[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: maniek1 » 12 maja 2016, 9:45

projekt.jpg
projekt.jpg (239.89 KiB) Przeglądany 5466 razy

fragment pisma z Projektanta dotyczący składników opłaty eksploatacyjnej (pismo wiekowe bo z 2011 roku ale raczej składniki się nie zmieniły)
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: Vube » 12 maja 2016, 13:52

Mateusz.B pisze:Cześć wszystkim, trafiłem tu całkiem przypadkiem i widzę, że nawet coś się tu dzieje ;)
Kupiłem mieszkanie przy Odrzykońskiej w bloku 9, odrazu będę miał pytanie bo ostatnio kierownika nie zastałem a robotnicy niezbyt chętni do rozmowy. Jak wygląda sprawa z siłą pod indukcje, czy trzeba to później ciągnąć na własny koszt czy robią odrazu ?

Rozumiem, że chodzi o ten blok na przeciwko sklepu Społem? ten z czterech których oddanie jest we wrześniu? Jeśli tak to ja mam mieszkanie w bloku obok (nr7), co prawda inna firma jest wykonawcą ale wątpię, żeby standardy instalacyjne się różniły. U mnie siła pod indukcje jest przewidziana w planach, nie trzeba było o nią specjalnie prosić bo pytałem. W ogóle zrezygnowałem z instalacji gazowej w kuchni. Dam Ci namiar do elektryka na moim bloku, jeśli on nie robi instalacji na Twoim to pewnie będzie wiedział kto robi: 667 718 966, nie pamiętam imienia tego pana. Jak już będziesz pewien, że masz taką instalacje to warto podejść do firmy od instalacji gazowej (Tomsystem najprawdopodobniej) mają barak obok baraku kierownika budowy i tam złożyć pismo o rezygnacji z instalacji gazowej. Może jeszcze można to zrobić chociaż tynki wewnętrzne już chyba tam są położone.
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: riko » 12 maja 2016, 15:08

http://supernowosci24.pl/musza-nadkladac-5-kilometrow/

RZESZÓW. Mieszkańcy części os. Przybyszówka stracili wygodne dojście do os. Projektant.
Na zablokowanie skrótu łączącego ul. Pańską i Słoneczny Stok z ul. bł. Karoliny narzeka pan Tadeusz, mieszkający w tamtej okolicy. – Zamknięcie funkcjonującej od lat ścieżki skracającej drogę do os. Projektant znacznie utrudniło nam życie. Teraz musimy pokonać ok. 5 km, żeby dostać się chociażby do autobusu, szkoły, sklepów czy przychodni.
Na terenie, przez który biegnie ścieżka łącząca dwa osiedla, ok. 3 miesięcy temu rozpoczęła się budowa centrum handlowo-usługowego, a przejście zostało zablokowane hałdą ziemi. – Zasypano również płyty betonowe, które umożliwiały nam dojście przez bagienny odcinek nieużytków do deptaka wykonanego przez Spółdzielnię Projektant obok swoich bloków. Tym deptakiem mogliśmy dojść suchą nogą do ronda i przystanku autobusowego przy ul. bł. Karoliny. Teraz jest to niemożliwe, bo od strony ul. Pańskiej teren jest podmokły i bagienny – tłumaczy pan Tadeusz.
Miasto co prawda planuje przedłużyć ul. bł. Karoliny do ul. Pańskiej, ale będzie to dopiero po zakończeniu wspomnianej budowy, żeby samochody ciężarowe nie zniszczyły nowej drogi. – Budowa potrwa jeszcze ok. 1,5 roku, a przez ten czas będziemy musieli jeździć naokoło – dodaje nasz Czytelnik.
- Musieliśmy zablokować to przejście, żeby mieszkańcy nie wchodzili na teren budowy, bo to zagrażałoby ich życiu. Nie mogliśmy dopuścić do takiej sytuacji również ze względu na dzieci, które bawiły się w pobliżu – wyjaśnia Marian Adamczyk, właściciel firmy „ADMA”, która buduje centrum handlowe na działce przy przedłużeniu ul. bł. Karoliny.
Wykonawca zgodził się pójść na pewien kompromis i obiecał zrobić nową ścieżkę, która będzie biec za usypaną skarpą ziemi i wychodzić koło przystanku. – Nowy skrót powstanie w ciągu 2 tygodni. Zamierzamy go utwardzić, żeby mieszkańcy mogli z niego wygodnie korzystać – dodaje Adamczyk.

Magdalena Pachorek

Obrazek
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: JanzRzeszowa » 12 maja 2016, 18:27

john1200 pisze:
DariuszB pisze:Skontaktowałem się z Administracją. Mają coś z tym zrobić. Zasugerowałem, także, zawieszenie informacji o zakazie składowania śmieci w tym miejscu. Zobaczymy.

Widzę, że spółdzielnia działa prężnie. Załadowali jednego melexa, zawiesili kartkę A4 i pojechali w siną dal. Śmieci dalej straszą, a kartki nikt nie zauważy - to się nazywa rozwiązywanie problemu:) Nie rozumiem o co chodzi, to nie mogli już wziąć wszystkiego?

Przecież posprzątali ładnie...(?). Jest czysto.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 12 maja 2016, 18:30

Kolesław pisze:
Jeśli ktoś dużo gotuje jest tańsza alternatywa dla kuchenki indukcyjnej. Zawsze to gaz tańszy niż prąd i nie trzeba kupować specjalnych garnków ani podciągać siły. Teraz Solgaz zrobił płytę gazową co laik nie odróżni od indukcji. Wygląda jak indukcyjna, zalety utrzymania czystości jak indukcyjna a na gaz...

Wygląda efektownie, ale nie zgadzam się że jest to tańsze rozwiązanie, nawet na dłuższą metę. Najtańsza płyta Solgazu (gazowa) kosztuje około 2000 zł, natomiast indukcje kupimy już za mniej niż 1000 zł. Gaz co prawda jest tańszy, ale podczas gotowania zużywa się go więcej (kuchenka na gazie potrzebuje więcej czasu żeby zagotować tą samą ilość np. wody co kuchenka indukcyjna).

Jeśli chodzi o garnki to ciężko obecnie kupić jakiś nowy zestaw, którego nie byłoby można używać na indukcji. I nie mówię tu tylko o markowych produktach, ale dotyczy to nawet promocyjnych produktów z Biedronki, czy Lidla.

Solgaz chwali się, że ich kuchenki zużywają do 50% mniej gazu niż tradycyjne kuchenki gazowe, ale zanim zwróci się ten ~1000 zł w cenie to obie kuchenki zdążą się popsuć ;)

Żebym nie został źle zrozumiany - sam gdybym nie miał możliwości zainstalować kuchenki indukcyjnej to zastanawiałbym się nad Solgazem, ale biorąc pod uwagę fakt, że obecnie wiele kuchenek indukcyjnych można podłączyć do zwykłego 230V to ich montaż jest możliwy praktycznie w każdej kuchni.

No..., nie reklamuj tej firmy..., której produkty wcale nie są takie przyjazne energetycznie...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 12 maja 2016, 18:34

Pani S. zaczęła dzisiaj ok. 14-tej wreszcie nawozić kruszywo na odcinek A-B. W okolicach Iwonickiej jest całkiem pokaźna ilość tego kruszywa. Może do jutra nawiozą do odcinka C... .
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: JanzRzeszowa » 12 maja 2016, 18:39

Vube pisze:
Mateusz.B pisze:Cześć wszystkim, trafiłem tu całkiem przypadkiem i widzę, że nawet coś się tu dzieje ;)
Kupiłem mieszkanie przy Odrzykońskiej w bloku 9, odrazu będę miał pytanie bo ostatnio kierownika nie zastałem a robotnicy niezbyt chętni do rozmowy. Jak wygląda sprawa z siłą pod indukcje, czy trzeba to później ciągnąć na własny koszt czy robią odrazu ?

Rozumiem, że chodzi o ten blok na przeciwko sklepu Społem? ten z czterech których oddanie jest we wrześniu? Jeśli tak to ja mam mieszkanie w bloku obok (nr7), co prawda inna firma jest wykonawcą ale wątpię, żeby standardy instalacyjne się różniły. U mnie siła pod indukcje jest przewidziana w planach, nie trzeba było o nią specjalnie prosić bo pytałem. W ogóle zrezygnowałem z instalacji gazowej w kuchni. Dam Ci namiar do elektryka na moim bloku, jeśli on nie robi instalacji na Twoim to pewnie będzie wiedział kto robi: 667 718 966, nie pamiętam imienia tego pana. Jak już będziesz pewien, że masz taką instalacje to warto podejść do firmy od instalacji gazowej (Tomsystem najprawdopodobniej) mają barak obok baraku kierownika budowy i tam złożyć pismo o rezygnacji z instalacji gazowej. Może jeszcze można to zrobić chociaż tynki wewnętrzne już chyba tam są położone.

Rozumiem, że mówisz o rezygnacji z podłącza gazowego w kuchni, a nie z instalacji gazowej jako takiej?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: Vube » 12 maja 2016, 21:37

DariuszB pisze:
Vube pisze:

Rozumiem, że mówisz o rezygnacji z podłącza gazowego w kuchni, a nie z instalacji gazowej jako takiej?

no oczywiście, inaczej musiał bym postawić koksownik na środku salonu w zimie :mrgreen:
Vube
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 17 mar 2016, 7:40

Postautor: Mateusz.B » 12 maja 2016, 22:35

Vube pisze:

Tak o ten blok mi chodzi. Dzięki za namiary. Jeśli instalacja gazowa w kuchni będzie juz zrobiona to ją zostawię.
Mateusz.B
Świeżak

Na forum od: 11 maja 2016, 19:55

Postautor: ankawro » 13 maja 2016, 12:13

Powiedzcie jak wygląda sprawa ogrzewania w łazience - głównie chodzi mi o bud inw 9. Z tego co było napisane w ofercie sprzedażowej miało być ogrzewanie podłogowe a jak byłam ostatnio na budowie to widziałam przyłącza pod grzejnik.
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa