[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: kamyk » 15 sty 2016, 20:58

MrJones- dziękuję :) jestem ciekawa Twoich wrażeń. jak oceniasz dewelopera pod względem rozmów, ustaleń ? czy była możliwość jakiejkolwiek negocjacji ceny ? miałeś jakieś prośby ? chciałeś coś zmienić w mieszkaniu ? jakąś ścianę czy nawet coś drobnego ? jeśli tak to jak deweloper zareagował ? zgodził się, ale tylko za opłatą ? nie było możliwości żadnych zmian ? a może małe zmiany będą wykonywane bez ponoszenia z Twojej strony dodatkowych kosztów ? czy miałeś już okazje przekonać się czy deweloper jest słowny ? jeśli prosiłeś o jakąś niestandardową rzecz, a nie chcesz być rozpoznany przed dewelopera to wtedy proszę odpowiedzieć mi w wiadomości prywatnej.
kamyk
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 wrz 2015, 15:58

Postautor: loisen » 16 sty 2016, 10:34

kamyk pisze:MrJones- dziękuję :) jestem ciekawa Twoich wrażeń. jak oceniasz dewelopera pod względem rozmów, ustaleń ? czy była możliwość jakiejkolwiek negocjacji ceny ? miałeś jakieś prośby ? chciałeś coś zmienić w mieszkaniu ? jakąś ścianę czy nawet coś drobnego ? jeśli tak to jak deweloper zareagował ? zgodził się, ale tylko za opłatą ? nie było możliwości żadnych zmian ? a może małe zmiany będą wykonywane bez ponoszenia z Twojej strony dodatkowych kosztów ? czy miałeś już okazje przekonać się czy deweloper jest słowny ? jeśli prosiłeś o jakąś niestandardową rzecz, a nie chcesz być rozpoznany przed dewelopera to wtedy proszę odpowiedzieć mi w wiadomości prywatnej.

Witam
Ja jestem właścicielem mieszkania w pierwszym etapie, który wykonywał zmiany w mieszkaniu.
Jeśli chodzi o negocjację ceny to można próbować (tak jak ja) ale z reguły kończy się to marnym skutkiem (tak jak w moim przypadku). Mieszkania są w dobrej lokalizacji więc cieżko będzie uzyskać zniżkę od Dewelopera.
Jeśli zaś chodzi o zmiany w mieszkaniu to zależy czego one będą dotyczyć. Każda zmiana jest traktowana indywidualnie i wyceny będą się różnić między sobą. Wszystkie zmiany objęte były dodatkowymi opłatami. Na te opłaty wchodzi projekt (jego wycena) oraz wykonanie prac przez ekipę budowlaną/elektryczną czy inne odpowiednie.
W moim przypdaku zmiana dotyczyła zarówno obrębu ścian oraz elektryki zatem wycena obejmowała projekt architekta, projekt instalacji elektrycznej.
Deweloper jest tutaj bardzo pomocny - nie było żadnych problemów z naniesieniem zmian na projekt mieszkania. Nie mogę potwierdzić jak te zmiany wyglądają "na żywo" gdyż jeszcze mieszkanie jest nie odebrane, ale póki co wszystko było bez zastrzeżeń.
Jedyny minus to czas oczekiwania na zatwierdzenie planów przez architekta, ale na to Deweloper raczej nie ma wpływu.
loisen
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sty 2016, 10:26

Postautor: rafik » 16 sty 2016, 13:01

Dziwne że zamiast postawić kolejnego wysokiego żurawia stawiają małego dolnoobrotowego który nie sięgnie nawet do połowy bloków trzeciego etapu.Chyba że postawią później wysokiego o większym udźwigu.Wiadomo koszty większe ale myślę że by się to zbilansowało przy tych kilu mniejszych i kołowych które teraz pracują żeby obsłużyć cały plac budowy który jest naprawdę spory.Wczoraj lali na dwie pompy beton po 19.
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: loisen » 16 sty 2016, 14:21

Jeszcze jedna kwestia odnośnie zmian w projekcie: na dokonywanie zmian jest termin, więc warto popytać do kiedy można zgłaszać. W moim przypadku rolety zewnętrzne nie zostały przyjęte gdyż było po terminie zgłaszania zmian.
loisen
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 16 sty 2016, 10:26

Postautor: maks » 16 sty 2016, 17:07

maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: icetruck » 16 sty 2016, 17:22

jaki rodzynek?

napadło was jakieś zaćmienie umysłowe w ten weekend czy co? mało już postów usuniętych bo ktoś nagle "odkrył" wiadomość o której wiadomo od miesięcy?
icetruck
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 29 maja 2015, 11:33

Postautor: pisul » 16 sty 2016, 17:34

cz1.

Piewsze betonowanie ścian parteru, w zdjęciu z górki widać już zarys budynku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 16 sty 2016, 17:43

cz2.

Białe balustrady które nie podobały sie klientom są już demontowane:

Obrazek

Obrazek

Kolejny parter budynku z większą już liczbą ścian:

Obrazek

Obrazek

Ten nowy dzwig chyba będzie odrazu pod 13 pięter a nie jakiś maluch jak tu piszą?

Obrazek

loisen pisze:Jeszcze jedna kwestia odnośnie zmian w projekcie: na dokonywanie zmian jest termin, więc warto popytać do kiedy można zgłaszać. W moim przypadku rolety zewnętrzne nie zostały przyjęte gdyż było po terminie zgłaszania zmian.

loisen jest kilka możliwości montażu rolet. Taki która skrzynke niewidać bo schowane w nadprożu okna którą trzeba zgłosić wcześniej na etapie betonowania/projektowania bo stanowi część nadproża lub taka ze skrzynką o dowolnym kolorze lub kształcie montowane do okna lub na elewacji nawet rok czy dwa po zamieszkaniu przez firme zewnętrzną a nie dewelopera.

Tak że jeśli ktoś chce mieć rolety to zawsze może chyba nawet taniej ;) przez np. Myszke zamontować

Obrazek

http://www.myszka.com.pl/index.php/role ... e-skrzynek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: rafik » 16 sty 2016, 20:03

pisul
Ten nowy dzwig chyba będzie odrazu pod 13 pięter a nie jakiś maluch jak tu piszą?

Nie będzie pod 13 pięter.Ten żuraw już stał przy budowie I etapu.
rafik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 04 sie 2014, 14:32

Postautor: MrJones » 18 sty 2016, 17:30

kamyk pisze:MrJones- dziękuję :) jestem ciekawa Twoich wrażeń. jak oceniasz dewelopera pod względem rozmów, ustaleń ? czy była możliwość jakiejkolwiek negocjacji ceny ? miałeś jakieś prośby ? chciałeś coś zmienić w mieszkaniu ? jakąś ścianę czy nawet coś drobnego ? jeśli tak to jak deweloper zareagował ? zgodził się, ale tylko za opłatą ? nie było możliwości żadnych zmian ? a może małe zmiany będą wykonywane bez ponoszenia z Twojej strony dodatkowych kosztów ? czy miałeś już okazje przekonać się czy deweloper jest słowny ? jeśli prosiłeś o jakąś niestandardową rzecz, a nie chcesz być rozpoznany przed dewelopera to wtedy proszę odpowiedzieć mi w wiadomości prywatnej.

cześć Kamyk,
- rozmowy, ustalenia - oceniam NG jako elastycznego partnera. Zawsze może być lepiej ale jak dotąd dogadujemy się :) Po pierwsze zawsze dostaję odpowiedź na zapytanie, na zapytanie cięższego kalibru - telefon. Choć wiem, że tak właśnie powinno być - doceniam ten fakt biorąc pod uwagę jak interesy robią inni.
- negocjacja ceny - możliwość negocjacji jest zawsze :) była i tym razem, ale jak już niejedna osoba na tym forum wspomniała NG posiada atut w postaci bardzo dużego zainteresowania ofertą. Jeśli nie Ty to ktoś inny. Myślę, że taka odpowiedź jest jasna. Z tego punktu widzenia ponegocjować to mógł kupujący mieszkanie z basenem w 3 etapie :)
- prośby, zmiany w mieszkaniu, coś drobnego - tak. za każdym razem NG był otwarty na propozycje. Jeśli się dało zmienialiśmy, jeśli po sprawdzeniu prośby z architektami i wykonawcami okazywało się że się nie da NG brał stronę fachowców. Co w pełni rozumiem.
- co do zmian i opłat - tak, opłaty są - ale jako Klient NG na pewno o tym wiesz i też otrzymałaś/otrzymałeś cennik zmian lokatorskich. Ja zrozumiałem to w ten sposób, że niektóre niewielkie zmiany da się zorganizować bez opłat - ale to wynika również z cennika.
- bycie słownym - ciężkie pytanie, tym bardziej, że jak wiele osób zauważyło to dopiero początek. Bloki nadal się budują. Jest jeszcze wiele spraw które trzeba będzie z NG uzgodnić więc nie podejmuje się oceny w tym momencie.
- żadnych niestandardowych rzeczy
- nie zostanę rozpoznany więc wrzucam Ci odpowiedź do wiadomości innych również - tak jak pisałaś/pisałeś inni też powinni. Skorzysta każdy.

pozdrawiam
MrJones
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 sty 2016, 10:38

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane