[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: Nasz Gaj » 15 lip 2016, 17:01

Anna pisze:
vicomte pisze:Anna, wykonawca tak buduje oba etapy- srodkowe bloki sa traktowane troche po macoszemu - H w drugim i E w trzecim ida wolniej niz pozostale. Nie sadze, aby byl to powod do niepokoju ;)

Na razie E faktycznie jest "spozniony", ale moze jeszcze wystrzeli? :)

Najszybciej od poczatku budowy ida bloki C sposrod II i D sposrod III etapu.

Stwierdzenie "może jeszcze wystrzeli" naprawdę mnie rozbawiło ;)
Interesuje mnie tylko fakt że obie strony podpisały umowę u notariusza w której integralną część stanowił harmonogram. A na moje pytanie zadane tutaj nikt z NG nie odpowiedział.

Dziękuję vicomte ;)
No i za zdjęcia również ;)

Witamy,

Pani Aniu, mamy prośbę:
- jeżeli ma być szybko - zapraszamy do zadawania pytań bezpośrednio, a nie za pośrednictwem forum :)
- a jeżeli jest Pani w stanie poczekać nieco dłużej na odpowiedź, można pytać i tu, ale prosimy z góry założyć opóźnienie w odpowiedzi dla utrzymania dobrych relacji :)

Apropos wątku harmonogramu, płatności, opóźnień bud. E - była ta kwestia poruszana z tego co pamiętamy przez Panią jeszcze końcem czerwca i również wtedy "nasz adwokat vicomte" :D - chyba serio musimy w końcu ustalić Twoją tożsamość i pomyśleć o nawiązaniu współpracy :D (DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE KIMKOLWIEK JESTEŚ!!!) odpowiadał na Twoje pytania dokładnie tak jak i my postrzegaliśmy to opóźnienie, dlatego dodatkowo wtedy tego nie komentowaliśmy - Dla potwierdzenia podobnie było z bud. H, ale to nie jest groźna odsuwa, więc myślimy, że nie masz się czego obawiać. A co do harmonogramu wpłat - to wiąże nas harmonogram co do dat i kwot, natomiast to czy będziemy mogli korzystać z tych środków, które wpłacasz (w sensie czy bank prowadzący rachunek powierniczy nam je zwolni) zależy od zaawansowania opisanego w prospekcie informacyjnym i tego, że jest to etap już zrealizowany.

Pozdrawiamy i życzymy wszystkim udanego weekendu!!! :)
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: vicomte » 15 lip 2016, 20:47

Dopoki bloczki nie osiagna stanu surowego zamknietego, latwo jest sledzic postepy na budowie. Ale nawet, jak juz osiagna- GW bedzie czul moj oddech na plecach (niczym napastnicy wrazych druzyn oddech Pazdana :) ) i jak zaczne podejrzewac przestoje na budowie - bede alarmowal tutaj wszystkich, obiecuje :D
Blok C ma juz prawie pelna stolarke okienna, a od strony zach-pol, w duzej mierze, izolacje termiczna.

Obrazek

Obrazek

Obecny stan wjazdu do garazu blokow C i D.

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: vicomte » 15 lip 2016, 21:06

Blok G etap nr 2.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Blok E z - tak na oko- 1,2 tygodniowa obsuwa?

Obrazek

Obrazek
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: vicomte » 15 lip 2016, 21:20

Blok D z trzeciego.

Obrazek

"Maluszek" E, ale Anna- trzymaj sie, bo prace trwaja ;)

Obrazek

Zaawansowanie F na dzisiaj.

Obrazek

A na tym zdjeciu staralem sie oddac odleglosc Agaty Meble (ktora chyba bedzie dwukondygnacyjna) od pierzei trzeciego etapu. Coz, pozostaje miec nadzieje, ze tyl bedzie w rownie cieplych barwach (żółto-pomarańczowych), w jakich ma byc front fasady.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 lip 2016, 9:38 przez vicomte, łącznie zmieniany 2 razy
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: emi » 15 lip 2016, 22:42

No to sąsiedzi z trzeciego etapu piękny widok będą mieli
emi
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 02 mar 2016, 4:01

Postautor: Anna » 16 lip 2016, 11:24

Vicomte ;) Pozostaje tylko podziękować;)

A tak wracając do tematu. Pisałam tutaj bo łatwiejszy miałam dostęp do internetu niż do telefonu z racji wakacji .
I nie chodziło o urażenie kogokolwiek a raczej dbałość o swoje interesy. Ja wierzę w NG i mam nadzieje na szcześliwe zakończenie tej przygody ;)
Chodziło raczej o zaklepaną ekipę remontową która mi zwieje przy każdej obsuwie na budowie...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za sierpień 2017 r. ;)
Anna
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 maja 2016, 8:33

Postautor: grizli » 17 lip 2016, 9:35

Anna, nam NG w e-mailu napisał, że zakończenie budowy (dotyczy mieszkania w bloku E) będzie miało miejsce końcem czerwca, w lipcu/sierpniu będą odbiory, a przekazanie kluczy nastąpi koło września. Być może termin przekazania kluczy zależy to od piętra, na którym znajduje się mieszkanie, ale tego nie wiem.
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: django » 17 lip 2016, 11:57

oczywiście powiedzieli ci że chodzi o rok 2017? Jest to termin realny Moim zdaniem opózni się i to sporo etap II, który oddany będzi tylko pare miesiecy przed III
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: grizli » 17 lip 2016, 23:01

Tak, chodzi o 2017 rok. :)
grizli
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 12:48

Postautor: Nasz Gaj » 18 lip 2016, 10:06

Anna pisze:Vicomte ;) Pozostaje tylko podziękować;)

A tak wracając do tematu. Pisałam tutaj bo łatwiejszy miałam dostęp do internetu niż do telefonu z racji wakacji .
I nie chodziło o urażenie kogokolwiek a raczej dbałość o swoje interesy. Ja wierzę w NG i mam nadzieje na szcześliwe zakończenie tej przygody ;)
Chodziło raczej o zaklepaną ekipę remontową która mi zwieje przy każdej obsuwie na budowie...
Pozdrawiam i trzymam kciuki za sierpień 2017 r. ;)

Sierpień 2017 jest jak najbardziej realny ! :)

Pozdrawiamy życząc udanych i przyjemnych wakacji :)
PS - o obietnicy, którą Pani złożyłam na sierpień, ale tego roku też pamiętam ;) choć wolałabym na forum o tym nie pisać ;)
Do zobaczenia i usłyszenia! :)
Pozdrawiam, Ewelina NG
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane