[ul.Podwisłocze] Capital Towers 85m (CT MGroup Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [ul.Podwisłocze/Cegielniana] Capital Towers (MM Capital)

Postautor: pisul » 21 mar 2016, 22:46

Do wyścigu na wysokościowce może dołączyć nowy gracz. Kilka galerii postawił. Galeriami nasycił rynek. Oby podobnie było z wysokościami. Na początek trochę inna lokalizacja ale wysokość odpowiednia:
W Rzeszowie trwa wyścig inwestorów w dyscyplinie budowy jak najwyższych wieżowców. Po firmach Developres i Apklan teraz to Ryszard Podkulski chciałby wznieść wysoki obiekt...

http://twinn.pl/?idd=2&poz=&rok=2016&pa ... =6&poz=ml0
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: kokobi » 22 mar 2016, 0:13

pisul pisze:Do wyścigu na wysokościowce może dołączyć nowy gracz. Kilka galerii postawił. Galeriami nasycił rynek..."

Nie wiem jak ktos inny ale ja sie zauroczylem wlasnie ta okolica przy Moscie Zamkowym ;)
Tutaj bede mial na miejscu moj mini "Manhattan" ktory polozony bedzie nad rzeszowska "Hudson River" w poblizy bede spacerowal po olszynskim "Central Park" i z tego wlasnie powodu bede very happy :!: :D 8-)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2016, 8:49 przez kokobi, łącznie zmieniany 2 razy
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 17 lut 2016, 10:31

Postautor: harpun » 22 mar 2016, 1:10

Tomasz pisze:Ostatnio jest tam spory ruch. Poprzywożą sukcesywnie płyty betonowe i oznaczają miejsce, w którym mają powstać kolejne budynki.

Wiosna, czas zaczynać :D
harpun
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 05 sie 2014, 22:00

Postautor: kokobi » 22 mar 2016, 11:33

bystry pisze:Dzisiaj przechodząc w pobliżu CT, zauważyłem większą ilość płyt drogowych, obok nich koparka, nie wiem od kiedy tam leżą bo dopiero dzisiaj zauważyłem, czyżby początek budowy był już blisko? ...

@Tomasz o tych zauwazonych plytach drogowych na terenie CT i przenosinach pisal juz miesiac wczesniej @bystry » 23 lut 2016, 20:20 :arrow: :?:
Plyt pewnie duzo, malo ludzi to i duzo czasu im jest potrzebne na ta skomplikowana operacje logistyczna ;) :P
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: Tomasz » 22 mar 2016, 21:47

Przechodzę tamtędy codziennie i jakiś ruch jest widoczny - tak jak ktoś wcześniej napisał - możliwe, że ma to jedynie związek z ukończeniem budynku za wieżą. Ostatnio też jeździła koparka i równała teren.

Określenie minimanhattanu do miejsca, w którym nie ma ani jednego biurowca, a jest jedynie średniej wielkości budynek mieszkalny jest chyba trochę nad wyrost :) Tak wiem wiem, że są plany. Od kiedy jednak są te plany? Od 5-8 lat? Prędzej pewnie pojawi się kryzys na rynku nieruchomości taki jak w Portugalii, Hiszpanii czy Chorwacji (bo mamy dokładnie taką samą tendencje jeżeli chodzi o ceny) niż nasi lokalni deweloperzy zdecydują się postawić jakiś jeszcze jeden budynek.

Obym jednak się mylił :)

Miałem większe nadzieje na Sky Res, ale tam również została odłożona budowa drugiego biurowca. Najpierw miała być jesień '15, później wiosna '16 i pewnie za niedlugo będzie jesień '16... A miało być w sumie 4 biurowce, a tu 2 to za dużo.
Tomasz
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 09 lut 2015, 22:34

Postautor: kokobi » 23 mar 2016, 0:06

@Tomasz dobrze dedukujesz, ale ja nie pisalem o tym nowojorskim Manhattanie. Ja napisalem o tym naszym, lokalnym wymarzonym i wysnionym mini rzeszowskim o ile takowy kiedykolwiek tam powstanie :?: :( :arrow: :idea: :D
Awatar użytkownika
kokobi
Bywalec+
Bywalec+

Postautor: pisul » 23 mar 2016, 18:26

Kończy im sie robota przy budynku. Więc pewnie niedługo zaczną new?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Sindus » 23 mar 2016, 18:43

Obrazek dzisiaj usuwali(uszkodzona ? ) szybę Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Sindus
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 02 wrz 2015, 9:24

Postautor: swiety » 23 mar 2016, 20:08

Wykończenie tego bloczku idzie im jak krew z nosa. W takim tempie to za 10 lat nie zbudują kolejnych bloków. Hartbex w 1,5 roku wystawił 460 mieszkań a tu 90 ledwo zlepią.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

Postautor: rzeszowiak23 » 23 mar 2016, 22:05

Sindus pisze: dzisiaj usuwali(uszkodzona ? ) szybę

Nie jest to wymiana z powodu uszkodzenia. Właściciel postanowił sobie zamontować uchylane okno, z tego co się dowiedziałem. W celu możliwości "zrobienia przeciągu" - przewietrzenia mieszkania.
rzeszowiak23
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 26 lut 2016, 11:54

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane