[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: kamyk » 06 sty 2016, 1:02

fajnie, że ludzie którzy kupili mieszkania wypowiadają się. myślałam, że to nigdy nie nastanie. szkoda, że tylko tak mało osób to robi. nie wiem z jakiej przyczyny, bo większość na forum zagląda. czy to z tego względu, że ja już mam 'zaklepane' mieszkanie i niech inni się męczą, nie będę się dzielić pozytywnymi czy negatywnymi aspektami współpracy z deweloperem. czy to jeszcze w biurze przy omawianiu początków czy już przy odbiorze. tak naprawdę to forum może pomóc nam i czym więcej osób wypowiada się, dzieli się swoimi doświadczeniami tym lepiej dla przyszłych lokatorów, więc apeluję, żeby dzielić się z innymi swoją wiedzą.
kamyk
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 21 wrz 2015, 15:58

Postautor: MrJones » 06 sty 2016, 10:44

@Kamyk - w odpowiedzi na Twoj wpis zarejstropwalem sie i jestem gotow odpowiedziec na Twoje ewentualne pytania odnosnie inwestycji - jestem jak Nika przyszlym lokatorem.

@Nika, Mickey - jesli chodzi o balkony pierwszego etapu - zdecydowana zgoda! niestety. pocieszajace jest jedynie to, ze wydaje sie ze developer ma podobne wrazenie. moze warto to wykorzystac i podjac temat bezposrednio z NG?
MrJones
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 sty 2016, 10:38

Postautor: kira » 06 sty 2016, 17:44

Witam. Również postanowiłem się zarejestrować na forum jako klient drugiego etapu, ponieważ jak wy jestem zawiedziony wizualnym efektem wykończenia barierek na balkonach etapu 1. Obecne wizualizacje przedstawiają poziome ułożenie barierek a nie pionowe, co wyglądało by dużo lepiej. Po co projektanci siedzieli nad projektami i zaglebiali sie w detale, skoro na koniec ktos robi to po swojemu? Sprawa ta dotyczy nie tylko klientów 1 etapu ale wszystkich nas, ponieważ kazdy z nas będzie przejeżdżał wzdłuż tych bloków i czuł w pewnym sensie niedosyt. Boję się również odstępstw przy kolejnych etapach... na które jak widać na podstawie tych nieszczęsny barierek, klient nie ma żadnego wpływu!!!
kira
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 06 sty 2016, 17:06

Postautor: Szymon wawa » 06 sty 2016, 17:49

Tez jestem wlascicielem mieszkania w drugim etapie i obawiam sie ze wizualizacje a to co bedzie w rzeczywistosci ,beda znacznie odbiegac od siebie(patrzac na pierwsze etap).No nic zobaczymy.W groncie zeczy Kupilem mieszkanie jako inwestycje na Wynajem ale jednak chcialbym aby caloksztal (zielone osiedle) pozostalo.Szkoda ,ze glowny wyjazd, Jak I pewnie drogi wokol osiedla zrobione sa z szarej kostki.Patrzac na to Jak pozniej ona wyglada na parkingach w supermaketach wolal bym asfalt.
Szymon wawa
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 06 sty 2016, 17:39

Postautor: Czarny » 06 sty 2016, 23:59

Specjalnie pojechałem zobaczyć te barierki.

Nie tak miało to wyglądać...
Czarny
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 04 gru 2014, 22:12

Postautor: Nasz Gaj » 07 sty 2016, 11:01

Witamy!

Macie rację - niestety zdanie w zakresie balkonów mamy podobne...
Możecie być pewni, że będziemy działać, aby wyglądało to tak jak należy!

Pozdrawiamy,
Nasz Gaj
Ostatnio zmieniony 07 sty 2016, 11:33 przez Nasz Gaj, łącznie zmieniany 1 raz
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: kira » 07 sty 2016, 11:27

"Możecie być pewni, że będziemy działać"

tzn co będziecie Państwo robić w tym kierunku kiedy połowa barierek jest już zrealizowana, a termin oddania obiecano w miesiącu grudzień 2015. Jak przełożą się te "działania" na termin oddania?

",aby wyglądało to tak jak należy!"

tzn jak to będzie wyglądało? Jakaś nowa koncepcja?

Prosimy o działanie, ale również o przedstawienie konkretów w tej sprawie.
kira
Początkujący
Początkujący

Postautor: Nasz Gaj » 07 sty 2016, 11:37

Konkrety zostaną przedstawione naszym Klientom na odbiorach mieszkań, które chcemy rozpocząć jeszcze w tym miesiącu.
A z tym, że będziemy działać chodziło nam o to, że na pewno to nie będzie efekt finalny! Zatem wstrzymajcie się jeszcze z oceną.
Nasz Gaj
Deweloper
Deweloper

Na forum od: 18 mar 2015, 13:04

Postautor: vicomte » 07 sty 2016, 12:40

Witam i pozdrawiam wszystkich klientow NG, czyli moich przyszlych sasiadow :) Zdaje sie, ze zaufalismy developerowi, ktory budzi wielkie emocje i zainteresowanie, czego dowodzi chocby to forum. Blisko - jesli wierzyc statystyce- 70 tysiecy odslon, no, no...moze warto juz pomyslec o jakims odrebnym forum dla wszytkich obecnych i przyszlych klientow (mieszkancow) osiedla? Ciesze sie, ze trzymacie reke na pulsie, co dopinguje developera do szybkiej reakcji. Docenic trzeba tez NG, nie zawsze zdarza sie, zeby developer tak szybko ustosunkowywal sie do uwag klientow, co zauwazyl juz nawet niestrudzony kibic developerki rzeszowskiej Pisul. Widac, ze NG wiele wysilku (i zapewne pieniedzy) wklada w dobry PR firmy, dobrze, ze na wszelkie uwagi i krytyke nie reaguje juz tak alergicznie i arogancko, jak kiedys- czyli latwo podejrzewajac zlosliwa konkurencje, ale rzeczowo odnosi sie do uwag i skarg. To cieszy i moze warto przylaczyc sie do apelu NG, bysmy ciagle jeszcze brali to za dobra monete i nie wycofywali zbyt latwo kredytu zaufania danego developerowi, aczkolwiek jego reakcja na - podobno "ohydne" -barierki moze dziwic, bo wyglada na to, ze developer zgadza sie z ocena estetyczna tychze dopiero po przeczytaniu tego forum. Chyba powinien byl raczej przed, nieprawdaz? :)
A propos rzekomej "ohydy" barierek czy innych "brzydkich srub" czy "plyt", moglbym prosic o jakies szczegoly, moze zdjecia? Mimo, ze jestem mieszkancem Drabinianki i czesto spaceruje wokol budowy, chyba mam zbyt slaby wzrok :D Z gory dziekuje. Moze moje poczucie estetyki jest jakies uposledzione i bede tutaj odosobniony w osadzie, ale ja uwazam, ze to co buduje NG jest o wiele ladniejsze od wielu budow w okolicy. Mowie to jako niedoszly klient SkyResu. Coz...rzecz gustu. To moje nie pierwsze mieszkanie i z doswiadczenia wiem, ze rzadko ktory developer buduje dokladnie wedlug wizualizacji. Nie mowie, ze to dobrze, ale radzilbym sie tak nia nie emocjonowac, zwlaszcza, ze - zgodnie z polskim prawem- zadne przepisy nie zmuszaja developera do budowania wedlug wizualizacji, chocby najpiekniejszej. Developer ma pewne obowiazki, ale precyzuje je niestety glownie prospekt informacyjny. Mimo to chyba wszyscy liczymy na rozsadny kompromis pomiedzy naszymi oczekiwaniami a mozliwosciami developera.
vicomte
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 lis 2015, 9:14

Postautor: kira » 07 sty 2016, 21:02

Vicomte tu nie chodzi o emocje, tylko o dyskusję na temat budowy osiedla NG, w końcu dlatego zostało założone to forum. Każdy z nas zakupił już mieszkanie w I i II etapie i może wypowiedzieć się na temat swojego przyszłego osiedla. Są elementy budowy, których nie można zmienić ze względów technicznych, a są elementy wizualne, wykończeniowe, które można zrealizować jak w projekcie. Płacę więc chyba mogę wymagać, czyż nie? Jak widać deweloper udziela się w dyskusji i reaguje na nasze uwagi, co naprawdę jest na plus, więc nie tłumaczmy go odnosząc się do obowiązujących przepisów, zwłaszcza na swoją niekorzyść.
kira
Początkujący
Początkujący

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane