Person pisze:No to na słonecznym stoku na pewno było 6 lub więcej

Tiaaa... i podobno najstarsi mieszkańcy Przybyszówki do dzisiaj wspominają urban legend, jak po zakończeniu budowy żurawie wzniosły się tworząc klucz i malowniczo poszybowały ku ciepłym krajom ...
Ale mówiąc poważnie, deweloper wysłał mi emalie, gdzie w końcu uporządkował kwestie legendarnych już barierek. W miejsce poprzednich zadeklarował: "...wykonane zostaną barierki ze stali nierdzewnej w połączeniu ze szkłem, a w miejsce płyt minerit zastąpi murek z tynkiem silikatowym". Cokolwiek to znaczy- mam nadzieję, że będzie solidne i estetyczne. Trzymam kciuki. Zmiana standardów dotyczy też kwestii ścianek działowych, co obiecywał już wcześniej. Bloczki multigips zastąpione zostaną bloczkami silikatowym (grubość zostaje ta sama, czyli 8 cm). Klienci, którzy w ramach zmian lokatorskich zamawiali silikat zamiast multigipsu nie zapłacą za zmiany, co czekałoby ich, gdyby tego standardu nie zmieniono. Zmiana niewątpliwie na plus. Z mojego punktu widzenia istotna jest także zmiana harmonogramu spłat mieszkania. Płatność została rozłożona na równe, comiesięczne raty. Jasno i klarownie, łatwiej też będzie kontrolować postęp i terminowość robót. Bardzo mnie się to podoba, nawet za cenę wygospodarowywania czasu dla ponownego spotkania się z przedstawicielem developera przed notariuszem, bowiem powyższe zmiany będą wymagały aneksowania umowy developerskiej.