[ul. Odrzykońska/Bł.Karoliny] Słoneczny Stok (SM Projektant)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul. Odrzykońska/Bł. Karoliny] Słoneczny Stok (Projektan

Postautor: nyala » 05 lut 2016, 4:50

DariuszB pisze:Trzeba zrobić dwie rzeczy:
1. napisać taką listę(w dwóch kopiach) - nyala, zrobisz to? Ja zrobię pkt.2
2.Wydrukować kilkanaście zawiadomień i je zawiesić na klatkach(info o akcji z drogą oraz info o tym forum i wątku)

Co do świecących świateł to najwięcej jest przy Odrzykońskiej, ale oni mają drogę i parkingi i pewnie nie podpiszą.

Ja myślę, że w ramach solidarności osiedlowej ci z Odrzykońskiej też by podpisali...
Dobrze, mogę zrobić listę x 2, ale musi też być jakaś treść tego protestu pod którą się chętni podpiszą. Mamy już jakąś czy mam wymyślić sama? Rozumiem, że to będzie pismo do Urzędu Miasta...? Jak coś to poproszę sugestie na priv, żeby za bardzo nie zaśmiecać forum przez off-topic.
Nie jestem pewna, czy zamiast pisać na zawiadomieniu o forum (bo nie każdemu chce się zapisywać adres www i wchodzić na takie fora), nie lepiej by było podać, że protest można podpisać w mieszkaniu tym a tym, ale to tylko jeśli chciałby się Pan tak ujawniać "adresowo" na zawiadomieniu ;)
nyala
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 22 paź 2015, 11:11

Postautor: Ben » 05 lut 2016, 8:36

Na stronie internetowej jednego z rzeszowskich biur nieruchomości pojawiła się w oferta nowych bloków. Mają powstać dwa 7-piętrowe bloki, zlokalizowane przy ul. Żmigrodzkiej, niedaleko od obecnej pętli autobusowej. Jednak na stronie Projektanta nie ma informacji, by były to ich bloki. Czyżby jakiś inny deweloper miał tam budować? Ktoś ma jakieś informacje?
Załączniki
mieszkanie-blok-mieszkalny-sprzedaz.jpg
mieszkanie-blok-mieszkalny-sprzedaz.jpg (91.24 KiB) Przeglądany 8101 razy
Ben
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 10 lip 2014, 17:46

Postautor: iamRZE » 05 lut 2016, 9:29

Link do strony Projektant
I wizu
Obrazek
Awatar użytkownika
iamRZE
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 15 lip 2014, 12:56

Postautor: maniek1 » 05 lut 2016, 9:44

Ben pisze:Na stronie internetowej jednego z rzeszowskich biur nieruchomości pojawiła się w oferta nowych bloków. Mają powstać dwa 7-piętrowe bloki, zlokalizowane przy ul. Żmigrodzkiej, niedaleko od obecnej pętli autobusowej. Jednak na stronie Projektanta nie ma informacji, by były to ich bloki. Czyżby jakiś inny deweloper miał tam budować? Ktoś ma jakieś informacje?

Tak, Adma ma budowac bloki na tym duzym zaoranym placu pomiedzy petla a zmigrodzka. Ma tez podobno powstac jakas mala galeria. I to jest poza projektantem. Doddatkowo dwa pola na przeciwko zmigrodzkiej 9 (takie lasnie zagospodarowane) sa ciagle nie wwykupione i na dzien dzisiejszy nie ma planow na zabudowe tego terenu
maniek1
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 16 lis 2015, 10:24

Postautor: Cieja » 05 lut 2016, 11:54

Czy moglibyście mi napisać jak wygląda sprawa ze zwrotem za tzw. "biały montaż"? Czy wystarczy może pojechać do obojętnego sklepu i kupić na fakturę z danymi Polbud (w przypadku mojego budynku) i później rozliczyć się z Polbudem?
Cieja
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 paź 2015, 8:30

Postautor: django » 05 lut 2016, 21:53

A o co konkretnie ci chodzi. O gniazdka?
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: Mireneusz » 06 lut 2016, 13:57

Zrezygnowałem ze wszystkiego oprócz drzwi wejściowych i w momencie odbioru mieszkania otrzymałem dwa talony z różnych firm do wykorzystania w określonych sklepach (są wyszczególnione na otrzymanym wniosku).

Natomiast ja mam do Was pytanie, czy ktoś coś wie w sprawie aktu notarialnego i finalnego rozliczenia kosztów budowy ? Kiedy można się tego spodziewać ?
Mireneusz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 30 lis 2015, 19:49

Postautor: django » 07 lut 2016, 22:01

Tzn z czego zrezygnowales. Przeciez standardowy stan deweloperski zawiera drzwi instalacje wylewki tynki grzejniki gniazdka domofon i nic wiecej. Na slonecznym stoku jest inaczej? Tak z ciekawosci jak to nie tajemnica to na jaka kwote jest ten talon
django
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lip 2014, 19:38

Postautor: Cieja » 08 lut 2016, 9:28

W skład białego montażu wchodziła z tego co pamietam kibelek, umywalka, jakaś płyta gazowa i piekarnik.
Cieja
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 07 paź 2015, 8:30

Postautor: mz1990 » 08 lut 2016, 11:51

Poza tym co wymienił Cieja jeszcze wanna i drzwi wewnętrzne z ościeżnicami metalowymi, więc trochę tego było
mz1990
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 01 gru 2015, 9:54

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa