Piotr O. pisze:PS To o ile metrów podnieśli Wolfa?
Ok. odniosę się do tego Piotrze! Wolff jest wyższy o 22,5m; S = skrót sekcji żurawia wieżowego.
5 S, czyli 5 sekcji x 4.5 m = 22.5m; Wolffy mają sekcje, czyli te S 4.5m x 2.0m;
S = sekcja, segment, element, wieży/masztu żurawia. Przeważnie ściągane z Chin, bo najtańsze.
Żuraw górnoobrotowy, jak Wolff to kolokwialnie mówiąc, cała góra razem z wieżą obrotową, a reszta w dół to żelazo. Każdy model żurawia ma inne parametry tych sekcji.
Ma do ostatniej kotwy ok. 40 m czyli zawsze ma 9,5 S, to jest standardowe ostatnie kotwienie; Nie może wisieć w powietrzu bez kotwy, więcej jak te ok. 40m;
Ma do haka lub pod hakiem - czyli tam gdzie zawiesza się zawiesia do ładunku; to znaczy: jego wysokość użyteczna podnoszenia; nie np. do kabiny, bo kabina nie dźwiga tylko hak;

np. piszą ma pod hakiem 200m.
Nie porównuję miasta Rz. które szanuję, do jakiegokolwiek miasta w Pl. czy Europie.
Wrzucając te wysokościowce, chodziło mi wykorzystanie ostatniej kondygnacji na tarasy itp. a nie blokowanie ich masztami.Z resztą nie trzeba zagranicy – nie ma na środku Varso, tylko w narożniku; nie ma w ogóle masztu Wrocław i ostatnio udostępnili taras. The Bridge będzie miał tam jakieś swoje dla swoich tarasy, bo to biurowiec. To, że Rz. jest mniejszym miastem jakie ma znaczenie? Taras czy Maszt?
Nie jestem guru i nie mam takiego zamiaru, ani tez bawić się czyimś kosztem. Po prostu czasami piszę i wydaję się mi, że prosto, co czasami zaznaczam ale widocznie tak nie jest. Ale w końcu jesteśmy na Forum Budowy?! Czasami zmienię coś jak się połapie, że może po swojemu napisałem. Albo dodam coś po jakimś czasie, jak wczoraj te wieżowce w Europie.
Nie wiem może to ma wpływ, bo to nie jedyne moje Forum, a tam jest zupełnie inaczej! Niezła jazda jest!
Sporo było tez sarkazmu z mojej strony na poprzedniej stronie, więc mogło to różnie być odczytane.
Czasami musiałem uważać aby nie zaszkodzić komukolwiek z tej Inwestycji i wolałem napisać, jakby bezpiecznie, np. o tych dodatkowych piętrach. Na Forum jestem na ukrytym, by mi gitary nie zawracali z tego innego. Pisałem, jak była jazda z tymi dodatkowymi, że można do mnie na priv to wyjaśnię, jak coś pisze nie tak.
Co jeszcze?
Dam to z 12.23. wrzuciłem to po poście WoJa”, wg „mojej wiedzy” rok do tyłu, czyli z 12.22;
Patryk M pisze:WoJa pisze: Będzie 158m do dachu i 213 z iglicą.
Jakoś tak odnośnie wysokości zabudowy, o ile nie mam sklerozy

bo to sprzed roku, to miało być 158,5 m.
Na Forum pierwsze wpisy odnośnie dodatkowych pięter, pojawiły się w 02.23., ale wiadomo pewne decyzje zapadły już wcześniej. Wrzucam to dla przypomnienia, ale nie komentuję. Podobnie jak te 161m, które są też jakby w użyciu.
Może to jeszcze - nie jestem związany z Herkulesem. To, że pracuję obecnie w W-wie i dowiedziałem się ostatnio o ich wyjeździe na Rz., to jest inna bajka. Ale z pewnych względów, nie chcę podawać oficjalnie, wysokości użytkowej podnoszenia Wolffa WK 5520 - czyli jego wysokości - który jest na Olszynkach. Proszę to brać pod uwagę.
Może Nasz Niezastąpiony VIP policzyć te wszystkie S x 4.5m i wyjdzie wysokość. Powodzenia mu
To ważne w tym sensie, że wrzucać można różne wysokości wieży W, ale Wolffa się nie naciągnie, gdy zna się jego parametry.
Foty czy info z budowy mile widziane, to może w miarę czasu się do czegoś odniosę.
Nie będę miał kontaktu z Rz. przez jakiś czas; może wrócę do rotacji tutaj, bo moje b2b jest jakie jest.
Swoje zdanie napisałem odnośnie maszt-iglicy; resztę wkrótce zobaczymy/cie.
Oby naprawdę wszystkim – oprócz mnie – podobało się to, co zaczyna wystawać na górze.

- Autor PsycheCharge.png (503.35 KiB) Przeglądany 1321 razy