od przyszłych mieszkańców dowiedziałem się nieoficjalnie, że na parkingu z tyłu pierwszego bloku, a tym samym przed skrajnie lewą klatką drugiego bloku planowany jest śmietnik. Co ciekawe na planach nie było o nim mowy, na wizualizacjach nic a nic a tu takie coś. Czy ktoś z Was wie czy to prawda czy nie? Coś chciałbym zasięgnąć info zanim zadzwonię do Szerbuda z pretensją
Poniżej zaznaczyłem gdzie mi inni wskazali, że ma być śmietnik z kontenerami.
Na aktualnym planie osiedla jest on widoczny. Może nie łatwo domyśleć się, że to śmietniki, ale jednak są narysowane oba. Załączam rysunek z zaznaczonymi miejscami na wiaty śmietnikowe.
Apropos tego śmietnika... Dzisiaj odbierałem mieszkanie - rozmawiałem z inż. budowy i mówił następującą rzecz - że w planie między blokami owszem jest śmietnik - ale czy go wybudują - to nie jest takie pewne. Ja zasugerowałem, żeby postawić tam np. jakąś wiatę na rowery (z racji tego, że miejsca na rowery obok bloku raczej nie będzie). No i on powiedział mi, że jest to wykonalne - tylko że wspólnota mieszkaniowa musi się na to zgodzić... Także być może będzie takie rozwiązanie o ile mieszkańcy to zasugerują... Ja w każdym razie jestem na tak