. Zdjęcia ze stycznia 2015 pokazują, że były robione fundamenty. Teraz oddany jest blok nr. 9 a pozostałe chyba lada chwila zostaną oddane. Czyli około 1,5 roku.

Nowe zadanie D-11 czyli bloki 11, 12, 13, 14 rozpoczęły się początkiem tego roku, ale termin ich oddania to czerwiec 2018 roku czyli ponad 2 lata. Teraz blok nr. 13, który idzie najszybciej jest na etapie 2 piętra. Zastanawiam się, czy to ja się pomyliłem w obliczeniach, i budowa tych wcześniejszych bloków trwała tyle samo, czy może spółdzielnia dała sobie taki bezpieczny długi termin? Czy ktoś z obecnych właścicieli może coś na ten temat napisać?
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: dras » 12 sie 2016, 14:31

ann pisze:W bloku 11 dzwonili jeśli kogoś nie zastali w tych godzinach. Można się z nimi umawiać od 7 do 17.

Czy mimo prowadzonych "jakiś tam" prac dot. problemów z wentylacją zgłaszaliście może sprawę do spółdzielni na piśmie? W bloku 11 w zeszłym tygodniu wykonawca wentylacji wykonał pomiary, które mimo wymiany wentylatora na dachu nie są zgodne z normami i przepływ jest wciąż za mały. Teraz za sprawę wzięła się znów Adma jako generalny wykonawca a piwnicach dalej grzyb...

Ja zgłaszałem tylko telefonicznie, do wykonawcy instalacji.
dras
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 17 lut 2015, 14:15

Postautor: flyRZE » 17 sie 2016, 9:48

Czy ktos jest w stanie zaznaczyć, ktore bloki z ponizszej mapki już stoją lub są obecnie budowane, a które jeszcze nie.
Skala osiedla jest ogromna na stronce spółdzielni widzę, że w planach są już bloki po drugiej stronie za zlobkiem.
Obrazek
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: maciejczek » 17 sie 2016, 11:49

k-11, c-11, b-11 (chyba wkrótce będą oddane), D-11 (w budowie), E-11 (coś tam tez zaczynają działać)
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: flyRZE » 17 sie 2016, 12:24

maciejczek pisze:k-11, c-11, b-11 (chyba wkrótce będą oddane), D-11 (w budowie), E-11 (coś tam tez zaczynają działać)

Dzięki czyli zostało A11 i koniec. Chcąc utrzymać takie tempo pewnie przygotowują kolejne "kwartały" dalej na zachód.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: JanzRzeszowa » 17 sie 2016, 14:36

c-11(zamieszkane), k-11(zamieszkane), b-11(odbiory), - bloki stoją
d-11 budują się
a-11, e-11 przygotowywanie placu pod budowę
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: mnikwidudel » 18 sie 2016, 7:12

maciejczek pisze:Dla mieszkańców Brzozowskiej 1. Czy działa wam klucz do pergoli na śmieci?
U mnie nie działa, dzwoniłem w tej sprawie do administracji, to próbowali mnie przekierowywać od jednego kierownika do drugiego bym osobiście załatwił ta sprawę. Dziś dzwonie kolejny raz i oni nadal nie są pewni, czy klucz do śmietniczka działa.
Druga sprawa nie ma tam chodnika i oficjalnie jest tam zakaz poruszania się, przy klatce mam ustawioną rampę i teoretycznie nie powinienem mieć prawa zejść do pergoli. A jak pada deszcz i jest błoto to już nawet nie wspomnę. Wspomniałem o tym dziś rozmawiając z administracją:
1. nie ma chodnika, nie mam prawa tam się proszuać
2. nie działa klucz
Jednak pani ze spółdzielni powiedziała, że jak zacznę wyrzucać śmieci w innym miejscu to jak kamera to zarejestruje dostanę mandat...

Ja akurat mieszkam na Brzozowskiej 3. Według ogłoszenia wiszącego na drzwiach nasza pergola to ta pomiędzy Brzozowską a Żmigrodzką. Sprawdzałem czy da się otworzyć kluczem do klatki - niestety nie.

ALE.

Z czystej ciekawości sprawdziłem, czy da się otworzyć tę przy Brzozowskiej 1 / Odrzykońskiej - i tutaj niespodzianka, bo klucz jak najbardziej pasuje...

Czyżby komuś pomyliły się zamki?
mnikwidudel
Świeżak

Na forum od: 18 sie 2016, 7:03

Postautor: brumar » 18 sie 2016, 9:21

mnikwidudel pisze:
maciejczek pisze:Dla mieszkańców Brzozowskiej 1. Czy działa wam klucz do pergoli na śmieci?
U mnie nie działa, dzwoniłem w tej sprawie do administracji, to próbowali mnie przekierowywać od jednego kierownika do drugiego bym osobiście załatwił ta sprawę. Dziś dzwonie kolejny raz i oni nadal nie są pewni, czy klucz do śmietniczka działa.
Druga sprawa nie ma tam chodnika i oficjalnie jest tam zakaz poruszania się, przy klatce mam ustawioną rampę i teoretycznie nie powinienem mieć prawa zejść do pergoli. A jak pada deszcz i jest błoto to już nawet nie wspomnę. Wspomniałem o tym dziś rozmawiając z administracją:
1. nie ma chodnika, nie mam prawa tam się proszuać
2. nie działa klucz
Jednak pani ze spółdzielni powiedziała, że jak zacznę wyrzucać śmieci w innym miejscu to jak kamera to zarejestruje dostanę mandat...

Ja akurat mieszkam na Brzozowskiej 3. Według ogłoszenia wiszącego na drzwiach nasza pergola to ta pomiędzy Brzozowską a Żmigrodzką. Sprawdzałem czy da się otworzyć kluczem do klatki - niestety nie.

ALE.

Z czystej ciekawości sprawdziłem, czy da się otworzyć tę przy Brzozowskiej 1 / Odrzykońskiej - i tutaj niespodzianka, bo klucz jak najbardziej pasuje...

Czyżby komuś pomyliły się zamki?

Klucze są zapewne uniwersalne na całym osiedlu, ale drzwi wejściowe dla pergoli przy Żmigrodzka 9/Brzozowska 3 to jest bubel. Osobiście też miałem pierwszy raz problem, bo ktoś zamknął drzwi na klucz, a języczek nie wskoczył do otworu, tylko zatrzymał się na ścianie profilu z jakiego wykonane są te "drzwiczki" (wykonał jakieś 85-90% ruchu). Dopiero dobre dociśnięcie drzwi pozwalające na wpadnięcie języczka i zakończenie procesu zamykania pozwoliło na "zadziałanie" zamka. No chyba, że zamek już nie działa, ale nie sprawdzałem tego już z tydzień. Dzisiaj to uczynię.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: brumar » 18 sie 2016, 9:23

flyRZE pisze:
maciejczek pisze:k-11, c-11, b-11 (chyba wkrótce będą oddane), D-11 (w budowie), E-11 (coś tam tez zaczynają działać)

Dzięki czyli zostało A11 i koniec. Chcąc utrzymać takie tempo pewnie przygotowują kolejne "kwartały" dalej na zachód.

na to pole na zachód od D-11 już są plany zabudowy na stronie Spółdzielni.
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa