[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: swiezak » 04 kwie 2016, 16:16

ankawro pisze:no to super, bo właśnie zamierzałam tam dzwonić ale w takim razie poczekam.

Hey byłem dziś na budowie, rozmawiałem z kierwonikiem i tak jak mówił koniec maja poczatek czerwca ale powiedzial ze najlepiej przyjsc w polowie maja pytac
swiezak
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 07 mar 2016, 8:13

Postautor: ankawro » 04 kwie 2016, 17:41

swiezak pisze:
ankawro pisze:no to super, bo właśnie zamierzałam tam dzwonić ale w takim razie poczekam.

Hey byłem dziś na budowie, rozmawiałem z kierwonikiem i tak jak mówił koniec maja poczatek czerwca ale powiedzial ze najlepiej przyjsc w polowie maja pytac

Hej. a pytałeś czy będzie możliwość aby mieszkanie wykańczała "twoja" ekipa remontowa czy -tak jak to miało miejsce przy innych blokach już oddanych do użytku - trzeba będzie umawiać się z podwykonawcami ?
ankawro
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 sty 2016, 18:01

Postautor: JanzRzeszowa » 04 kwie 2016, 19:23

Jeśli ktoś jeszcze nie doczytał ogłoszeń, to dwie informacje:
1. Skanska zaczyna od 7 bm prace przy drodze (mam nadzieję, że to nie był żart bo pismo jest z 1.04:-). Proszą o usunięcie samochodów bo dojazd będzie odcięty.
2. Jest zebranie SM 12 o 16 30, na które są także zaproszeni mieszkańcy naszych ulic. Myślę, że warto być.
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: GKK » 04 kwie 2016, 19:59

Darku wiadomo jak dlugo bedzie trala budowa drogi. Czy zrobia wszystkie etapy ? I co z calymi 8 blokami nie dokonczonymi obok naszych blokow przeciez tam jest jedna wielka budowa.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2016, 21:36 przez GKK, łącznie zmieniany 1 raz
GKK
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 09 kwie 2015, 19:05

Postautor: bartek86 » 04 kwie 2016, 21:06

Witam
Obserwuje wątek od dłuższego czasu. Pytanie mam: mówicie może o budowie drogi przy nowych blokach, czy może przedłużeniu Bł. Karoliny od pętli autobusowej? I posiada ktoś może informację na temat budowy bloków nr 2 i 3 zaraz przy pętli gdzie wykonawcą jest ADMA Developers? Kiedy ruszy budowa? czy są już gotowe ostateczne projekty i czy mają już wszystkie pozwolenia na rozpoczęcie budowy?
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: brumar » 04 kwie 2016, 22:13

GKK pisze:Darku wiadomo jak dlugo bedzie trala budowa drogi. Czy zrobia wszystkie etapy ? I co z calymi 8 blokami nie dokonczonymi obok naszych blokow przeciez tam jest jedna wielka budowa.

Wg informacji z ogłoszenia budują drogę od połączenia Żmigrodzkiej z ul. Odrzykońską przy budynku 01 i 31 (punkt A), przez zakręt przy bloku 32 i 05 (punkt B) do końca budynku 06 tj. skrzyżowania z ul. Brzozowską (punkt C).
Dalej raczej nie wybudują Żmigrodzkiej, ponieważ wykonawca budynku Żmigrodzka 7 wysypał ziemię z wykopu w miejsce gdzie powinna iść dalej ul. Żmigrodzka.
Możliwe, że jak udrożnią dojazd do parkingów pomiędzy naszymi blokami od strony pętli to wezmą się za wjazd od strony Iwonickiej (ul. Brzozowska).
brumar
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 01 gru 2015, 23:29

Postautor: JanzRzeszowa » 05 kwie 2016, 8:05

brumar pisze:
GKK pisze:Darku wiadomo jak dlugo bedzie trala budowa drogi. Czy zrobia wszystkie etapy ? I co z calymi 8 blokami nie dokonczonymi obok naszych blokow przeciez tam jest jedna wielka budowa.

Wg informacji z ogłoszenia budują drogę od połączenia Żmigrodzkiej z ul. Odrzykońską przy budynku 01 i 31 (punkt A), przez zakręt przy bloku 32 i 05 (punkt B) do końca budynku 06 tj. skrzyżowania z ul. Brzozowską (punkt C).
Dalej raczej nie wybudują Żmigrodzkiej, ponieważ wykonawca budynku Żmigrodzka 7 wysypał ziemię z wykopu w miejsce gdzie powinna iść dalej ul. Żmigrodzka.
Możliwe, że jak udrożnią dojazd do parkingów pomiędzy naszymi blokami od strony pętli to wezmą się za wjazd od strony Iwonickiej (ul. Brzozowska).

Najprawdopodobniej właśnie tak będzie, wskaźnikiem tego jest ogrodzenie(odcięcie) na całej długości ulicy Brzozowskiej, aż do magazynu Arkady(przyszłe skrzyżowanie Żmigrodzkiej z Brzozowską).
Zastanawia mnie, natomiast, czy odetną od początku także ten wjazd na wysokości Brzozowskiej1..., jesli zrobią to etapami, najpierw(np) zaczną Brzozowską ze Żmigrodzką częśćpłn i zachodnią, a potem przepną na pd..., zobaczymy.

Inna rzecz, to zaawansowane prace wykopów pod centrum. Jak widać to centrum będzie przed oknami bloku nr 5, ciekawe gdzie będzie parking? Wie ktoś?
Bo można to będzie poruszyć na zebraniu. Dokopał sie może ktoś do planów tej części SS?
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: nyala » 05 kwie 2016, 9:24

DariuszB pisze:Inna rzecz, to zaawansowane prace wykopów pod centrum. Jak widać to centrum będzie przed oknami bloku nr 5, ciekawe gdzie będzie parking? Wie ktoś?
Bo można to będzie poruszyć na zebraniu. Dokopał sie może ktoś do planów tej części SS?

A dlaczego przed blokiem nr 5? Na planach, które są pokazywane przy ofertach mieszkań Admy wygląda to trochę inaczej i centrum jest przy bł. Karoliny, od strony południowej dwóch nowych bloków Admy:
Obrazek
Plan stąd:
http://otodom.pl/oferta/mieszkanie-4-po ... 2TxF3.html
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 9:29

Jeśli można spytać to na podstawie której mapki wy to opisujecie? i skąd informacja, że okna bloku nr 5 będzie przed centrum? Z informacji jakie ja posiadam droga Bł. Karoliny będzie przedłużona, obok niej będzie centrum, a z tyłu 30m za centrum będzie blok nr 2 i blok nr 3, które ma budować ADMA, parking podziemny z tego co wiem to ma być jeden wielki wykop właśnie pod centrum i blok nr 2 i 3. Może ktoś to naświetlić szczegółowo? Kupuje tam mieszkanie i chętnie bym się wtajemniczył w wszystkie informacje dotyczące Słonecznego Stoku. Pozdrawiam
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: bartek86 » 05 kwie 2016, 9:34

mam zamiar kupić mieszkanie w bloku nr 2 za centrum i jeśli ktoś potrzebuje informacje to chętnie się podzielę. Byłem na budowie, rozmawiałem z dwoma kierownikami, pokazali mi wszystkie rzuty i rysunki galerii oraz całe zagospodarowanie terenu jak i również metraż mieszkań i właśnie na podstawie tych informacji jakie usłyszałem dziwię się m.in. o lokalizację bloku nr 5. Jak znajdę czas, a raczej będę mieć dostęp do zdjęć to chętnie wrzucę te zdjęcia z galerią i blokami nr 2,3.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa