[Rzeszów] Drobne remonty dróg, nawierzchni, chodników

Informacje z budowy/remontu.

Re: [Rzeszów] Drobne remonty dróg, nawierzchni, chodników

Postautor: a1chemik » 23 cze 2025, 9:26

Drogi panie bartek86 - wakacje zaczynają się 27 06 2025 :) jednak jeszcze ludzie dzieci do szkół i przedszkoli wożą :)

na osiedlu w tym roku lipiec będzie wyludniony bo w tedy w przedszkolach są przerwy wakacyjne.
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 29 cze 2018, 14:46

Postautor: bartek86 » 23 cze 2025, 9:55

a1chemik nie chciałem urazić :) wiem, bo sam mam dziecko w SP18. Chodziło mi o to, że ta nowa droga o której rozmawialiśmy tj. Wołyńska do os. Pustki niewiele zmieni. Cześć ludzi owszem skorzysta z tej drogi, ale to będą tylko te osoby, które jechały z Kielanówki lub mieszkały na Słonecznym Stoku. Droga oczywiście potrzebna, bo lepiej, że jest niż jej nie ma, ale dalej na osiedlu są gigantyczne braki. Gdyby chociaż ul. Wołyńska była do ul. Potokowej to byłaby kolejna droga by uciec z osiedla w przypadku kolizji, wypadku itp. Obecnie jej znaczenie jest i będzie marginalne, Oczywiście to tylko moja opinia. Większym kwiatkiem jest łącznik z ogródkami (ok. 150m). Na litość boską, czy ktoś tam z projektujących był? piękna nowa droga - 150m, a później? przecież to nie jest droga - to jest dziura na dziurze, strach tam autem jechać. I teraz pytanie do władz?
Pytanie 1. Czy i kiedy będzie przedłużenie ul. Wołyńskiej do ul. Potokowej? bo chyba chodzi o to, żeby ułatwić, a nie utrudniać
Pytanie 2. Czy i kiedy będzie remont chyba ul. Wyspiańskiego wzdłuż ogródków działkowych? wybudowanie 150m nowej drogi bez ingerencji w starą drogę to raczej wyrzucenie pieniędzy w błoto.
Pytanie 3. Kiedy będzie poszerzenie Karoliny? czekam już na info od 5lat (słynny ZRID w trakcie i inne gadki szmatki).
Pytanie 4. Kiedy będzie połączenie od Karoliny do Dębickiej (też słyszałem o ZRIDZie).
Miejcie litość dla ludzi :) pozwalacie się budować kolejnym wieżowcom - nawet na ul. Pańskiej, a nie macie dróg :) Bareja w grobie się przewraca.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 23 sie 2015, 10:53

Postautor: a1chemik » 23 cze 2025, 11:48

Bartek, nie poczułem się urażony :) zrozumiałem żart i odpowiedziałem tak samo ;)

.
Pytanie 3. Kiedy będzie poszerzenie Karoliny? czekam już na info od 5lat (słynny ZRID w trakcie i inne gadki szmatki).
- o tym zapomnij - wybudowali przystanki za projekt unijny więc kolejne 5 lat nie ma szans aby to ruszyć. Ja osobiście uwazam że lepszym od 4 pasów na Karoliny byłoby zbudowanie lewoskrętów i pasów rozpędowych dla skrzyżowań co sprawniło by ruch, a jednocześnie nie mielibyśmy autostrady przecinającej osiedle na pół.
Pytanie 4. Kiedy będzie połączenie od Karoliny do Dębickiej (też słyszałem o ZRIDZie).
- na to też czekam, tym bardziej ze z okna widze pas pod tą drogę i ta droga pomogłaby w znaczącym stopniu.
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: HAZAK » 23 cze 2025, 13:10

Połączenie do Dębickiej nic nie da, bo tam ścisk straszny, ale polaczenie do Krakowskiej na wysokości Al. Wyzwolenia to by znacząco zmieniło sytuacje w wyjeździe z osiedla w stronę północno zachodnią.
HAZAK
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 03 sie 2015, 14:34

Postautor: PanKrzychu » 23 cze 2025, 16:15

Połączenie do Dębickiej ma po prostu zebrać ruch między Bł. Karoliny a Dębicką z osiedlowych uliczek - to bardziej kwestia bezpieczeństwa i wygody mieszkańców Sanockiej, Ustrzyckiej, Pańskiej, Iwonickiej czy Solińskiej, niż rozładowania ruchu. Na to jest szansa dopiero, jak powstanie dalsze przebicie od Dębickiej do Krakowskiej/Chmury - ale na to pewnie poczekamy.

Nowy ślad Dębickiej do Krakowskiej/Wyzwolenia też jest bardzo potrzebny i też nie rozumiem, dlaczego nic w tym kierunku się nie dzieje. Tu również bezpieczeństwo gra dużą rolę - to przejście dla pieszych przy Centrum Snu jest bardzo niebezpieczne.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: bartek86 » 24 cze 2025, 15:05

A będzie zaraz gorzej, bo wybudują tam Mc Donalds :) i z tego co widzę wjazd i wyjazd tylko z ul. Dębickiej, czyli kółeczko wokół maka.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: a1chemik » 25 cze 2025, 9:06

z moich informacji wynika że ma się zmienić bieg ulicy Dębickiej mniej wiecej tak, ale nie przywiązujcie się do dokładnego przebiegu :)

deb.jpg
sss
deb.jpg (212.55 KiB) Przeglądany 486 razy
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Postautor: HAZAK » 25 cze 2025, 12:33

Myślę że to przedłużenie Wyzwolenia będzie dalej pociągnięte, tak aby w przyszłości nowa droga pomiędzy Krakowską, a Dębicką była naturalnym przedłużeniem. Jak widać na mapie jest tam pozostawiony korytarz bez zabudowy.
Załączniki
Zrzut ekranu 2025-06-25 122428.png
Zrzut ekranu 2025-06-25 122428.png (1.38 MiB) Przeglądany 405 razy
HAZAK
Bywalec+
Bywalec+

Na forum od: 03 sie 2015, 14:34

Postautor: bartek86 » 25 cze 2025, 15:15

Albo został korytarz, bo tam biegnie rzeczka Przyrwa i zapewne parę metrów na prawo i lewo od niej to tereny zalewowe. Co nie zmienia faktu, że droga, by się przydała i że droga pewnie nie powstanie przez najbliższe 10 lat.
bartek86
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Postautor: PanKrzychu » 25 cze 2025, 21:29

Przyrwa przyrwą, a droga w planach właśnie tam jest. Dokładniej pomiędzy tym, co pokazaliście @Hazak @a1chemik - wpadać w Dębicką ma obok parkingu. Ciągłości z częścią w stronę Krakowskiej nie będzie - zresztą imo, to tej drogi do Krakowskiej w ogóle nie będzie tbh.
Załączniki
Zrzut ekranu 2025-06-25 211953.png
Zrzut ekranu 2025-06-25 211953.png (1.55 MiB) Przeglądany 273 razy
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Poprzednia

Wróć do Budowa