[ul. Szopena] Olszynki Park 220m - 41p (ApKlan)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [Olszynki] Wieżowiec 160m - 36p (ApKlan)

Postautor: klamar1214 » 31 maja 2016, 21:10

panowie Gdynia,Gdańsk,Sopot to inny klient.Marynarze zarabiają krocie w walucie pływając pod innymi banderami.A ich małżonki wydają tą walutę w butikach jakich w Rzeszowie nie ma.Reszta dla których jest w PL mało to 90% skandynawia także liczba ludności to ma się nijak do portfela.
Tak samo mały Lubin(KGHM) czy Płock(Orlen) jest kasa na łapkę spora ale miasta nie mają ambicji jak Rzeszów(aglomeracja).Wiadomo jest Wrocław czy
Warszawa niedaleko.
klamar1214
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 16 lut 2015, 21:53

Postautor: bystry » 03 cze 2016, 16:07

OloB pisze:
bystry pisze:Też to przeczytałem, ale to niestety nie jest żadna konkretna informacja, nawet nie podają jakie konkretnie inwestycje będą realizować, nie wiadomo czy chodzi im o Olszynki czy coś innego, i termin realizacji jest odległy, IV kwartał to kolejne kilka miesięcy czekania na to czy coś wgl ruszy, strasznie to przeciągają, coraz gorzej to wygląda, ale to ich zmartwienie, potencjalni klienci nie będą czekali w nieskończoność aż ktoś w końcu raczy powiedzieć czy tam coś w ogóle powstanie i kiedy inwestycja zostanie zrealizowana.

O tak! Przecież wszystkie znaki na niebie i ziemi krzyczą "budować jak najszybciej" a oni się uparli, albo im się nie chce i za nic mają wszystkich czekających w kolejce klientów. :lol: Decyzja o rozpoczęciu takiej inwestycji bez uzasadnienia ekonomicznego to proszenie się o bankructwo, więc może lepiej darować sobie puste krytykanctwo.
Na moje niewprawne oko niewielka jest szansa powodzenia inwestycji typu Capital Towers, czy ekskluzywny wieżowiec z równie ekskluzywnymi cenami jak ten w niniejszym wątku. Rzeszów chyba jeszcze do tego nie dorósł. :roll: Nie dziwi mnie więc ślamazarne tempo postępów prac przy CT. Gdyby inwestycja była skazana na sukces, już dawno stałyby wszystkie jej etapy.

Myślę, że każdy rozumie że to nie jest prosta decyzja ale inwestor mógłby się określi czy rezygnują z realizacji ze względu na brak zainteresowania, duże koszty czy realizują, żeby potencjalni klienci wiedzieli czy warto czekać na sprzedaż mieszkań.

Jeśli chodzi o CT to mam inne zdanie, w pierwszych dwóch budynkach sprzedały się prawie wszystkie mieszkania, w budynku "C" jak się nie mylę jest już ponad 50 rezerwacji na mieszkania. Biorąc pod uwagę fakt, że pierwsze dwa budynki były budowane bardzo mozolnie, nie ruszyła jeszcze budowa nowego etapu, nawet reklama nie jest bardzo zaawansowana to można stwierdzić, że zainteresowanie jest spore.

Myślę, że Rzeszów już dorósł do takich wieżowców tylko inwestorzy bardzo ostrożnie podchodzą do sprawy bo będą zaczynać coś nowego w historii Rzeszowa. Oddanie w podobnym terminie dwóch takich dużych inwestycji może sprawić, że sprzedaż mieszkań rozciągnie się w czasie, ale myślę że na Olszynkach i w CT mieszkania/biura się sprzedadzą, to będzie tylko kwestia czasu.

To już było mówione w jakimś wątku na tym forum ale Podkarpacie to region skrajności, tutaj się znajdą tacy ludzie, których stać na takie mieszkania.
bystry
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2016, 11:34

Postautor: bystry » 03 cze 2016, 16:15

Nie wiem dlaczego ale nie mogę dodać zdjęcia ze wczoraj (wyswietla mi sie komunikat, że przestrzeń na dysku przeznaczona na załaczniki jest juz zapełniona ;/), więc napiszę, wczoraj na Olszynkach rozładowywali betony i coś kopali, dzisiaj też widziałem, ze coś tam kopali (jedna koparką), ale nie wiem czy to znak zbliżającego się początku inwestycji czy może podtrzymywanie zainteresowania :D
bystry
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: iamRZE » 03 cze 2016, 16:39

Zdjęcia możesz wrzucić na zewnętrzny serwer np. http://www.imgur.com
Awatar użytkownika
iamRZE
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 lip 2014, 12:56

Postautor: dStan » 03 cze 2016, 18:30

bystry pisze:Myślę, że każdy rozumie że to nie jest prosta decyzja ale inwestor mógłby się określi czy rezygnują z realizacji ze względu na brak zainteresowania, duże koszty czy realizują, żeby potencjalni klienci wiedzieli czy warto czekać na sprzedaż mieszkań.

Je
Mimo, że oficjalnie sprzedaż jeszcze nie ruszyła dowiedziałem się, że najwyższe kondygnacje są już wstępnie zarezerwowane (bodajże 34, 35, 36).
dStan
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 30 cze 2014, 14:13

Postautor: dStan » 03 cze 2016, 18:32

bystry pisze:Myślę, że każdy rozumie że to nie jest prosta decyzja ale inwestor mógłby się określi czy rezygnują z realizacji ze względu na brak zainteresowania, duże koszty czy realizują, żeby potencjalni klienci wiedzieli czy warto czekać na sprzedaż mieszkań.

Jesli wierzyc slowom Arcziego, z postu na stronie 42, to klienci nie czekaja, tylko juz rezerwuja mieszkania, wiec o to nie ma sie co martwic:

Arczi pisze:Mimo, że oficjalnie sprzedaż jeszcze nie ruszyła dowiedziałem się, że najwyższe kondygnacje są już wstępnie zarezerwowane (bodajże 34, 35, 36).
dStan
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 30 cze 2014, 14:13

Postautor: Kognakus » 04 cze 2016, 3:39

bystry pisze:Nie wiem dlaczego ale nie mogę dodać zdjęcia ze wczoraj (wyswietla mi sie komunikat, że przestrzeń na dysku przeznaczona na załaczniki jest juz zapełniona ;/)

Właśnie zwiększyłem limit 20-sto krotnie więc narazie nie powinno być problemu.
Awatar użytkownika
Kognakus
Administrator
Administrator

Na forum od: 20 cze 2014, 22:05

Postautor: milypan » 22 cze 2016, 16:24

Podobno inwestor ma problemy z kredytowaniem budowy. Także nie ma co liczyć na start budowy w najbliższych wielu miesiącach.
milypan
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 13 wrz 2015, 13:05

Postautor: kokobi » 22 lip 2016, 13:56

Teraz jest okres wakacji i cos cicho z ta inwestycja. Czy ktos ma jakies najnowsze wiesci o Olszynki Park Apklana :?:
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 lut 2016, 10:31

Postautor: bystry » 19 wrz 2016, 9:57

Na Olszynkach coś się dzieje, pracuje koparka, nie miałem jak zdjęcia zrobić dzisiaj ale jak będę to postaram się wrzucić, czyżby coś tam miało wreszcie ruszyć czy to tylko takie stwarzanie pozorów? :D
bystry
Uzależniony
Uzależniony

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa