Gdzie kupić mieszkanie w Rzeszowie - porady, opinie

Opinie, komentarze, propozycje, sugestie dotyczące Rzeszowa.

Re: Gdzie kupić mieszkanie w Rzeszowie - porady, opinie

Postautor: Hieronim_Berbelek » 23 mar 2025, 11:47

Kupienie mieszkania na kredyt w Rzeszowie pod wynajem, jest juz ni opłacalne. Do zycia jak najbardziej, spokojna prowincja Najciemniejszej Rzeczy Posplolitej.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 25 gru 2023, 21:51

Postautor: Jacqueim87 » 23 mar 2025, 13:19

A ja powiem tak: IDZCIE NA ZACHOD/PÓŁNOC RZESZOWA. TO TAM są najlepiej skomunikowane osiedla (s19x a4). TO TAM mamy, lub będziemy mieć w przyszłości największe skupiska miejsc pracy (Strefa dworzysko, ul. przemysłowa, strefa Jasionka), TO TAM będą powstawać osiedle w oparciu o MPZP, gdzie będą odpowiednie odległości od budynków oraz poprawnie zaprojektowane drogi o odpowiedniej przepustowości w odniesieniu do gęstości zabudowania (W porównaniu z WZ-tkową Drabinianka, Słocina, Zalesiem, gdzie życie codzienne i dojazd jest coraz cięższy). Już nie będę wspominał o czystrzym powietrzu, niższych cenach czy kluczowych inwestycjach, które raczej będą zlokalizowane w tych rejonach :D
Jacqueim87
Świeżak

Na forum od: 12 gru 2024, 20:23

Postautor: Hieronim_Berbelek » 23 mar 2025, 16:19

Tak wiem o tym, dlatego mieszkam na staromiesciu :)
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Ole » 24 mar 2025, 8:39

Zdecydowanie. Tu mieszkanie to przyjemność a nie walka z porannymi korkami. Połączenie z każdym kierunkiem bez wjazdu do centrum i prawie wszędzie 2x2.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Awatar użytkownika
Ole
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lip 2014, 9:23

Postautor: Some Grue » 24 mar 2025, 17:25

Jacqueim87 pisze:Już nie będę wspominał o czystrzym powietrzu
Zwłaszcza jak się zimniej zrobi. Wtedy powietrze jest "czyste inaczej". Spaliny z miasta są rekompensowane przez niedobitki pozaklasowych palaczy.
Some Grue
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 26 mar 2021, 12:49

Postautor: maks » 12 cze 2025, 19:53

Na podstawie najnowszych danych z portalu sonarhome.pl sprawdziliśmy, ile kosztuje metr kwadratowy mieszkania na różnych osiedlach w Rzeszowie.

https://nowiny24.pl/ranking-osiedli-w-r ... 2-27678743
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: Hieronim_Berbelek » 28 sie 2025, 10:29

Nie wiem, czy do końca post pasuje do tego tematu no ale napiszę go tutaj. "Ekspert Internetowy" sugeruje pewną rzecz którą zauważyłem ja osobiście i inne osoby z którymi rozmawiałem o zakupach mieszkań w Rzeszowie. Twierdzą oni iż w Rzeszowie lobby developerów jest zbyt duże i oni dyktują zwyżki cen. Nie rzekomy rozwój na potęgę Rzeszowa, nie rzekome inwestycje a wielkość miasta która jest za mała na ilość devów. Tutaj macie filmik z youtuba, ja się z Panem ekspertem zgadzam :)

https://www.youtube.com/watch?v=6MPdbmWChw4#t=11m18s
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Postautor: Tomek86 » 28 sie 2025, 12:23

Rzeszów należy do nielicznych miast, w których mieszkania wciąż drożeją. Średnia cena metra kwadratowego sięga już 10 288 zł, czyli o ok. 4 proc. więcej niż w grudniu 2024 r. To odwrotność ogólnopolskiego trendu – w większości dużych miast ceny spadają lub stoją w miejscu..

https://rzeszow-news.pl/rzeszow-plynie- ... e-spadaja/
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

Postautor: Patryk M » 29 sie 2025, 0:02

11.09. wchodzi jawność cen na stronach internetowych deweloperów, łącznie z ich zmianami i historią tych zmian. Ważna dla klienta jest historia zmian i najniższa cena w ofercie.
Mogli podjechać tutaj z cenami w górę, aby mieć „odpowiedni” dla siebie pułap cenowy po 11.09. Potem będą mieli z czego obniżać, robić rabaty czy promocje :lol:
Ponadto, ustawa jest nieprecyzyjna, na szybko robiona i przez to słabo dopracowana. Lobbyści zrobili swoje i musieli na szybko to korygować, aby nie wyszła fikcja, bo pierwotnie jawność miała dotyczyć tylko mieszkań, które mają PnU. Zajęli się tym i nie brali pod uwagę opinii branży, nawet słusznych, bo ich czas poganiał. Można łatwo popełnić babola i płacić niezłe kary. To tez może mieć wpływ na te ceny, które poszły w górę. Jakaś forma zabezpieczenia. Tabelki tabelkami, dane danymi ale branżowcy twierdza, że wszędzie choć nie w takiej skali jak w Rz. Tutaj nieźle pojechali, stres czy co? ;)
Czy faktycznie ta ustawą spełni swoja rolę czas pokaże ale są wątpliwości. Idea dobra ale rynek nieruchomości - akty notarialne, cały proces inwestycyjny w tym ceny materiałów na przestrzeni czasu - to nie rynek detaliczny. A ta ustawa jest jakby ulepiona na taką modłę.
Patryk M
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 27 kwie 2021, 20:02

Postautor: Hieronim_Berbelek » 29 sie 2025, 11:39

Jak dla mnie podkarpacie to strasznie drogi region, relatywnie do zarobków. Auta używane masakrycznie drogie, no dosłownie wszystko co używane to sobie ludzie tak tutaj krzyczą, nie wspomne o usługach lekarzy w prywatnych gabinetach.... masakara, w innych województwach jest taniej, nie jakoś strasznie taniej albo cena taka sama. Moja znajoma mi mówi, że jej ojciec i brat rolnicy bo rolnicy, ale żadnego samochodu, maszyny rolniczej używanej czy nowej , żadnej nie kupili od podkarpackiego delaera, albo używki w podkarpaciu. Mówią, że tu jest za drogo, ze to co np. na Śląsku jest uznawane za złom na podkarpaciu krzyczą 30% drożej.
Hieronim_Berbelek
Zaangażowany
Zaangażowany

Poprzednia

Wróć do Dyskusje o Rzeszowie