[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: parawan » 20 sty 2016, 18:36

o matko, a co ten podciag robi w pomieszczeniu? :O

mam nadzieje, ze to ktos sobie zmienil rozklad pomieszczen i nie bylo tak w pierwotnym projekcie dewelopera...
parawan
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 12 mar 2015, 17:42

Postautor: pisul » 20 sty 2016, 19:14

Szyby transparentne tańsze jak barwione w masie - mleczne. W Warszawie są firmy co piaskują balkony, okna balkonowe, witryny sklepowe... piaskiem pod ciśnieniem. Koszt około 50 zł za m2. Ale to ostateczność bo efekt jest nie do odwrócenia.

Co innego folie naklejane na szyby. Jak sie komuś znudzi, sprzedaje mieszkanie zawsze może doprowadzić do stanu początkowego i zerwać to co nakleiła firma. Same plusy. Nie widać tak zacieków po deszczu i więcej prywatnośći:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://www.dekor-24.pl/pl/c/Folie-okien ... arentne/73
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: kamyk » 20 sty 2016, 19:20

tutorial jak myć szyby, bezcenny :) tylko po co ten pan myje czyste szyby...to trochę tak jak we wszystkich reklamach maszynek do golenia kobiety golą już ogolone nogi. z tymi balkonami to trochę gównoburza się zrobiła. deweloper powiedział, że się tym zajmie, że im się też nie podoba to warto chwilę mu na to dać.
bardziej martwiłaby mnie ta bela na suficie.
kamyk
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 wrz 2015, 15:58

Postautor: loisen » 20 sty 2016, 20:49

pisul pisze: Co innego folie naklejane na szyby. Jak sie komuś znudzi, sprzedaje mieszkanie zawsze może doprowadzić do stanu początkowego i zerwać to co nakleiła firma. Same plusy. Nie widać tak zacieków po deszczu i więcej prywatnośći

Z tego co wiem (proszę mnie poprawić jeżeli się mylę) takie naklejki mogę zmienić ogólny wygląd budynku więc mogą wymagać zatwierdzenia przez architekta.
loisen
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sty 2016, 10:26

Postautor: pisul » 20 sty 2016, 21:11

Zatwierdzenie przez architekta czy też właściciela budynku chyba(moge sie mylić) dotyczy tylko trwałej zmiany wyglądu. Dlatego podałem przykład piaskowania(trwała nieodwracalna metoda) lub coś co można nakleić i zdemontować bez uszkodzeń i powrócić do stanu pierwotnego.

Ilu ludzi tyle gustów. Wszystkim nie da sie dogodzić. Każdy ma inny gust. Jeden lubi szkło, inny chromoniklowe tralki, jeszcze inny szkło barwione... a mimo to co zaproponuje deweloper i jak to będzie wyszukane to i tak po pewnym czasie pojawi sie na tym sztuczny żywopłot :lol:

Obrazek

Deweloper będzie miał nie lada problem wszystkim dogodzić a mieszkań w tylu blokach jest ogrom. Piszcie co się Wam podoba może będziecie inspiracją dla dewelopera? Rozmawiać zawsze warto.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: marcinRze » 20 sty 2016, 21:21

kamyk pisze:bardziej martwiłaby mnie ta bela na suficie.

Mogę się mylić ale ta bela to może być podpora pod ściany nośne ostatniego piętra. Obrys ostatniego piętra jest trochę mniejszy niż pozostałych, dlatego ściany nośne nie opierają się o ściany nośne niższych kondygnacji i ta belka ma to wspierać. Prawdopodobnie występuje ona tylko na przedostatnim piętrze pierwszego etapu, ciekawe tylko czy podobne będą na 8 piętrach etapu drugiego.
marcinRze
Świeżak

Na forum od: 19 sty 2016, 10:44

Postautor: pisul » 20 sty 2016, 21:39

kamyk pisze:bardziej martwiłaby mnie ta bela na suficie.

Mieszkanie w stanie deweloperskim z belką na suficie to tylko półprodukt. Firmy wykończeniowe, projektanci wnętrz potrafią podzielić całość na wizualne strefy(kuchenna/salon) przez podświetlane np. ledami sufity z płyt G/K z schowanymi karniszami... po ukończeniu prac jest to już zaleta a nie wada mieszkania. Jako przykład podam strone mojej znajomej gdzie podobna belka konstrukcyjna.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http://dziurdziaprojekt.com/WP/?portfol ... a-warszawa
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: Nikoś » 20 sty 2016, 21:42

Z tą belką pojechali po całości i nie ważne że to przed ostatnie nawet piętro. Tak projektować aby takich "kwiatków" nie było. Bo ani to praktyczne/ funkcjonalne ani nie wiadomo co z tym zrobić. Na pierwszy rzut kojarzy mi się to ze starym drewnianym domem i belami jakie szły przez cały dom

Co do balkonów jeden lubi się bawić w czyszczenie i pielęgnację inny woli praktyczność, w przypadku szkła to średnie rozwiązanie na balkonach. Lepsze są inne formy zabudowy

Pisul fotki tego mieszkania co zapodałeś to wygląda jak sala konferencyjna a nie salon w mieszkaniu.
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: loisen » 21 sty 2016, 21:45

W 1 etapie w standardzie wykończenia są podane trawniki na parterze (bez dopłaty). Zważywszy na porę roku czy ktoś się orientował jak będzie to rozwiązane ? (sztuczna wersja? trawnik w rolkach?)
loisen
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sty 2016, 10:26

Postautor: pisul » 23 sty 2016, 17:24

cz.1
Na dzień dzisiejszy jeden duży żuraw 2 średnie i jeden maluch:

Obrazek

Budynek C

Obrazek

Ten sam budynek widziany od środka całego osiedla: