autor: robal » 16 gru 2015, 8:07
Też tam mieszkam, póki co nie ma problemów z samym wyjazdem z okolic osiedla czy ulicy Olbrachta. Tak jak koledzy pisali problem jest z rondem na Pobitnie a właściwie dojazdem do niego. Czasem korek zaczyna się przed kościołem na Wilkowyi, ale to bardzo zależy od pory (dziś jechałem ok 6:30 i zatrzymałem się 50m przed rondem). Dodatkowo, tak jak to było pisane, jeśli nie jedzie się dokładnie do centrum, można lokalnymi drogami rondo ominąć (Cienista i Morgowa w kierunku północnej części miasta, Zygmunta Starego i koło Skarbca na Nowej Miasto i południe, czy nawet koło OSP do Słocińskiej jeśli chcemy jechać całkiem na południe).
Co do dróg - obecnie jest dojazd z płyt do Lwowskiej, całkiem przyzwoity, ale wyjechać można tylko w kierunku Krasnego. Docelowo ma być w tym miejscu (lub jakoś równolegle) droga, światła i główny wyjazd z osiedla. Kiedy? - nie wiadomo, może za rok może za 3. Drugą opcją jest obiecywane przez dewelopera (nie wiem jak z oficjalnymi planami) połączenie do Auchan (post Arrivala). Jest ono obiecywane na zakończenie budowy następnych dwóch bloków (tych w kierunku Auchan).