Plan budowy dróg w Rzeszowie

Informacje o nowych projektach drogowych i komunikacji.

Re: Plan budowy dróg w Rzeszowie

Postautor: pisul » 04 sie 2025, 22:04

icetruck pisze:da się przejechać, nie jest skończona ale funkcjonuje normalnie, znaki też nikomu nie przeszkadzają :lol:
w sumie po co tu jeszcze coś zmieniać, jest super 8-) RZal.pl

Obrazek

Czy prezydent tego nie widzi? Przecież był początkiem marca na inwestycji i robił sobie sesje fotograficzną z fotografem z ratusza. I po tylu miesięcach naprawdę żadnej refleksji ten człowiek nie ma? Nie widzi że coś tu nie gra? Zapomniał że mieszkańcy to Jego wybrali do zarządzania miastem?

Obrazek fot.Grzegorz Bukała / UM Rzeszowa
źródło: https://rzeszow-news.pl/rozbudowa-ul-gr ... -rowerowa/

... najgorszy prezydent jakiego to miasto miało.
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: Tomczasty » 13 sie 2025, 21:02

W poniedziałek prace ruszyły na nowo. Stan na dziś - 13.08.2025.
Załączniki
13-08-2025.JPG
13-08-2025.JPG (2.79 MiB) Przeglądany 1036 razy
Awatar użytkownika
Tomczasty
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 10 paź 2015, 13:30

Postautor: Dzman » 17 sie 2025, 21:44

Cześć, czy ktoś ma jakieś szersze informacje o planowanym rondzie u zbiegu Dębickiej i Krakowskiej oraz budowie przy nim McDonalds'a? W miejscu w którym trwa rozbiórka budynku. Podobno temat jest znany w kręgu radnych (Marta Niewczas to potwierdziła).
Wiadomości o rondzie na krakowskiej słyszałem ale raczej w rejonie hotelu Eden, a nie przy Dębickiej.
Dzman
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 03 lut 2022, 0:10

Postautor: NietoPterek » 18 sie 2025, 8:11

Ja widzę tylko plan ronda na skrzyżowaniu Dębickiej z Ustrzycką oraz poszerzenie Ustrzyckiej. W miejscu wyburzanego budynku ma być McDoland, ale tam chyba nie ma miejsca na rondo, ani planów na przebudowę. Prędzej będzie alternatywny przebieg Dębickiej, który pozwoli na bezpośredni wjazd na Wyzwolenia (tylko za ile lat?).
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Postautor: a1chemik » 18 sie 2025, 9:11

Dzman pisze:Cześć, czy ktoś ma jakieś szersze informacje o planowanym rondzie u zbiegu Dębickiej i Krakowskiej oraz budowie przy nim McDonalds'a? W miejscu w którym trwa rozbiórka budynku. Podobno temat jest znany w kręgu radnych (Marta Niewczas to potwierdziła).
Wiadomości o rondzie na krakowskiej słyszałem ale raczej w rejonie hotelu Eden, a nie przy Dębickiej.

to skrzyżowanie zostanie zlikwidowane po przebudowie Dębickiej (bieg tej ulicy zostanie przesunięty tak że będzie ona wchodzić w miejscu skrzyżowania z Al. Wyzwolenia). Ronda w tym miejscu bym się nie spodziewał.
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 29 cze 2018, 14:46

Postautor: Dzman » 18 sie 2025, 9:23

NietoPterek pisze:Ja widzę tylko plan ronda na skrzyżowaniu Dębickiej z Ustrzycką oraz poszerzenie Ustrzyckiej. W miejscu wyburzanego budynku ma być McDoland, ale tam chyba nie ma miejsca na rondo, ani planów na przebudowę. Prędzej będzie alternatywny przebieg Dębickiej, który pozwoli na bezpośredni wjazd na Wyzwolenia (tylko za ile lat?).

Gdzie jest taki plan?

a1chemik pisze:to skrzyżowanie zostanie zlikwidowane po przebudowie Dębickiej

Moje pytanie było o potwierdzone w kręgach radnych informacje o rondzie w tym miejscu. Przesunięcia tego typu raczej bym nie oczekiwał.
Dzman
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 03 lut 2022, 0:10

Postautor: a1chemik » 18 sie 2025, 9:32

Na tym planie widać zmianę biegu dębickiej przy skrzyżowaniu z Krakowską i Wyzwolenia te żółte przerywane linie.

PLANOWAN DROGA.png
ttt
PLANOWAN DROGA.png (2.62 MiB) Przeglądany 608 razy
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 29 cze 2018, 14:46

Postautor: NietoPterek » 18 sie 2025, 10:48

Dzman pisze:
NietoPterek pisze:Ja widzę tylko plan ronda na skrzyżowaniu Dębickiej z Ustrzycką oraz poszerzenie Ustrzyckiej. W miejscu wyburzanego budynku ma być McDoland, ale tam chyba nie ma miejsca na rondo, ani planów na przebudowę. Prędzej będzie alternatywny przebieg Dębickiej, który pozwoli na bezpośredni wjazd na Wyzwolenia (tylko za ile lat?).

Gdzie jest taki plan?

a1chemik pisze:to skrzyżowanie zostanie zlikwidowane po przebudowie Dębickiej

Moje pytanie było o potwierdzone w kręgach radnych informacje o rondzie w tym miejscu. Przesunięcia tego typu raczej bym nie oczekiwał.

Na geoportal jest naniesione rondo przy Ustrzyckiej.
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Postautor: WResB » 18 sie 2025, 21:17

Noszę się z przeprowadzką na os. Zalesie i rzucił mi się w oczy temat budowy drogi klasy Z, która miałaby połączyć ul. Armii Krajowej z ul. Wieniawskiego. Przeglądąłem BIP, bo widziałem, że łącznik ulic Krzyżanowskiego i Wieniawskiego jest już na ukończeniu i zastanawiałem się, czy w związku z tym pomysł tej drogi Z nie upadł, ale wciąż wignieje on w planach rozwoju miasta i ciekaw jestem czy zapotrzebowanie na tę drogę jest faktycznie tak duże, czy to szary koniec potrzeb miasta i czy szansa, że ona powstanie w jakimś bliskim horyzoncie czasowym jest realna.

Czy mógłby mi ktoś przybliżyć temat? Nie chcę być za parę lat jednym z tych ludzi, którzy kupują mieszkanie, a potem narzekają, że (znane) realia ich zaskakują. ;)

PS. Gdyby było niejasne, o którą drogę mi chodzi, dorzucam obrazek.
Załączniki
Zrzut ekranu 2025-08-18 231801.jpg
Zrzut ekranu 2025-08-18 231801.jpg (368.66 KiB) Przeglądany 380 razy
WResB
Świeżak

Na forum od: 18 sie 2025, 21:09

Postautor: Tomek86 » 19 sie 2025, 8:04

Wiem, że miasto nawet wykupowało teren pod tą drogę więc pewnie kiedyś powstanie ale tak jak określiłeś, zapewne po otworzeniu łącznika Krzyżanowskiego - Wieniawskiego to będzie na szarym końcu potrzeb.
Generalnie to raczej w odległej przyszłości.
Tomek86
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 29 paź 2019, 15:35

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy