[Rzeszów] Park Wodny

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: [Rzeszów] Park Wodny

Postautor: littlemonster00 » 05 lis 2025, 18:24

Dzień w który Strojny nie robi z siebie pajaca, dniem straconym.
littlemonster00
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 31 gru 2017, 16:49

Postautor: pisul » 05 lis 2025, 20:10

Ale w czym "robi z siebie pajaca"? Że pokazuje absurd obsadzania prezesa aquaparku którego nie ma gdy jeszcze nawet nie wbili łopaty w ziemię? Litllemonster00 czyli uważasz że powinni powołać prezesa który będzie zarządzał aquaparkiem przypomnę którego nie ma i być może nigdy nie będzie! Przecież trzeba mu będzie płacić dobrych kilka tyś zł z moich i Twoich podatków i tak co miesiąc! Rzeszów 1,2 mld długu! Czego tu nie rozumiesz? Powinieneś uklęknąć na kolana(oba), bić czołem o posadzkę i przeprosić człowieka który ma odwagę mówić o tej grotesce. Przecież ten skecz Monty Pythona się do telewizji nadaje.

... Postanowiłem wczuć się w atmosferę radosnej twórczości zarządzających miastem i pozytywnie odpowiedzieć na wczoraj zgłoszoną w trakcie komisji głównej prośbę pana koordynatora Dariusza Urbanika i pomóc w szukaniu prezesa nowej spółki miejskiej. - napisał przedstawiciel Razem dla Rzeszowa.
Dobrze by było, żeby prezes nie miał wygórowanych oczekiwań finansowych, bo prezydent zapewnił że spółka będzie tania w utrzymaniu - ironizował radny (Jacek Strojny) ...
źródło: https://nowiny24.pl/poszukiwany-prezes- ... 2-28144499
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Ole » 06 lis 2025, 7:30

Do tematu !
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: pisul » 06 sty 2026, 19:30

Spółka Aquapark Rzeszów założona. W styczniu ma być powołany jej prezes ...

... Prezydent Rzeszowa Konrad Fijołek zapewniał wtedy, że fotel prezesa aquaparku nie jest przeznaczony dla żadnego z jego kolegów. Zdradzał nawet ile taki prezes mógłby zarabiać. Padła kwota 30-40 tys. zł.
... Rzeszowski ratusz na razie nie zdradza kto będzie kierował spółką Aquapark Rzeszów. Nazwisko prezesa powinno być znane w najbliższym czasie.
źródło: https://czytajrzeszow.pl/?id=54077&idd=7&poz=ml0

Takie pieniądze placić co miesiąc na coś czego nie ma i prawdopodobnie długo długo nie powstanie? Już nie 1,2 mld a z najnowszych danych to już
1 miliard 590 milionów zlotych!!! - źródło: https://torzeszow.pl/rzeszow-na-kredyt- ... Rzeszow.pl.

Na 100% będzie to ktoś niekompetentny ale związany z obecną władzą jak to mi miejsce po wielokroć :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: Hieronim_Berbelek » 06 sty 2026, 22:29

Polska idzie w bardzo złym kierunku nie tylko rzeszów ma zadłużenie. Kryzys demograficzny więc dług będzie mocnym obciążeniem dla przyszłych pokoleń. NFZ, ZUS będą dług tylko generować. Emigrantów polacy nie chcą, bachory to potwory więc dzieci, też nie chcą, "bykówki" też nie chcę (w Niemczech single bulą więcej). I w UE też nie chcą być....

Ad meritum: aqa skwarku nie będzie, no chyba że by zbudować ogromne sanatorium w Rzeszowie, to by miało wzięcie, temat można zamknąć.
30 000 zł na miesiąc ale brutto, czy netto... o mój boże, po co ten aqua skwark nie lepiej obowodniczke pykać sukcesywnie????
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: pisul » 06 sty 2026, 22:39

Dla mnie to wygląda jest zwykły przekręt którym powinny się zając służby jak CBA. Zwykłe wyprowadzanie pieniędzy publicznych z kasy miejskiej.

Jak można płacić prezesowi za zarządzanie aquaparkiem którego nie ma i to za takie pieniądze? Za rok to prawie pół miliona złotych!
Gdzie tu sens gdzie logika gdzie ekonomia? Przy takim długu to nic innego jak palenie pieniędzmi rzeszowskiego podatnika w piecu.

Jeśli już prezydent chce koniecznie bić medialną pianę i podtrzymywać iluzję pracy przy aquaparku może iść w tę stronę i może powołać kogoś na zasadzie honorowego ambasadora bez wynagrodzenia.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2026, 22:51 przez pisul, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Postautor: Gadożer » 06 sty 2026, 22:51

Może będą mu płacić z pieniędzy, które biuro projektowe zapłaci tytułem kar za brak pozwolenia na budowę w terminie.
Zgodnie z umową pozwolenie na budowę aquaparku już powinno być, a raczej go nie uzyskali, bo w mediach cicho. Myślę, że gdyby było to władze miasta już by się pochwaliły w mediach takim sukcesem.
Gadożer
Świeżak

Na forum od: 31 gru 2025, 0:00

Postautor: ciniminis » 07 sty 2026, 10:23

Screenshot from 2026-01-07 09-22-32.png
Screenshot from 2026-01-07 09-22-32.png (241.93 KiB) Przeglądany 270 razy

Mógłby jakiś mod ogarnąć te ##### pisula bo chyba znowu leków nie wziął?
ciniminis
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 26 cze 2024, 11:50

Poprzednia

Wróć do Newsy