Siatka połączeń, nowe destynacje

Wszystko co dotyczy Jasionki, lotniska i strefy

Re: Siatka połączeń, nowe destynacje

Postautor: bogdanoo » 26 wrz 2024, 19:40

https://nowiny24.pl/znamy-juz-plany-cza ... 7-18836597
Port Lotniczy Rzeszów-Jasionka poinformował w czwartek o dwóch nowościach w siatce czarterowej na lato 2025. Są to: marokański Agadir i grecka Chania. - W planach są też dwa powracające kierunki: tunezyjska Djerba oraz greckie Korfu - dodaje Waldemar Mazgaj, rzecznik prasowy lotniska w Jasionce.

Loty do Agadiru organizują biura podróży Rainbow i TUI, natomiast do Chanii – Grecos i Rainbow. Start pierwszych samolotów zaplanowano na końcówkę kwietnia (Maroko) i maja (Grecja). Do oferty trafiły też, po przerwie - Djerba oraz Korfu (rejsy od maja), dokąd już kiedyś latano z lotniska w Jasionce.
Teraz

Kierunki czarterowe na lato 2025: Albania (Tirana); Bułgaria (Burgas); Egipt (Marsa Alam, Hurghada, Sharm el-Sheikh); Grecja (Rodos, Zakynthos, Heraklion, Chania, Korfu); Hiszpania (Majorka); Maroko (Agadir); Tunezja (Djerba, Enfidha); Turcja (Antalia, Bodrum).
Awatar użytkownika
bogdanoo
Maniak
Maniak

Na forum od: 25 lis 2017, 21:32

Postautor: flyRZE » 27 wrz 2024, 7:37

Airbaltic wrzucił promkę, trwa do niedzieli na loty do końca listopada.

W listopadzie wjechały ceny w dwie strony np:
310 zł - Oslo, Sztokholm, Helsinki
350 zł Kopenhaga,
303 zł Tampere
282 zł Vilno, Tallin
233 zł Ryga
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: letowniak » 29 wrz 2024, 18:17

Doniek pisze:Prędzej się skuszę na Rygę, niż na ta tureckie plaże, nie wszyscy lubią taka formę wypoczynku. Chociaż czytałem opinie że na Ryge to z jeden dzień wystarczy żeby zwiedzić.. Szkoda że nie ma Tallina, bo do Helsinek to tam już "rzut beretem".

No właśnie Talin bez problemu można kupić, z przesiadka w dobrej cenie i do tego bez strachu że coś się opóźni, bo masz gwarancję jak kupujesz na jednym bilecie. Ja ze znajomymi kupiłem Kopenhagę po 99 euro tam i powrót.

Może być trudno z utrzymaniem połączenie, bo przewoźnik mało znany u nas. Aczkolwiek to dobra linia operująca na wygodnych nowych samolotach, duże okna, płatny ale dobry serwis pokładowy, ciągle się rozwijają. No i połączenie idealne pod wyloty na weekend., godziny też super
Hardkloc - developer oferujący mieszkania w najwyższej jakości klocach
letowniak
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 lip 2014, 1:55

Postautor: Doniek » 30 wrz 2024, 6:45

Pisząc powyższe to nie znałem lepiej oferty AirBaltic i nie kojarzyłem, że Ryga robi za hub. Poczytaj późniejsze moje wypowiedzi w tym wątku.
Jeśli chodzi o sama linię to masz rację, że mało znany kogo nie zapytam to nawet nie wie że będą loty do Rygi, albo "co ja będę w Rydze robić? " Szkoda że na zimę otwierają loty bo bo już mi się zamarzyła objazdówka po Finlandii :lol:
Ogólnie to raczej kiepska akcja promująca/ informująca mieszkańców podkarpacia o możliwościach przewoźnika. Nawet ten Berlin to wg. mnie bardzo dobra opcja zamiast tłuc się tyle godzin w autobusie.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

Postautor: letowniak » 30 wrz 2024, 13:51

Bardziej chyba Ukraińcy kojarzą jak lokalni. Powinny być jakieś billboardy w miastach regionu.
Przeglądałem system rezerwacji i pojawiają się już zajęte miejsca, sprawdzałem do połowy stycznia i jest 3 dni gdzie tych rezerwacji miejscówek jest 11,11,13. A wiadomo że to płatna opcja, i to jest dobry prognostyk.
Hardkloc - developer oferujący mieszkania w najwyższej jakości klocach
letowniak
Zaangażowany+
Zaangażowany+

Na forum od: 21 lip 2014, 1:55

Postautor: maks » 03 paź 2024, 16:20

Lotnicze oferty last minute z Rzeszowa.

https://rzeszow24.info/wiadomosci/lotni ... uqD3iKbpMh
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: flyRZE » 07 paź 2024, 21:59

AirBaltic

Jesień - zima, loty w dwie strony
Ryga - 206 zł
Wilno- 257 zł
Helsinki -295 zł
Sztokholm - 397 zł
flyRZE
Maniak
Maniak

Na forum od: 15 lip 2014, 11:42

Postautor: maks » 10 paź 2024, 17:57

Zimą airBaltic na 2,5 miesiąca zawiesi obsługę trasy z Rzeszowa do Rygi. Przewoźnik opóźnia również inaugurację połączenia.

https://www.pasazer.com/news/466249/air ... ,ryga.html
maks
Fanatyk
Fanatyk

Na forum od: 25 gru 2014, 21:47

Postautor: Nikoś » 10 paź 2024, 19:37

Zero zaskoczenia ze przesuwaja termin rozpoczecia lotow, tylko czekac na info ze jednak kasuja calkowicie i na tym sie to skonczy
Nikoś
Maniak
Maniak

Na forum od: 05 wrz 2015, 12:09

Postautor: Doniek » 11 paź 2024, 7:01

Ja jednak liczę ze zostaną na dłużej, nie bądź pesymistycznie nastawiony.
Nie wiem kto tam analizował rynek, ale do głównych IMO błędów jak na razie u nich zaliczam:
- brak akcji promocyjnej w regionie ( przynajmniej ja nigdzie na ich info nie trafiłem Nigdzie ich nie widać, mało kto ich zna, brak świadomości mieszkańców podkarpacia co można dalej z tą Rygą zrobić.
- nastawienie pod Ukraińców, zamiast do wszystkich którzy mają potrzebę lotów pod konkretne trasy. kłania się dalej informowanie potencjalnych klientów o swoich możliwościach
- uruchomienie lotów jesień/zima, pod kierunki które w zimie nie zachęcają. Teraz przesuwają to mozę to przeanalizowali.
Doniek
Maniak
Maniak

Na forum od: 13 mar 2017, 23:32

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jasionka