Zapowiedzi inwestycyjne

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: Zapowiedzi inwestycyjne

Postautor: Bagneciarz » 04 lut 2026, 0:26

Gdzieś z miesiąc temu czytałem, że Polski McDonald's w swoim najnowszym wieloletnim planie finansowym wskazał, że od teraz stawiają głównie na budynki wolnostojące, unikając lokalów znajdujących się w "innych" budynkach. Głównie ze względu na wspomnianą niezależność i McDrive. Więc wątpię, że ten McDonald's powstanie jako część E.Leclerca, stawiałbym na osobną budę, ale kto to wie co oni tam planują.

Pytanie co z McDonald's na Przemysłowej koło Viva Park. Zapomnieli o nim? Międzyczasie już powstał na Dębickiej, a teraz zabierają się do tego na Rejtana/Armii Krajowej, a o Przemysłowej cisza, a już ze dwa lata temu o nim mówili.
Bagneciarz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 maja 2025, 13:20

Postautor: guzik » 04 lut 2026, 10:21

konradp pisze:Jest rozwiązanie na to. Nie musisz korzystać z samochodu to i problem z parkowaniem się rozwiąże.

Jak lubisz to proszę bardzo. Mi się nie uśmiecha nosić kilka kilogramów zakupów na przystanek, stać w smrodzie i ścicsku, a później zapitalać kilometr do domu.
No właśnie z tym miejscem to jest tak, że w weekend często jest różnie.
Poza tym na co tu Mac jak jest już koło stadionu?
guzik
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 08 mar 2015, 12:14

Postautor: maks » 04 lut 2026, 10:25

Spółka Mayland Real Estate informuje na swojej stronie, że w tym roku ma zacząć budowę parku handlowego na rzeszowskim osiedlu Staromieście.

https://rzeszow.naszemiasto.pl/mayland- ... 2-28692243
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: Bagneciarz » 04 lut 2026, 14:27

guzik pisze:Nie dość, że tam ciężko zaparkować to jeszcze u**bią kolejne miejsca parkingowe. Super.

Nie przesadzajmy znowuż, że zabierają pół parkingu, ile ten Mac zajmie tych miejsc. Kilkanaście? A przy kilkuset miejscach na tym parkingu to nie będzie jakaś kolosalna różnica. To jest chyba największy parking w mieście ex aequo z dawnym Tesco (a być może i największy, bo przecież na tym terenie jest też kilkupiętrowy parking dla Plazy). Ja też jestem częstym bywalcem E.Leclerca i może kilka razy w życiu zdażyło mi się mieć jakiś problem ze znalezieniem tam miejsca. I to było chyba w okolicach świąt czy Black Friday.
Zresztą nie jest w ich interesie niszczyć jakoś zbyt wiele miejsc parkingowych, bo i tak większość część działki gdzie jest McDonald's zwykle nie zajmuje sama buda, a właśnie parking.
Bagneciarz
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 08 maja 2025, 13:20

Postautor: konradp » 04 lut 2026, 17:08

guzik pisze:
konradp pisze:Jest rozwiązanie na to. Nie musisz korzystać z samochodu to i problem z parkowaniem się rozwiąże.

Jak lubisz to proszę bardzo. Mi się nie uśmiecha nosić kilka kilogramów zakupów na przystanek, stać w smrodzie i ścicsku, a później zapitalać kilometr do domu.
No właśnie z tym miejscem to jest tak, że w weekend często jest różnie.
Poza tym na co tu Mac jak jest już koło stadionu?

No to nie będziesz tam jeździł. Sądzę, że stratę takiego klienta sobie wkalkulowali na rzecz nowych którzy nie będą tak lamentować za kawałkiem asfaltu jak ty.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: icetruck » 04 lut 2026, 19:58

Bagneciarz pisze:Nie przesadzajmy znowuż, że zabierają pół parkingu, ile ten Mac zajmie tych miejsc. Kilkanaście?

Patrząc po innych macdonaldach ponad 20 to same miejsca parkingowe dla klientów maka, nie wiem jakiej wielkości będzie budynek - ale bawiąc się w przenoszenie maków z innych lokalizacji (np. lwowskiej) to będzie na oko 1.5 alejki - sam budynek - a zostają jeszcze alejki do mcdrive które też muszą trochę miejsca zająć.

Bagneciarz pisze:Ja też jestem częstym bywalcem E.Leclerca i może kilka razy w życiu zdażyło mi się mieć jakiś problem ze znalezieniem tam miejsca.

No to teraz będzie to znacznie częściej ;) bo może problemu obecnie z miejscem nie ma - ale czasem trzeba parkować dość daleko. Może i parking ogromny, ale nagromadzenie "biznesów" przy tym parkingu też jest konkretne, niemała galeria, decathlon, cityfit czy eclerc generują odpowiednie "zapotrzebowanie" na miejsca parkingowe...

Pozostaje liczyć że ktoś "tam na górze" to odpowiednio skalkulował- aczkolwiek patrząc choćby jak w eclerku bawią się co chwila w mistrzostwa przekładania towaru z lewa na prawo od września, to tak średnio bym im ufał ;)
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Poprzednia

Wróć do Newsy