[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: john1200 » 19 lip 2016, 18:51

Wie ktoś może do kogo zadzwonić w sprawie niedziałającej poprawnie anteny? W drugiej klatce na Żmigrodzkiej 9 nie łapie jednego multipleksu od tamtego tygodnia. Zruszyło pewnie podczas wichury. I drugie pytanko: kto odpowiada za wideodomofony? Nie działa mi guzik ustawień i nie mogę zdefiniować kodu do otwierania drzwi. Ktoś musi rzucić okiem na tą centralkę.
john1200
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 18 mar 2016, 9:17

Postautor: bartek86 » 19 lip 2016, 20:58

Nowa wizualizacja z fb ADMA:
Obrazek
Powiem szczerze, że nawet mi się to podoba. Ciekawe jak z materiałami i wykończeniem, ale może wyjść ciekawy obiekt.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: mkk » 20 lip 2016, 7:18

john1200 pisze:Wie ktoś może do kogo zadzwonić w sprawie niedziałającej poprawnie anteny? W drugiej klatce na Żmigrodzkiej 9 nie łapie jednego multipleksu od tamtego tygodnia. Zruszyło pewnie podczas wichury. I drugie pytanko: kto odpowiada za wideodomofony? Nie działa mi guzik ustawień i nie mogę zdefiniować kodu do otwierania drzwi. Ktoś musi rzucić okiem na tą centralkę.

Zadzwoń sobie do spółdzielni, to Ci dadzą nr telefonu do osoby, która jest odpowiedzialna za instalacje w Twoim budynku.
mkk
Świeżak

Na forum od: 30 lis 2015, 14:18

Postautor: maciejczek » 20 lip 2016, 9:38

Dla mieszkańców Brzozowskiej 1. Czy działa wam klucz do pergoli na śmieci?
U mnie nie działa, dzwoniłem w tej sprawie do administracji, to próbowali mnie przekierowywać od jednego kierownika do drugiego bym osobiście załatwił ta sprawę. Dziś dzwonie kolejny raz i oni nadal nie są pewni, czy klucz do śmietniczka działa.
Druga sprawa nie ma tam chodnika i oficjalnie jest tam zakaz poruszania się, przy klatce mam ustawioną rampę i teoretycznie nie powinienem mieć prawa zejść do pergoli. A jak pada deszcz i jest błoto to już nawet nie wspomnę. Wspomniałem o tym dziś rozmawiając z administracją:
1. nie ma chodnika, nie mam prawa tam się proszuać
2. nie działa klucz
Jednak pani ze spółdzielni powiedziała, że jak zacznę wyrzucać śmieci w innym miejscu to jak kamera to zarejestruje dostanę mandat...
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: mz1990 » 20 lip 2016, 10:33

Pod blokami na Żmigrodzkiej 14 i 16 też nie kazali wyrzucać śmieci, pergola przy parkingu zamknięta, bo niby nie ma dojazdu (jakoś ludzie tam osobówkami wjeżdżąją, bo co mają zrobić). Kazali nosić wszystko pod inne bloki, bo tam były kontenery do tego. Na szczęście wszyscy solidarnie ich zignorowali i po naskładaniu konkretnej kupki ktoś to zebrał i podstawili kontener (jakoś dało się dojechać), ale nie wiem czy ktoś interweniował w tej sprawie, czy sami z siebie. Zastanawiam się kto był tak mądry i uznał, że z 2 bloków i łącznie pewnie 50 mieszkań, ludzie będą nosili odpady z remontów, często dosyć ciężkie, gdzieś pod inne bloki.
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

Postautor: eny » 20 lip 2016, 12:33

Również dzwoniłam do spółdzielni w sprawie kontenerów na śmieci.
Na drzwiach do klatki mamy przyklejone ogromne kartki upominające, gdzie mamy wyrzucać odpady, mamy też pouczającą informację, że klatki schodowe sprzątane są raz na 2 tygodnie i spółdzielnia prosi o zachowanie czystości. Tymczasem spółdzielnia nie chce zobaczyć tego, że klatki schodowe będą brudne do póki nie będzie zrobiona droga a dookoła pergoli na odpady jest błoto, barierki i znaki zakazujące wstępu. Zastanawiam się też w jaki sposób ci biedni śmieciarze mają kontenery z pergoli przetransportować do śmieciarki.
A co do kwestii mandatów... czy za wejście na teren budowy, gdzie jest znak zakazu poruszania mandat nie grozi?
Ostatnio zmieniony 31 lip 2016, 11:10 przez eny, łącznie zmieniany 1 raz
eny
Świeżak

Na forum od: 13 kwie 2016, 9:52

Postautor: janek » 20 lip 2016, 14:09

bartek86 pisze:Nowa wizualizacja z fb ADMA:
Obrazek
Powiem szczerze, że nawet mi się to podoba. Ciekawe jak z materiałami i wykończeniem, ale może wyjść ciekawy obiekt.

A ja szczerze powiem, że nie wygląda zachęcająco. Przypomina to bloki z lat 80 - 90 ubiegłego wieku - prostokątne klocki i nic więcej.

Bloki 11 i 9 na Żmigrodzkiej są o niebo ładniejsze i ciekawsze architektonicznie.

ObrazekObrazek
janek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 23 lut 2016, 13:09

Postautor: Mireneusz » 21 lip 2016, 10:43

john1200 pisze:Wie ktoś może do kogo zadzwonić w sprawie niedziałającej poprawnie anteny? W drugiej klatce na Żmigrodzkiej 9 nie łapie jednego multipleksu od tamtego tygodnia. Zruszyło pewnie podczas wichury. I drugie pytanko: kto odpowiada za wideodomofony? Nie działa mi guzik ustawień i nie mogę zdefiniować kodu do otwierania drzwi. Ktoś musi rzucić okiem na tą centralkę.

Nr 698680143 (Pan nazywa się Groszek - imienia nie pamiętam).
To jest podwykonawca instalacji rtv, już kilkukrotnie interweniował gdy mi nie działała tv.
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: pitloju » 21 lip 2016, 14:05

Witam,

a czy miał ktoś przypadek, że wideodomofon przestał działać.
Tzn włącza się, czyli jakiś tam komunikat z numerem wersji, a jak chce włączyć podgląd z kamery to jest cały czas czarny ekran a po paru sekundach
tylko jakieś pikanie (sygnał dźwiękowy)?

Pozdrawiam
pitloju
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 23 cze 2014, 15:21

Postautor: maciejczek » 21 lip 2016, 22:24

Ciemno wieczorami na naszym osiedlu, czy ktoś wie z jakiego powodu przestały działać latarnie?
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa