[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: BadB » 17 lut 2016, 18:07

vicomte pisze:Pewnie do kolekcji opadnie Ci jeszcze szczęka, ale w biurze developera dowiedziałem się, że zakup miejsca postojowego jest obligatoryjny. Mało tego, zostałem tez poinformowany, że status prawny tego miejsca to tzw. pomieszczenie przynależne, czyli mieszkanie z miejscem postojowym będzie miało wspólną księgę wieczystą. Rozumiem, że Twoim zdaniem zostałem wprowadzony w błąd?

No to ciekawe, bo w moim przypadku w II etapie miejsce postojowe w garażu podziemnym nie było koniecznością. Pytanie do innych osób: jak było w Waszym przypadku? Nie pytam czy kupiliście takie miejsce, tylko czy musieliście kupić?
BadB
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sie 2015, 20:37

Postautor: Szymon wawa » 18 lut 2016, 6:23

Kupilem mieszkanie w budynku H i nie musialem wykupywac miejsca postojowego.Zwiazane to bylo chyba z tym,ze wyprzedana byla juz wieksza czesc mieszkan (pewnie z garazami) wiec deweloper nie mial potrzeby na sile wciskania komus garazu.Mieszkanie jest male metrazowo wiec moze te mniejsze mieszkania sa bez tego miejsca postojowego (nie wnikalem w to) bo nie zalezalo mi na garazu.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: gajowa » 18 lut 2016, 12:28

u mnie również do mieszkania przynależy garaż i nie było opcji kupienia samego mieszkania, a prawdę mówiąc garażu nie chciałam.. jestem mocno zdziwiona, że nie każdy musiał go kupić. Ciekawa jestem od czego to zależy..
gajowa
Świeżak

Na forum od: 06 lis 2015, 15:31

Postautor: lokatorka » 18 lut 2016, 13:39

Witam,
u na równiez w budynku H jest przenależny garaż i komórka lokatorska i patrząc na to teraz bardzo się ciesze ze zakupiłam ten garaż , jest to wydatek ale tez i bardzo duzy komfort dla mnie , zwłaszcza jak ktoś ma małe dzieci, to lepiej jest nie szukać w zimie miejsca gdzie można zaparkować z maluchami.
Pamiętam , ze Pani w NG przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej powiedziała, ze garażu można nie kupować tylko wtedy kiedy zostanie np. sprzedane 2 miejsca postojowe do 1 mieszkania, wtedy nie był takiej syt i my zakupiliśmy z mężem mieszkanie z miejscem postojowym. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi w biurze i jak do tej pory nie mamy żadnych zastrzeżeń.
lokatorka
Świeżak

Na forum od: 18 lut 2016, 13:30

Postautor: vicomte » 18 lut 2016, 17:46

Obsluga biura sprzedazy NG jest bez zarzutu, zgadzam sie, po za tym dzial sprzedazy realizuje przeciez tylko strategie sprzedazy produktu, ktora ustala przeciez zarzad czy prezes. Nie czulem sie zmuszany do kupna miejsca postojowego, to byl warunek kupna mieszkania, ktore mi sie spodobalo i ja ten warunek zaakceptowalem pomimo faktu posiadania juz garazu w poblizu ulicy Teczowej. Koszt budowy garazow podziemnych jest ogromny, developer zabezpiecza sie przed stratami, to normalne. Wikana wybudowala w jednej ze swoich inwestycji dwupoziomowy garaz podziemny i skonczyla na tym, ze sprzedawala garaze z 50% przecena. Gorzej zareagowalem na fakt, ze miejsca nie moge odsprzedac, bo miejsce bedzie z prawnego punktu widzenia czescia mieszkania. Polskie prawo zabrania wyodrebniania w formie lokalu miejsc postojowych, bo nie maja one trwalych scian, ktore by go wyodrebnialy, ale rodacy radza sobie z tym przepisem poprzez wyodrebnianie calego garazu jako lokal niemieszkalny, dzielenia go, sprzedazy na wspolwlasnosc mieszkancom i taki udzial jest juz samodzielnym przedmiotem obrotu, wiec mozna go sprzedac niezaleznie od sprzedazy mieszkania. Mozna tez ustanowic sluzebnosc parkowania pojazdu itp, wiec w sumie to mozna jakos obejsc :)
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: nikanika » 20 lut 2016, 9:44

Czy ktoś z I etapu miał już odbiór techniczny mieszkania? Mają być w lutym.
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: webdude » 20 lut 2016, 13:46

Odbiory techniczne zaczną się od poniedziałku 22.02.2016 i będą prowadzone w godzinach 8:00-14:00. Każdy klient ustala termin indywidualnie.
webdude
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 14 gru 2014, 18:43

Postautor: icetruck » 20 lut 2016, 19:01

dziwi mnie ta niechęć do kupna miejsca w garażu... aż tylu klientów bez aut?
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: pisul » 20 lut 2016, 19:49

Mapka żeby było wiadome co focone ;)

Obrazek

Budynek D 3 Etap:

Obrazek

Obrazek

Między budynkami D i C

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 20 lut 2016, 19:55

Budynek C Etap 2 i kolejny strop:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...na reszcie pracowali ludzie i nie chciałem stresować. Może wariaty w niedziele nie będą robić.

Na etapie 1 dzielono u samej góry długi balkon ściankami w kolorze drewnianej elewacji (co lokal to ścianka...) na rogach pojawiła sie ładniutka konstrukcja. Jakiś architektoniczny dodatek?:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane