Doniek pisze:Jak stropy? Słyszysz sąsiadów góra, dół? W ogóle słychać sąsiadów tam?
Zastanawiałem się czasami czy wszystkie odgłosy dochodzą na pewno z góry, czy też niektóre też z dołu. Wydaje się jednak, że znakomita większość dochodzi z góry.
Codzienne "życie" wśród tych odgłosów fatalnie wpływa na samopoczucie. Ma się wrażenie, że dzieli się mieszkanie z kimś jeszcze.. słychać wszystko - jestem nawet w stanie stwierdzić kiedy sąsiad nade mną wraca z pracy i ile razy przekręci zamek, czy też kiedy odkłada plecak/torbę z zakupami zaraz po przyjściu. Chwilę po tym zawsze rozpoczyna się to dudniące tupanie - to jest zdecydowanie najgorsze.
Sąsiedzi niestety bagatelizują problem twierdząc, że chodzą "normalnie" i nie poczuwają się do tego, aby zakładać jakieś obuwie po mieszkaniu, wolą nadal chodzić boso. A ja w tym wszystkim czuję się bezradny, bo wygląda na to, że to wszystko przez "genialną" oszczędność na materiałach w wykonaniu DevelopRes.
Nie jestem w stanie zrozumieć jak można oddać komuś "produkt" do użytkowania w takim stanie jak te mieszkania.