[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: maciejczek » 08 lut 2016, 15:41

Jest ktoś na forum, kto rezygnował z tego białego montażu z dwupokojowego mieszania? Jaka to mniej więcej wartość bonów?
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: Mireneusz » 08 lut 2016, 15:48

Pisząc z pamięci to były dwa talony (mieszkanie dwupokojowe):
- ok 480 zł netto do wykorzystania w BOZ
- ok 1100 zł netto do wykorzystania m. in. w Elektrokal Rzeszów (armatura)

Rezygnowałem z całego białego montażu tj. wanna, umywalka, kuchnia gazowa, skrzydła drzwiowe, ościeżnice, zlewozmywak, sedes (chyba tyle).
Drzwi wejściowe zostawiłem tak jak mi radzono w spółdzielni.
Swoją drogą po śmiesznych cenach liczyli sobie ten sprzęt ;)
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: maciejczek » 08 lut 2016, 16:07

Mireneusz pisze:Pisząc z pamięci to były dwa talony (mieszkanie dwupokojowe):
- ok 480 zł netto do wykorzystania w BOZ
- ok 1100 zł netto do wykorzystania m. in. w Elektrokal Rzeszów (armatura)

Rezygnowałem z całego białego montażu tj. wanna, umywalka, kuchnia gazowa, skrzydła drzwiowe, ościeżnice, zlewozmywak, sedes (chyba tyle).
Drzwi wejściowe zostawiłem tak jak mi radzono w spółdzielni.
Swoją drogą po śmiesznych cenach liczyli sobie ten sprzęt ;)

Dzięki za info, rezygnowałem z tych samych rzeczy. Muszę się zatem wstrzymać z zakupami armatury bo jestem na etapie wykańczania mieszkania, a na oficjalny odbiór wciąż czekam (Brzozowska 1).
maciejczek
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 gru 2015, 20:25

Postautor: MJaksan » 09 lut 2016, 10:03

Hej my też zrezygnowaliśmy z białego montażu mamy bon o wartości 1750 zł do wykorzystania do wyboru albo Bokaro lub Psb lub Anbud ale my mamy mieszkanie na Rymanowskiej nie żałujemy że zrezygnowaliśmy z białego montażu ale te hurtownie to porażka.
MJaksan
Świeżak

Na forum od: 09 lut 2016, 9:20

Postautor: jimbo » 10 lut 2016, 17:54

Witam,

Ja mam pytanko dotyczące Kotła Gazowego w standardzie tj. Ariston BS 24 FF, czy posiadacie takowy? Jak się sprawuje? Czy jakieś problemy? Jak z zużyciem gazu? i CWU?

Pytam bo mam ostatnią szansę jakby co zamienić go na inny, a kompletnie zielony jestem w tym temacie. Może lepiej wybrać inny?

pozdrawiam
jimbo
Świeżak

Na forum od: 19 mar 2015, 13:45

Postautor: JanzRzeszowa » 10 lut 2016, 20:09

jimbo pisze:Witam,

Ja mam pytanko dotyczące Kotła Gazowego w standardzie tj. Ariston BS 24 FF, czy posiadacie takowy? Jak się sprawuje? Czy jakieś problemy? Jak z zużyciem gazu? i CWU?

Pytam bo mam ostatnią szansę jakby co zamienić go na inny, a kompletnie zielony jestem w tym temacie. Może lepiej wybrać inny?

pozdrawiam

Zdecydowana większość ma ten kocioł na projektancie..., ja akurat mam z nim problem bo coś mi strzela przy nagrzewaniu i studzeniu. Do dzisiaj nie wiadomo co to jest. Serwis mówi, że to nie piec a wykonawca instalacji dymowej nie doszedł co to jest.

W tej cenie, chyba nic lepszego nie dostaniesz...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 lis 2015, 13:29

Postautor: JanzRzeszowa » 10 lut 2016, 20:10

Czy ktoś się orientuje kiedy SM Proj ma zamiar zacząć naliczać "czynsz"?
Sąsiad mi mówił, że od marca...
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: nyala » 12 lut 2016, 14:04

nyala pisze:Dobrze, mogę zrobić listę x 2, ale musi też być jakaś treść tego protestu pod którą się chętni podpiszą. Mamy już jakąś czy mam wymyślić sama? Rozumiem, że to będzie pismo do Urzędu Miasta...? Jak coś to poproszę sugestie na priv, żeby za bardzo nie zaśmiecać forum przez off-topic.
Nie jestem pewna, czy zamiast pisać na zawiadomieniu o forum (bo nie każdemu chce się zapisywać adres www i wchodzić na takie fora), nie lepiej by było podać, że protest można podpisać w mieszkaniu tym a tym, ale to tylko jeśli chciałby się Pan tak ujawniać "adresowo" na zawiadomieniu ;)

Witam,
Odnośnie powyższego - sugestii na priv nie było, wię pozwoliłam sobie sama napisać treść petycji do Urzedu Miasta. Jak na razie udało mi się zebrać 19 podpisów z 3 bloków, tych najmniej zamieszkałych (nikt nie odmówił :)). Na weekend do "obejścia" zostały 2 bloki i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu petycję z protestem będzie można wysłać już z kilkudziesięcioma podpisami.
PS. Dziękujemy forumowiczowi GKK za wsparcie swoim podpisem :)
Pozdrawiam!
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: JanzRzeszowa » 12 lut 2016, 14:52

nyala pisze:
nyala pisze:Dobrze, mogę zrobić listę x 2, ale musi też być jakaś treść tego protestu pod którą się chętni podpiszą. Mamy już jakąś czy mam wymyślić sama? Rozumiem, że to będzie pismo do Urzędu Miasta...? Jak coś to poproszę sugestie na priv, żeby za bardzo nie zaśmiecać forum przez off-topic.
Nie jestem pewna, czy zamiast pisać na zawiadomieniu o forum (bo nie każdemu chce się zapisywać adres www i wchodzić na takie fora), nie lepiej by było podać, że protest można podpisać w mieszkaniu tym a tym, ale to tylko jeśli chciałby się Pan tak ujawniać "adresowo" na zawiadomieniu ;)

Witam,
Odnośnie powyższego - sugestii na priv nie było, wię pozwoliłam sobie sama napisać treść petycji do Urzedu Miasta. Jak na razie udało mi się zebrać 19 podpisów z 3 bloków, tych najmniej zamieszkałych (nikt nie odmówił :)). Na weekend do "obejścia" zostały 2 bloki i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu petycję z protestem będzie można wysłać już z kilkudziesięcioma podpisami.
PS. Dziękujemy forumowiczowi GKK za wsparcie swoim podpisem :)
Pozdrawiam!

No właśnie,

i narobił się bałagan, bo ja także napisałem dwa pisma i zbieram podpisy.
Szkoda, że nie dała mi Pani znać. Podawałem przecież swoje namiary.

Trzeba się spotkać i "połączyć" siły, bo nie może być tak, że idą dwie takie same petycje równolegle.

mój tel
691 767 599

pozdrawiam
JanzRzeszowa
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: maniek1 » 12 lut 2016, 16:04

DariuszB pisze:
nyala pisze:
nyala pisze:Dobrze, mogę zrobić listę x 2, ale musi też być jakaś treść tego protestu pod którą się chętni podpiszą. Mamy już jakąś czy mam wymyślić sama? Rozumiem, że to będzie pismo do Urzędu Miasta...? Jak coś to poproszę sugestie na priv, żeby za bardzo nie zaśmiecać forum

i narobił się bałagan, bo ja także napisałem dwa pisma i zbieram podpisy.
Szkoda, że nie dała mi Pani znać. Podawałem przecież swoje namiary.

Trzeba się spotkać i "połączyć" siły, bo nie może być tak, że idą dwie takie same petycje równolegle.

mój tel
691 767 599

pozdrawiam

Witam, chwilke bylem poza zasiegiem i "zgubilem" watek. Patrzac po postach nie wiem do kogo (Pani/Pan) sie zglosic,bo chetnie zloze swoj podpis. Dodam iz dzisiaj rozmawialem z jednnym panem z dzialu inwestycji (chyba Pan Jerzy M.) i przekazal mi ze firma Skanska z kierownikiem na czele robia co moga aby wykonac chociaz czesc ulicy Żmigrodzkoej,ale tak czy ssiak termin maja na 2017 rok....i ogolnie z wydzwieku rozmowy wynikalo ze droge moze.zrobia w tym roku a moze nie,na pewno dosypia jeszcze tlucznia...Ogolnie to jest jakaas kpinaa.ze.stronu urzedu i ze strony SM proojektant ktory "przeciez blok zbudowal" no a droga to juz nie po ich stronie. Czekam az ciule kaza sobie placic za czyynsz w bloku do ktorego defakto nie ma dojscia (żmigrodzka 9)
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa