[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: pisul » 23 lip 2016, 16:53

Obrazek

Jest do koszykówki i siatkówki?
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 23 lip 2016, 17:26

Zamienili tego malucha żurawia obok budynku E 3Etapu(na środku) na żuraw słusznej wysokości. Tak że przy 3 etapie już 2 wysokie. Ciekawe czy wystarczy ta wysokość czy będą jeszcze podwyższać dzwigi?

4 lipca:
Obrazek
23 lipca:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: vicomte » 23 lip 2016, 19:38

Tez zwrocilem na to uwage, chyba te dwa zurawie wiezowe maja wystarczajacy wysieg, by obsluzyc wszystkie budynki ostatniego etapu. Najwieksze wieze Liebherra maja do 100 metrow zasiegu, ale tutaj chyba nie bedzie takiej potrzeby :) Na budynku C widac okazala wieche (zreszta na zdjeciu kolegi tez, jak sie dobrze spojrzy :) ) .

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: adek01 » 23 lip 2016, 19:58

tak z ciekawosci wie ktos moze ile łacznie bedzie nowych mieszkan? 500?
adek01
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 26 paź 2014, 20:36

Postautor: Tomik » 23 lip 2016, 21:11

Będzie 400 mieszkań. A które piętro będzie przysłaniał pawilon Agata Meble?
Tomik
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 23 lip 2016, 8:28

Postautor: Sindus » 23 lip 2016, 21:37

Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: pisul » 24 lip 2016, 21:23

vicomte pisze: Na budynku C widac okazala wieche (zreszta na zdjeciu kolegi tez, jak sie dobrze spojrzy :) )

... jest i 2 wiecha:

Obrazek

Obrazek

Zauważyłem też że równocześnie z elewacją i kolorkami pojawiły się pionowe elementy barierek balkonów, ciekawe czy i tu wypełnienie wywołała falę krytyki?:

Obrazek

Obrazek

...i tak przydyblowali już na całości ściany:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: vicomte » 25 lip 2016, 17:42

pisul pisze:Zauważyłem też że równocześnie z elewacją i kolorkami pojawiły się pionowe elementy barierek balkonów, ciekawe czy i tu wypełnienie wywołała falę krytyki?

Tak bez wywolywania starych demonow ( ;) ) chyba da sie stwierdzic, ze te elementy barierek sa podobne/takie same, jak w pierwszym etapie, nowe- miejmy nadzieje juz niekontrowersyjne- "wypelnienie" to szklo z fragmentami scianki zelbetowej wykonczonej tynkiem silikonowym. Calosc powinna wygladac harmonijnie, bo scianka zelbetowa bedzie korespondowac z takimze samym murkiem najnizszej i najwyzszej kondygnacji. Ale moze sie zbyt rozmarzylem :D Anyway- nie bedzie to plyta minerit.

Obrazek

Blok G jest docieplany od strony zachodniej.

Obrazek

Trwaja prace nad "spoznialskimi", czyli blokami H z drugiego i E z trzeciego etapu.

Obrazek
Obrazek

Dzisiaj technicy ze Skyware robili swoje instalki w studzienkach przy blokach AB. Po okresie mieszkania w bloku z jednym dostawca internetu roznorodnosc oferty na osiedlu mnie oszalamia :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: Buka » 25 lip 2016, 19:53

W kwestii przysłaniania: Agata Meble to budynek dwukondygnacyjny, przy czym te kondygnacje są spore. Stojąc na balkonie trzeciego piętra i patrząc na Tesco widzę dach Tesco, czubki drzew, osiedle w oddali, Millenium Hall i nowy most. Nie jest tragicznie, ale spodziewałem się, że sklep będzie niższy. Mam nadzieję, że zostaną później posadzone jakieś drzewa. Oglądanie zaplecza sklepu jest średnio fajne.
Buka
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 29 maja 2016, 17:43

Postautor: vicomte » 25 lip 2016, 22:43

Buka, ale opisujesz to z perspektywy Twojego mieszkania, czy moze wpuscili Cie do blokow trzeciego? :) Bo mnie obiecali wejscie do mieszkania za jakies dwa tygodnie ;) Profibud i Profbud maja podzielona budowe (chyba rowno po pol, po 3 bloki), ale administracja obydwu firm jest dosc przyjazna dla oszolomow, ktorzy dreptaja wkolo i patrza im przez ramie na postepy budowy :) Nie mam lepszego zdjecia w tej chwili, ilustrujacego ile swiata przeslaniac bedzie Agata M.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane