[al. Powstańców W-wy] Nasz Gaj (N.G. Development)

Opinie i komentarze odnośnie pomyślnie zakończonych inwestycji mieszkaniowych

Re: [al. Powstańców W-wy] Osiedle "Nasz Gaj"

Postautor: riko » 28 gru 2015, 14:39

http://www.nowiny24.pl/serwisy/nasz-gaj ... ,id,t.html

Mają one od 34 do 350 m kw powierzchni. Posiadają przestronne tarasy. Ostatni etap budowy osiedla to trzy budynki wysokie na 13 kondygnacji. Budowa już się rozpoczęła, i potrwa do pierwszego kwartału 2017 roku. Poza mieszkaniami deweloper oferuje jeszcze lokale handlowo-usługowe. Sprzedaż nieruchomości idzie bardzo szybko, dlatego aby mieć w czym wybierać, warto z decyzją o zakupie się pospieszyć. Trzeci etap powstaje najbliżej al. Powstańców Warszawy. Od strony południowej będą sąsiadować z drugim etapem, czyli trzema budynkami wysokimi na 10 kondygnacji i pierwszym, czyli gotowymi dwoma najniższymi blokami. Między blokami nie będzie komunikacji samochodowej, zamiast niej, za 7 mln zł powstanie infrastruktura przyjazna mieszkańcom: place zabaw, skwery i tereny zielone. Nasz Gaj to jedno z najnowocześniejszych osiedli mieszkaniowych w Rzeszowie. Mieszkania są tu projektowane według najnowocześniejszych trendów architektonicznych. Budynki są wykończone wysokiej jakości materiałami, m.in. naturalnym kamieniem. Największy atut osiedla to jednak jego lokalizacja. Bloki powstają w zielonej okolicy, w śród zabudowy jednorodzinnej i ogródków działkowych. Są przy tym położone w niewielkiej odległości od hipermarketów, centrów handlowych i przystanków autobusowych. 10 minut spacerem idzie się do nowego Parku Papieskiego.
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: OloB » 28 gru 2015, 15:07

Aktywność dewelopera na tym forum może być wielką korzyścią dla samego dewelopera, a już zdecydowanie podniesie rangę forum.

Jestem jednym z klientów II etapu inwestycji NG i choć do tej pory nie miałem okazji do weryfikacji jakości wykonawstwa, współpraca przy zawieraniu umowy jest bardzo OK. Oczywiście kluczowe etapy współpracy jeszcze nadejdą, jednak obserwując aktywność dewelopera NG na forum, patrzę na dalszą współpracę z dużą dozą optymizmu.

Innym deweloperom sugeruję pójść w ślad NG i wykorzystać forum do informowania czy działań PR, tym bardziej, że jest to BEZPŁATNE :idea:
Oczywiście przykład powyższych wypowiedzi NG pokazuje, że należy być bardzo ostrożnym, ponieważ włączenie się w publiczną dyskusję niesie swoje niebezpieczeństwa. Malkontenci oraz "uprzejma" konkurencja zawsze dorzucą swoje 3 gr., więc trzeba przyjąć dla siebie jakąś zasadę reagowania i trzymać się tego pamiętając, że owych "uprzejmych inaczej" zawsze będzie mniej niż zwykłych obserwatorów lub potencjalnych klientów. :)
OloB
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 01 wrz 2015, 11:12

Postautor: riko » 28 gru 2015, 22:56

http://rzeszow-news.pl/nasz-gaj-oddaje- ... pu-budowy/

Mieszkania zostaną oddane w dwóch niskich budynkach. Ich budowa rozpoczęła się 14 listopada 2014 r. Inwestor, czyli spółka N.G. Development, budowę planuje zakończyć 31 grudnia br. Kolejne święta mieszkańcy będą mogli już spędzić w nowych mieszkankach.
Osiedle „Nasz Gaj” powstaje na terenie dawnych ogródków działkowych przy ul. Tęczowej. Charakteryzuje się ona przede wszystkim niską zabudową od strony domów jednorodzinnych, dużą ilością zieleni, lokalizacją (blisko hipermarketów Tesco, E.Leclerc, galerii handlowej Nova, Plaza, oraz Castoramy), piękną fasadą, dużymi tarasami, niska zabudową od strony drogi z małym ruchem samochodowy, parkingami podziemnymi, wysokim standardem wykonania.
Najbliższy zbiornik wodny – Żwirownia, oddalony jest o zaledwie 1,3 km, a od spokojnego Parku Papieskiego 400 m.
W „Naszym Gaju” powstanie 8 bloków, które będą miały od 5 do 13 kondygnacji. W pierwszym etapie, deweloper sprzedał wszystkie mieszkania (114), które niebawem zostaną oddane przyszłym mieszkańcom. Także drugi etap okazał się sukcesem. Na 164 mieszkania 90 proc. znalazło już swoich nabywców. Niedawno „Nasz Gaj” rozpoczął sprzedaż ostatni trzeci etap sprzedaży 215 mieszkań.
Deweloper ponadto zainwestuje 7 mln zł w infrastrukturę osiedlową: budowę dróg, placów zabaw, terenów zielonych, monitoringu. Wykonawcą „Naszego Gaju” jest konsorcjum dwóch firm: Profbud Rzeszów oraz AJ Profibud Chmielnik.
Południową granice osiedla otaczają domki jednorodzinne, od północnej i wschodniej granicy osiedle jest oddzielone od głównej drogi szerokim pasem zieleni. Na terenie osiedla zaprojektowano kilka placów zabaw, które pozwolą na swobodne korzystanie z nich przez dzieci, zaplanowano także inwestycję w osiedlowe przedszkole, które ułatwi stanowczo życie młodym rodzinom.
riko
Moderator
Moderator

Na forum od: 04 lut 2015, 14:42

Postautor: Czarny » 29 gru 2015, 23:40

Ok, myślę że pora zabrać głos, mój "staż" na forum jest do sprawdzenia, część osób może nawet mnie kojarzyć z poprzedniej "edycji" forum inwestycji.

Śledzę wątek z zainteresowaniem, ponieważ jestem nabywcą mieszkania I etapu, przy okazji też jednym z pierwszych klientów tego dewelopera. Z uwagi na pojawianie się pewnych pojedynczych postów na zasadzie "czarnego PR" praktycznie od początku istnienia wątku, mam nadzieję, że moja opinia okaże się dla kogoś pomocna przy wyborze mieszkania.
Jak dotychczas mam właściwie wyłącznie pozytywne doświadczenia związane z deweloperem. Od początku... zanim kupiłem mieszkanie, zaproponowałem pewne udogodnienie - po kilku dniach zmiana została pozytywnie rozpatrzona przez radę nadzorczą spółki. Coś, co nie wchodziło w grę przy rozmowach z innymi deweloperami a przeprowadziłem ich wcześniej sporo bo długo szukałem mieszkania. Ogólnie, czasem miałem wrażenie braku elastyczności, wręcz kompletnego "betonu" ze strony innych deweloperów (po tej stronie Wisłoka, nie powiem jakich). W przypadku NG było zupełnie inaczej czyli po prostu chęć obustronnej współpracy. Później umowa rezerwacyjna oraz umowa deweloperska - nie wiem jak wyglądają obecne wzory, tamte z I etapu były, powiedzmy, standardowe (czyli posiadały klauzule z reguły stosowane też przez innych deweloperów). Jeśli chodzi o adaptację mieszkania - właściwie pełna (oczywiście w ramach wymogów budowlanych) dowolność w aspekcie ścian działowych oraz adaptacji pomieszczeń, zmian w instalacjach. Dodatkowe zastosowania typu ogrzewanie podłogowe, rolety, klima, wideodomofon - można wybierać, decydować. Jeśli chodzi o czyjś zarzut odnośnie zmian w trakcie budowy - w moim przypadku takie zmiany były ale tylko wyłącznie na plus dla wygody użytkowania. I uwaga - zmiany zaproponował deweloper ale zwrócił się z zapytaniem do kupujących, którzy wyrazili zgodę na ich wykonanie. Jeśli chodzi o kontakt z biurem - bez zastrzeżeń. Kwestie na linii między bankiem kupującego a deweloperem - również rozwiązane w sposób elastyczny.
Tyle dotychczas.
Jeszcze "przed czasem" postaram się tak do końca nie chwalić dewelopera, ponieważ faktycznie pewne opóźnienie odnośnie zakończenia budowy jest. Deweloper obiecuje odbiory na styczeń/luty. Mam nadzieję, że faktycznie tak będzie. Napiszę resztę sprawozdania gdy sprawy dobiegną końca.

Podsumowując, apeluję do innych deweloperów (którzy na bank odwiedzają to forum i udzielają się w tym wątku pod różnymi nickami) - postarajcie się tak samo jak NG, skoncentrujcie siły na dobrej współpracy z klientami zamiast oczernianiu konkurencji.

Dziękuję i pozdrawiam
Czarny
Początkujący
Początkujący

Na forum od: 04 gru 2014, 22:12

Postautor: onlyRzeszow » 30 gru 2015, 14:08

Tomek pisze:Witam.
Drodzy forumowicze, znowu zbaczamy z tematów. Ja zdaję sobie sprawę, że ciekawość ludzka nie zna granic, ale to czy ktoś płaci za reklamę, czy ma dobre stosunki z klientami i czy ktoś broni kogoś interesów to nie jest sedno tego serwisu. Bardzo ciekawe są zdjęcia i Wasze opinie ale dotyczące tylko i wyłącznie budowy.
Nie reprezentuję żadnej ze stron, jestem klientem Naszego Gaju i staram się być obiektywny. Apeluję o jakość i poziom tego forum. Dziękuję

P.S - dziękuje "PISULowi" za zdjęcia i zaangażowanie!

Litości człowieku nie rób z igły widły, to że zadałem jedno pytanie to oznacza zbaczanie z tematu ??? Bo pytanie zostało zadane i wielka tragedia ,jeszcze wprowadź na forum zakładkę tematy tabu.
onlyRzeszow
Zaangażowany
Zaangażowany

Na forum od: 03 paź 2015, 10:21

Postautor: Tomek » 30 gru 2015, 14:42

OnlyRzeszów, nie chodzi o żadną tragedię. Chodzi mi tylko o to, żeby taki ciekawski jak ty na przyszłość dwa razy się zastanowił zanim napiszę jakąś rzecz totalnie nie związaną z inwestycją. Pamiętaj nie jesteś sam na tym forum i gdyby tak każdy z użytkowników zadawał pytania w stylu: czy deweloper zapłacił za reklamę, czynsz, prąd, ratę w banku czy inne to z tego serwisu zrobi się jedno wielkie szambo... a gdy już tak bardzo Cię interesują płatności inwestora to pytaj bezpośrednio:) Miłego dnia forumowiczu!
Tomek
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 18 sie 2015, 8:46

Postautor: pisul » 03 sty 2016, 19:47

Nowy wjazd na osiedle.
Było:
Obrazek

Jest:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: pisul » 03 sty 2016, 21:03

...między Świętami a Sylwestrem dokończyli składać nowego żurawia:

Obrazek

Film:
Awatar użytkownika
pisul
VIP
VIP

Na forum od: 27 cze 2014, 21:40

Postautor: nikanika » 05 sty 2016, 19:53

My też zabierzemy głos, bo też jesteśmy przyszłymi lokatorami I etapu.
Od razu dodam, że konkurencją nie jesteśmy, tylko osobami, które chcą wiedzieć, na co wydają swoje pieniądze i oczekują rzeczowej dyskusji przyszłych mieszkańców i dewelopera.
1. Gdy podpisywaliśmy umowy wizualizacja osiedla i elewacji była inna, ciekawsza.
2. Zmiany w projekcie wewnątrz mieszkania były możliwe, ale nie będziemy oceniali jakości, bo jeszcze ich nie widzieliśmy
3. Balkony obecnie prezentują poziom fatalny. Przybicie płyt, a na nich paskudnych , licznych śrub robi wrażenie bloku z minionej dekady. Nawet pomalowanie śrub na biało niewiele wniesie do estetyki. Balkony nijak nie pasują do, w założeniu, eleganckiego wyglądu bloku.
4. Deweloper powołuje się na jakość wykonania i wracających zadowolonych klientów. Na razie pierwszy etap nie jest ukończony, więc w całości jakości ocenić nie można. Dopiero gdy faktycznie odbierzemy mieszkania, obejrzymy całość, będzie można oceniać jakość.
5. Wciąż nie możemy doczekać się oddania mieszkań. Zaawansowanie robót nie wskazuje, aby za trzy tygodnie pierwsi klienci mogli odbierać klucze.
6. Na forum panuje już zachwyt II i III etapem, a I odchodzi jakby w zapomnienie.
7. Z szumnie zapowiadanej zieleni chyba aż tak dużo nie wyjdzie, to np. przed blokami A i B niewiele miejsca na trawnik pozostało.
8. Gdzie umiejscowione będą śmietniki?
9. Jak napisaliśmy już wcześniej, plusem osiedla pozostaje lokalizacja ( naprawdę świetna) i parking podziemny.
10. No i nie możemy już się doczekać nowego mieszkania :) :)
nikanika
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 15 mar 2015, 23:21

Postautor: Mickey » 05 sty 2016, 21:32

NIKA piszesz, że balkony obecnie prezentują poziom fatalny, muszę się z Tobą nie zgodzić, one są zwyczajnie ohydne. My też jesteśmy rozczarowani.
Mickey
Świeżak

Na forum od: 05 sty 2016, 21:21

PoprzedniaNastępna

Wróć do Inwestycje zrealizowane