[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: Bożena » 14 cze 2016, 8:44

dar3k pisze:Witam!!!
Moim zdaniem osoby kupujące mieszkanie z windą powinny wiedzieć że będą opłaty za nią. Ja kupując mieszkanie na 3 piętrze liczyłem się z tym że będę płacił za windę, natomiast w umowie kupna nie było słowa o różnych opłatach za windę dla każdego piętra. Jeżeli była by taka notatka to bym kupił tańsze mieszkanie na parterze. Osobiście się nie zgadzam na żadną ulgę z tytułu mieszkania na niższych piętrach. Uważam że było by to oszustwo i jawny przekręt ze strony spółdzielni. Idąc tą droga myślenia to rozumiem że mieszkańcy parteru nie będą ponosić opłat za korzystanie ze światła na klatce ponieważ maja bliżej do wejścia do domu. Jeżeli mieszkamy w tym samym bloku to ponosimy te same opłaty !!!

Jestem tego samego zdania !!!
Bożena
Świeżak

Na forum od: 21 kwie 2016, 12:50

Postautor: eny » 14 cze 2016, 12:07

Nie wiem czy moi sąsiedzi zwrócili się do Spółdzielni z pismem o zwolnienie ich z ponoszenia kosztów za użytkowanie windy ale jeśli tak, to gratuluje im poczucia humoru. Często zdarza mi się, że wciskając przycisk przywołujący windę na poziomie parteru zjeżdża ona tylko pół piętra z poziomu O. Nawet zastanawiałam się ile czasu ktoś marnuje czekając na windę żeby podwiozła tą osobę pół poziomu.... w skali roku to chyba z tydzień się uzbiera ;)

Dodam tylko, że jeżeli Spółdzielnia wystąpiłaby z propozycją zwolnienia mieszkańców parterów z ponoszenia kosztów użytkowania widny bez podnoszenia pozostałym mieszkańcom tej opłaty (wiem, nierealne) to bym się zgodziła... W takim wypadku, jak zostało to zaproponowane w ankiecie niestety jestem zmuszona odmówić.

P.S. Czy sąsiedzi z bloków na Żmigrodzkiej i Brzozowskiej przyszykowali sobie na dziś kalosze?? ;)
eny
Świeżak

Na forum od: 13 kwie 2016, 9:52

Postautor: Mireneusz » 14 cze 2016, 14:50

Z pewnością jest to inicjatywa mieszkańców niższych kondygnacji, a SM chcąc nie wyjść na tą, która nie dba o interesy mieszkańców wystosowała ankietę. Mam nadzieję, że wynik będzie jednoznaczny... Swoją drogą ładna "wspólnota" nam się kształtuje ;)
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: eny » 14 cze 2016, 15:12

Mireneusz pisze: Swoją drogą ładna "wspólnota" nam się kształtuje ;)

Trzeba chyba zrobić jakiegoś wspólnego grilla :D zielonego terenu dookoła sporo :)
eny
Świeżak

Na forum od: 13 kwie 2016, 9:52

Postautor: flyRZE » 14 cze 2016, 15:20

Jak nie chca płacić za winde to chyba nie jest problem by tak zaprogramowac dzwig by nie obslugiwal 1 i 2 pietra :) ciekawe jak matka z wozkiem i zakupami dotrze na to drugie piętro prawda jest taka, że winda to duże ułatwienie i kazdy bedzie korzystał.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: Santinel » 14 cze 2016, 20:56

U mnie w bloku ludzie (młodzi, zdrowi) nawet nie schodzą, lecz zjeżdżają jedno piętro. To wielka ściema, że ktoś deklaruje, że nie będzie tego robił.
To tak jak bym ja nie płacił na oświetlenie bo zadeklaruję, że będę sobie świecił komórką.
Santinel
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 14 maja 2016, 19:45

Postautor: brumar » 15 cze 2016, 13:52

A teraz z innej beczki, głównie dla osób które jeszcze nie przebywają często na osiedlu, a nie widziałem aby ktoś już wrzucał info.
Na tablicach ogłoszeń pojawiły się ogłoszenia o Walnym w SM Projektant.
Poniżej informacje jakie widnieją na stronie www SM Projektant
ZAWIADOMIENIE O ZWOŁANIU WALNEGO ZGROMADZENIA CZŁONKÓW SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ "PROJEKTANT" W RZESZOWIE
Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej "PROJEKTANT" w Rzeszowie zwołuje Walne Zgromadzenie Członków Spółdzielni, które odbędzie się o godzinie 1700 w dniu 24.06.2016 r. w Zespole Szkół Mechanicznych w Rzeszowie, ul. Hetmańska 45A.
http://www.projektant.rzeszow.pl/fil/wzcz2016.pdf
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: bartek86 » 16 cze 2016, 10:02

Czy budynki firmy ADMA tj. 2 budynki x7p. plus galeria wyszły już z ziemi? Można uzyskać jakieś informacji, bo od długiego czasu cisza na ten temat.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: bartek86 » 16 cze 2016, 12:12

O sytuacji na Brzozowskiej i Żmigrodzkiej:
http://rzeszow.wyborcza.pl/rzeszow/1,34 ... xLokRzeImg
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: keram » 16 cze 2016, 13:33

uprzejmie proszę o udostępnienie zdjęć zakresu prac przy budynku inwestycyjnym nr 13.
dziękuje.
keram
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 16 cze 2016, 13:06

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa