Doniek pisze:Odnosisz się do jednego zdania z całej mojej wypowiedzi nie czytając dalszej gdzie zadaje pytanie "Jaki był rozkład wynagrodzeń ?". Sugerujesz nierzetelność danych GUSu, a powołujesz się na "10 wypełnionych ankiet" obarczonych ogromnym błędem statystycznym. Pretensję to możesz mieć do statystyki jako nauki a nie do instytucji. Oni podają suche dane, a to jak już kto je zinterpretuje...
Widzę, że próbujesz manipulować moją wypowiedzią tak jak ci wygodnie. Musisz jednak to przełknąć, chociaż może być trudno sądząc po twoich wypowiedziach - badania GUSu nie uwzględniają takich parametrów jak: wielkość doświadczenia w danej branży, konkretne stanowisko pracy i konkretna kwota wynagrodzenia przypisana do wcześniej wymienionych wskaźników. I jest to obiektywny fakt w żadnym stopniu nie umniejszający ani statystyce ani GUSowi.
W tym przypadku ciekawsze będzie dla mnie mniejsze zestawienie danych obejmujących konkretne informacje w odniesieniu do wynagrodzenia, niż stwierdzenie, że na danym obszarze wynagrodzenie jest takie i takie, skoro dotyczyło ono jednocześnie pracowników sprzątających, kierowców i managerów. A mając porównanie, że w danym mieście przykładowo kierowcy z doświadczeniem x lat zarabiają takie i takie kwoty jestem w stanie z grubsza ocenić czy moje wynagrodzenie jest niskie, wysokie czy średnie. I to jest już jakaś informacja.
Pretensję to możesz mieć do statystyki jako nauki a nie do instytucji. Oni podają suche dane, a to jak już kto je zinterpretuje...
Twoja wypowiedz w przeciwieństwie do suchych danych GUSu jest nacechowana arogancją i pyszałkowatością, tak jakby tobie ktoś coś zarzucał.