[ul.9 Dywizji Piechoty] Osiedle Carpatia(2x55m,7x15m)

Nowe mieszkania w Rzeszowie i najbliższej okolicy, informacje, fotorelacje.

Re: [ul.9 Dywizji Piechoty] Osiedle Carpatia(2x55m,7x15m)

Postautor: konradp » 25 sty 2026, 15:56

Jacqueim87 pisze:Proszę Pana, o wiele bardziej wolę mieszkać na 9 dywizji gdzie w sposob łatwy mogę dojechac s19 przez cale miasto a do podkarpackiej mam rzut beretem aniżeli gdzieś ******* korkami dzielnicy Zalesie, Słocina czy Budziwój. Zresztą moje zdanie podzielają najwidoczniej również inni gdyż inwestycja Carpatia była chyba najszybciej sprzedającą się inwestycją w Rzeszowie (mnie to nie dziwi).

Jeśli podales przyklad Budziwoja to funkcjonalnie jto osiedle nie znajduje się w Rzeszowie.
Powtórzę: wioski podrzeszowskie mają lepszą siatkę połączeń niz to osiedle i z tego powodu mniej są uzależnieni od samochodu.
Na tym osiedlu jak nie masz prawa jazdy albo auto się zepsuje to co możesz zrobić?
Nie wspominam nawet, ze mieszkańcy tego osiedla nawet nie mają możliwości czerpać z korzyści jakie daje miasto bo są zwyczajnie za daleko od niego.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2026, 3:15 przez konradp, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: ciniminis » 25 sty 2026, 22:58

Deweloper reklamuje osiedle hasłem - "Dla aktywnych" :) tak więc odpowiadając, bez samochodu pozostają dłuugie spacery
ciniminis
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 26 cze 2024, 11:50

Postautor: Wydra » 26 sty 2026, 7:55

konradp myślę, że lekko przesadzasz. Jakby to co mówisz miało jakiś wpływ to te mieszkania by nie schodziły. Ja bym nie wychodził z założenia, że ktoś wydaje kupę kasy na mieszkanie wcześniej nie wiedząc w jakim miejscu kupił.
Wydra
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 21 wrz 2023, 7:50

Postautor: Jacqueim87 » 26 sty 2026, 15:13

Dokładnie tak. Dziś mieszkania lepiej sprzedają się na Kielanówce czy 9 dywizji niż na Projektancie. A to dużo mówi jakie ludzie maja dziś priorytety. Po 8 h roboty u prywaciarza potrzebują odrobine zieleni a nie betonozy i patrzenia ludziom w okno, w szczególności ze to powierzchniowo małe miasto i wszędzie jest w miarę blisko.
Jacqueim87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 gru 2024, 20:23

Postautor: konradp » 26 sty 2026, 15:34

Zakładasz, że ludzie wiedzą co kupują. Z doświadczenia wiem, że przy fomo liczy się cena. Cena była dobra to kupowali i teraz radzą sobie.
Poza tym ja napisałem obiektywne wady tej lokalizacji i są one niezaprzeczalne. A to czy się mieszkania sprzedały to całkowicie inna para kaloszy.
Nie obrażając nikogo ale są ludzie którzy kupią kurnik 30m2 i będą chwalili pod niebiosa jak dużo przestrzenii mają i więcej im nie potrzeba. Ok ich sprawa, ale niech się nie bulwersują, że ja przychodzę z trzeźwą oceną.
"Po 8 h roboty u prywaciarza potrzebują odrobine zieleni a nie betonozy i patrzenia ludziom w okno"

To jest cope. To nie są tereny zielone tylko nieużytki. Tereny zielone to parki, zagospodarowane brzegi rzek, skwery.
Na Żoliborzu nikt nie narzeka, że brakuje mu zieleni chociaż zabudowa tam jest gęsta i nie ma takich wolnych przestrzeni jak na tym osiedlu.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: bystry » 26 sty 2026, 21:02

Konradp, bredzisz tak, ze ciężko słuchać, jedni lubią ścisłe centrum drudzy spokojną okolice.

Dla tych co wolą spokój Carpathia jest idealna, tu jest dosłownie cicho i spokojnie, trochę zieleni, można odetchnąć i myślę, że sporo osób się tym kierowało kupując tu mieszkanie. Same bloki są ciągle na terenie Rzeszowa co sprawia, że mają większą wartość inwestycyjną niz te w Kielanówce gdzie drogi są już w kiepskim stanie i nie jest to Rzeszów.

Z tego miejsca w każdy rejon podkarpacia można się bardzo szybko dostać bez stania w korkach, do centrum Rzeszowa również.
Same bloki są jakościowo bardzo dobrze wykonane i atrakcyjnie. Deweloper bardzo solidny i bezproblemowy, więc nie ma na co narzekać.

Na ten moment komunikacja autobusowa jest słaba, to fakt ale wiem, że ma tu powstać łącznie kilkanaście takich wysokich bloków a o działki starają się również inni deweloperzy, to osiedle może przebić wielkością Architektów, więc myślę, że za niedługo infrastruktura będzie pełna i o to bym się nie martwił, zachodnia część Rzeszowa to będzie topowa lokalizacja za niedługo bo Budziwój i cały wschód Rzeszowa stanie w jednym wielkim korku, w sumie to już stoi ... :)
bystry
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2016, 11:34

Postautor: Nikoś » 26 sty 2026, 21:35

No fajna miejscówka mając za oknem czynny cmentarz, więc spokój i cisza jest
Tam powstaną kolejne bloki ale potem będzie jazgot że infry nie ma, a to autobus raz na godzinę, a to jakieś przedszkole czy szkoła itd. itd
Ktoś te koszty musi ponieśc - deweloper wybuduje a potem radzcie sobie sami
Osiedle na Karoliny o ile pierwsza część po prawej stronie miała w miare logiczny układ, tak to co teraz powstaje to mix wszystkiego co się na działce zmieści. Do tego aż jedna droga dojazdowa więc luksus :lol:
Nikoś
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: Jacqueim87 » 26 sty 2026, 22:01

To co prezentują sobą obecne budowy na OSIEDLU PROJEKTANT i zaprojektowane bloki... Klimat niczym w Hong Kongu. MA SA KRA.

Dlatego trzymam kciuki za inne zachodnie osiedla, które maja duży potencjał.
Jacqueim87
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 12 gru 2024, 20:23

Postautor: konradp » 26 sty 2026, 22:39

@bystry
Zarzucasz komus bredzebie po czym uprawiasz demagogię, chlopski rozum, cherry picking i wishfull thinking.
No jakby to łagodnie oowiedzieć hehe no nie masz pojęcia o czym piszesz koleś xD ale kazdy moze mieć swoje zdanie :lol:

tu powstać łącznie kilkanaście takich wysokich bloków

Wszystko ma swoje granice. Nawet naiwność. Wierzyć deweloperowi na słowo to jakby wierzyć politykowi.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: swiety » 27 sty 2026, 9:21

Pamiętajcie, że za 3-4 lata ta droga przy osiedlu będzie główną drogą wjazdową do miasta dla całego południa regionu i całą S19 będzie tu wjeżdżać. Ruch z obecnych kilku tysięcy aut na dobę wzrośnie do 15-20 tys …

Skończcie już może te przepychanki :) Każdy i tak będzie chwalił swoje.
swiety
Moderator
Moderator

Na forum od: 22 cze 2014, 19:11

PoprzedniaNastępna

Wróć do Budowa