Zapowiedzi inwestycyjne

Aktualności dotyczące rzeszowskich inwestycji.

Re: Zapowiedzi inwestycyjne

Postautor: HAZAK » 31 sty 2025, 11:47

Myślę że, ze względu na zmianę władzy w USA, aktualnie nowych Admarado nie będzie.
HAZAK
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 sie 2015, 14:34

Postautor: konradp » 31 sty 2025, 17:37

XD Widzę mamy tutaj na forum kogoś w bezpośrednim kontakcie z establishmentem USA.
Awatar użytkownika
konradp
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 24 sty 2018, 17:28

Postautor: flyRZE » 04 lut 2025, 23:34

Pojawił się obrys nowego budynku w geoportalu na miejscu dawnego młyna na rogu Dębickiej i Krakowskiej, ktoś wie co to ma być?
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: ciniminis » 05 lut 2025, 0:39

flyRZE pisze:Pojawił się obrys nowego budynku w geoportalu na miejscu dawnego młyna na rogu Dębickiej i Krakowskiej, ktoś wie co to ma być?

Z tego co wiem to McDonald
ciniminis
Rozkręca się
Rozkręca się

Na forum od: 26 cze 2024, 11:50

Postautor: PanKrzychu » 05 lut 2025, 6:27

Faktycznie wygląda to na McDonalda. Jeżeli tak faktycznie jest, to niezłą ofensywę nam zrobili amerykanie - 3 lokal w 3 lata, jeśli dobrze liczę.

Sam fakt powstawania kolejnego maka mi nie przeszkadza, tym bardziej nie z tej strony Rzeszowa. Ale trochę się obawiam, co ta inwestycja będzie oznaczać dla ruchu w tej okolicy i planów budowy dróg. Z jednej strony mogą pojawić się jeszcze większe problemy ze skrętem w Dębicką i blokowanie skrzyżowania Krakowskiej z Wyzwolenia. Z drugiej oby to oznaczało przyspieszenie decyzji o "wyprostowaniu" Dębickiej na Wyzwolenia, chociaż osobiście obawiam się, że może to jeszcze przyblokować taką decyzję.

BTW wydaje mi się, że trochę też pousuwali projektów, np. stadion Resovii.
PanKrzychu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 07 paź 2021, 0:57

Postautor: NietoPterek » 05 lut 2025, 8:35

Nawet nie wiedziałem, że miasto potrzebuje tyle miejsc ze śmieciowym żarciem. Ich ilość zwiększa się 2 krotnie w krótkim czasie, ale ilość mieszkańców niestety nie.
NietoPterek
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 12 mar 2020, 15:02

Postautor: HAZAK » 05 lut 2025, 10:02

Też słyszałem w sprawie wyburzenia starego młyna i budowie restauracji MD, natomiast jeśli nie przebudują skrzyżowania Krakowskiej-Dębickiej-Ropczyckiej to będzie miazga. Miasto na chwilę obecną nawet nie wspomina o przedłużeniu Al. Wyzwolenia w stronę południową, a to rozwiązanie przyniosło by wiele korzyści, od odciążenia wyżej wspomnianego skrzyżowania do rozwiązania problemu osiedla Projektant i odciążenia Bł. Karoliny.
HAZAK
Bywalec
Bywalec

Na forum od: 03 sie 2015, 14:34

Postautor: flyRZE » 05 lut 2025, 12:18

Kolejny mak hmm. Pomijam jakoś jedzenia i architektury, ale dziwne, że Mąki wyrastają jak grzyby po deszczu, a nie ma ciągle Burger Kinga czy KFC drive thru.
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: Kacu » 05 lut 2025, 13:32

A KFC nie ma przypadkiem drive thru na B1? Kiedyś było.
Kacu
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 05 sie 2016, 16:30

Postautor: a1chemik » 06 lut 2025, 9:15

flyRZE pisze:Kolejny mak hmm. Pomijam jakoś jedzenia i architektury, ale dziwne, że Mąki wyrastają jak grzyby po deszczu, a nie ma ciągle Burger Kinga czy KFC drive thru.

Amrest zaprzestał rozwoju sieci Burger King kilka dobrych lat temu. Podobnie z KFC. Teraz podobno na nowo mają ruszac. Mają inny model biznesowy niż McDonalds. Do MC stoi kolejka najemców i franczyzobiorców którzy czekają nawet rok na to aby dostać "swój" lokal.

Amrest pracował na lokalach własnych a nie franczyzowych.
a1chemik
Uzależniony
Uzależniony

Na forum od: 29 cze 2018, 14:46

PoprzedniaNastępna

Wróć do Newsy