Ole pisze:... Przecież to jezioro, stojąca woda nikt tu chloru nie wpuści aby glony wytępić. 30 stopni w cieniu przez ostatni tydzień nie pomagają. Jak będzie deszcz to też napisz że wstyd bo to któryś już raz w tym roku.
Nikoś pisze:On bedzie twierdzil że obecny wlodarz jest winny za wszystkie plagi egipskie dlatego nie ma sensu czytac tego co pisze ...
W Polsce w porywach 3 miesiące lata i 2 w razy było już zamknięte Gdyby mi płacili co miesiąc ponad 30 tyś zł coś bym robił zamiast mówić - Nie da się.
Maszyna do mechanicznego zbierania glonów:
Napowietrzanie stawu, wiatrak:
Napowietrzanie stawu, fotowoltaika:
Napowietrzać łopatowy:
Są też trzy duże firmy które się specjalizują w kompleksowych urządzeniach do filtrowania i napowietrzania wody na dużych akwenach. Rok temu takie urządzenia działały na Odrze:
Ale faktycznie najtaniej zamknąć w wakacje kąpielisko miejskie i powiedzieć nie da sie. To wszystko można albo kupić albo wypożyczyć. Jeżeli miasto wydaje rok w rok 1 mln zł na iluminację świąteczną dlaczego nie wyda na urządzenie do napowietrzania i filtrowania wody? I kto ma to zrobić, kto ma wyjść z pomysłem kto ma działać jak nie prezydent miasta którego sobie mieszkańcy wybrali do zarządzania miastem i sporo mu za to płacą. Pokarało Rzeszów takim prezydentem.
Ja wiem że mieszkasz blisko i nie na rękę Ci zamykanie na kilka dni to już tragedia narodowa. Idź na RoSiR tam też jest woda. To nie jest JEDNYNA woda gdzie można się kąpać. Wodę zbadają i jak będzie ok to otworzą. Spokojnie, jeszcze będzie ciepło.
---- Regulamin Forum Rzeszowskich Inwestycji ----> https://inwestycje-rzeszow.pl/viewtopic.php?f=10&t=766
Jak zazwyczaj nie reaguję na kocopoły pisula, tak niestety ale częściowo muszę się z nim zgodzić. Prezydent chwali się na FB marnymi inwestycjami, podczas gdy realne problemy są zamiatane pod dywan i ignorowane Jako wyborca, mam poczucie zmarnowanego głosu i ogromną frustrację, że dałem się nabrać na bajdurzenie KF...